Τα καλύτερα σνακ για το σινεμά

cinema_6.jpg

Αν δεν σας αρέσει να κλείνεστε μέσα σε μια αίθουσα τώρα το καλοκαίρι έχετε τη λύση των θερινών σινεμά. Γέλιο, περιπέτεια, δράση, αλλά και ανθυγιεινές επιλογές μπορεί να συνοδέψουν την έξοδό σας. Δείτε ποια σνακ θα ήταν καλό να επιλέξετε την ώρα που παρακολουθείτε την αγαπημένη σας ταινία, ποια όχι και γιατί.

Προτιμήστε:

  • Ηλιόσπορους: Είναι άριστη πηγή βιταμίνης Ε ενώ περιέχουν υψηλές τιμές φυτικών στερολών, οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και βελτιώνουν την καρδιακή λειτουργία.

  • Γρανίτα: Περιέχει ελάχιστα ή καθόλου λιπαρά. Αυτό σημαίνει ότι θα σας δροσίσει, χωρίς να σας επιβαρύνει με θερμίδες. Μπορείτε να την απολαύσετε ακόμα κι αν έχετε υψηλή χοληστερόλη.

  • Ποπ-κορν: Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφούνται αργά από τον οργανισμό. Επιπλέον, περιέχει καροτενοειδή, λουτείνη και ζεαξανθίνη, που προστατεύουν την όραση.

Αποφύγετε:

  • Αλκοολούχα ποτά: Το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, βλάπτει το συκώτι και προκαλεί μέθη (με την προϋπόθεση ότι καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες ή συχνά). Και φυσικά, μην ξεχνάτε τις θερμίδες που δίνει.

  • Πατατάκια: Έχουν πολλά φυτικά λιπαρά και αλάτι ενώ είναι κυρίως κατεργασμένα. Δεν σας πείσαμε να τα αποφύγετε; Ένα μικρό σακουλάκι (32gr) δίνει 180 θερμίδες.

  • Χοτ- ντογκ: Τα λουκάνικα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους είναι επεξεργασμένα και περιέχουν συντηρητικά όπως το νιτρώδες νάτριο, που έχει κατηγορηθεί για πρόκληση καρκίνου.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top