Τα 10 πιο ενυδατικά και θρεπτικά φρούτα για αυτή την εποχή

Ανώνυμο-σχέδιο66.png

Ο Shruti K Bhardwaj, επικεφαλής διαιτολόγος του Zydus Hospitals, Ahmedabad σε συνέντευξή του στο HT Digital μοιράζεται μια λίστα με ενυδατικά φρούτα που μπορεί να είναι αρκετά ωφέλιμα και απαραίτητα την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Αυτά είναι τα καλύτερα φρούτα για ενυδάτωση για το καλοκαίρι και τις ζεστές μέρες της άνοιξης σύμφωνα με το hindustantimes.

  1. Καρπούζι
  2. Μάνγκο
  3. Παπάγια
  4. Πορτοκάλια
  5. Ροδάκινα
  6. Ανανάς
  7. Μούρα
  8. Αγγούρι

φρούτα ενυδατικά

Τα 8 φρούτα

1. Καρπούζι

Το καρπούζι μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας κατά τη διάρκεια μιας ζέστης περιόδου, καθώς είναι γεμάτο με νερό και φυτικές ίνες και είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα σνακ μεταξύ των γευμάτων.

Εύκολο στην πέψη, γλυκό και ζουμερό, το καρπούζι μπορεί επίσης να βοηθήσει να αντιμετωπίσει την κούραση σε μια κουραστική μέρα.

Επιπλέον, αποτελεί μια αποθήκη απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων που μπορούν να κρατήσουν το ανοσοποιητικό σας ισχυρό. Για να μην αναφέρουμε, το φρούτο είναι πολύ καλό για την υποστήριξη της υγείας του εντέρου σας.

2. Μάνγκο

Το μάνγκο, ο βασιλιάς των φρούτων, είναι ένα από τα αξιοθέατα της καλοκαιρινής περιόδου. Από το να το μετατρέψετε σε σέικ μάνγκο για ένα δροσιστικό ποτό, να το απολαύσετε στις σαλάτες και τα smoothies σας, μέχρι να φτιάξετε γλυκά και πικάντικα τσάτνεϊ από αυτά τα φρούτα, τα μάνγκο μπορείτε να τα απολαύσετε με πολλούς τρόπους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που οι ζεστές μέρες είναι μπροστά μας.

Το μάνγκο έχει επίσης πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που μπορούν να διευκολύνουν την πέψη και να υποστηρίξουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό στα μάνγκο βοηθά στη διατήρηση του σώματος ενυδατωμένου και στην καταπολέμηση της αφυδάτωσης.

Επιπλέον, τα μάνγκο είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βοηθώντας στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες από τον ήλιο.

3. Παπάγια

Με εξαιρετική περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες, η παπάγια μπορεί να σας προστατεύσει από τα πεπτικά προβλήματα κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα.

Με άφθονη βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, η παπάγια μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό για να κρατήσει μακριά τις ασθένειες της εποχής και επίσης να παρέχει προστασία στο δέρμα από τις βλάβες από τον ήλιο.

Η παπάγια περιέχει επίσης πεπτικά ένζυμα όπως η παπαΐνη, που βοηθούν στην πέψη και ανακουφίζουν από το φούσκωμα ή τη δυσπεψία, που είναι συνηθισμένα το καλοκαίρι. Μπορείτε ακόμη να συμπεριλάβετε την παπάγια στο πρωινό γεύμα.

4. Πορτοκάλια

Πλούσια σε ηλεκτρολύτες, περιεκτικότητα σε νερό και βιταμίνη C, τα πορτοκάλια μπορούν να είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα που πρέπει να έχετε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Δροσιστικά με γλυκιά και πικάντικη γεύση, τα πορτοκάλια μπορούν επίσης να ικανοποιήσουν τις λιγούρες σας.

Ο καρπός βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει τις ακραίες θερμοκρασίες και βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών, αποτρέποντας τη θερμική εξάντληση ή τη θερμοπληξία.

5. Ροδάκινα

Ζουμερά και νόστιμα, τα ροδάκινα είναι ένα από τα καλοκαιρινά φρούτα που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στον οργανισμό και να του προσφέρουν χρήσιμα αντιοξειδωτικά.

Πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, το φρούτο διατηρεί υγιή την επιδερμίδα. Ελαφριά στο στομάχι, τα ροδάκινα μπορούν να υποστηρίξουν κάποιον στην προσπάθεια απώλειας βάρους και να διατηρήσουν την υγεία του πεπτικού σε άριστη κατάσταση.

6. Ανανάς

Με τα υπέροχα οφέλη του στην ενυδάτωση του σώματος, την υποβοήθηση της απώλειας λίπους και την υποστήριξη της πέψης, ο ανανάς είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα που μπορείτε να έχετε το καλοκαίρι. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών.

Βοηθά, επίσης, στην απώλεια βάρους το καλοκαίρι και δίνει ενέργεια όλη την ημέρα.

Από το να τον έχετε στη σαλάτα μέχρι να τον προσθέσετε σε χυμούς, ο ανανάς μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους.

7. Μούρα

Νόστιμα και γεμάτα με αντιοξειδωτικά, τα μούρα είναι υπέροχη πηγή βιταμινών και μετάλλων και μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους για πολύ.

Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

8. Αγγούρι

Αν θέλετε να είστε  ενυδατωμένοι το καλοκαίρι, αυτό το λαχανικό είναι απαραίτητο. Είναι σύνηθες για πολλούς ανθρώπους να υποφέρουν από απώλεια όρεξης και χαμηλά επίπεδα ενέργειας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η προσθήκη αγγουριού στη διατροφή σας μπορεί να προσφέρει μια ποικιλία βιταμινών και μετάλλων όπως η βιταμίνη Κ, το κάλιο και το μαγνήσιο, το οποίο είναι εξαιρετικό για τη συνολική υγεία.

Το λαχανικό με λίγες θερμίδες μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες, σάντουιτς, ρολά και smoothies. Τα αγγούρια περιέχουν αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, οι οποίες μπορούν επίσης να προάγουν την υγεία του δέρματος και να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top