10 βιεννέζικα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε

viennese-beuschel-191062.jpg

Ανακαλύψτε δέκα από τα πιο νόστιμα εδέσματα της Βιέννης

 Τα 10 πιάτα

  1. Beuschel

  2. Erdapfelgulasch

  3. Frittatensuppe

  4. Gefúllte Paprίka

  5. Germknόdel

  6. Gulasch

  7. Kaίserschmarrn

  8. Knodel

  9. Leberknόdelsuppe

  10. Palatschίnken

1. Beuschel

Παραδοσιακό εβραϊκό ραγού με πνευμόνια και καρδιά βοδινού, ρίζες λαχανικών, κρέμα, βότανα και κρεμμύδια, αρωματισμένο με σκόρδο, πάπρικα και πιπέρι. Bosna (ή bosne►ή: Χοτ ντογκ με πικάντικο λουκάνικο που πωλείται στα wϋrstelstάnde (πάγκους με λουκάνικα) της Βιέννης.

2. Erdapfelgulasch

Παραλλαγή του ουγγρικού gulasch που γίνεται με πατάτες αντί για μοσχάρι — πολλά εστιατόρια στη Βιέννη το φτιάχνουν με Ψιλοκομμένο λουκάνικα προφανώς για να ταράζουν τους χορτοφάγους.

3. Frittatensuppe

Αυστριακές τηγανίτες με βότανα ([rίttaten) κομμένες σε λωρίδες μέσα σε μια απλή σούπα (suppe).

4. Gefúllte Paprίka

Αυτό το πιπεράτο πιάτο προέρχεται από τα Βαλκάνια, που κάποτε ανήκαν στην Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία, και αποτελείται από Ψητή πιπεριά καμπανούλα με γέμιση κιμά και ρυζιού, που συνήθως σερβίρεται με σάλτσα ντομάτας και πατάτες.

5. Germknόdel

Επιδόρπιο με Ψωμάκια με παπαρουνόσπορο και ζάχαρη, γεμιστά με μαρμελάδα δαμάσκηνο και περιχυμένα με λιωμένο βούτυρο. Συνήθως συνοδεύεται με κρέμα.

6. Gulasch

Αυτό το ουγγρικό βραστό με μοσχάρι χαρακτηρίζεται από έναν πικάντικο και πυκνό ζωμό αρωματισμένο με πάπρικα. Παραδοσιακά σερβίρεται με ζυμαρικά ή μπουκιές από φρέσκο ψωμί.

7. Kaίserschmarrn

Αφράτη γλυκιά πουτίγκα με σπασμένα κομμάτια Ψημένου κουρκουτιού που στη συνέχεια μαγειρεύεται με βούτυρο και ζάχαρη στον φούρνο.

8. Knodel

Αυστριακό ζυμαρικό από Ψωμί ή πατάτα είναι τυπικό συνοδευτικό για κρέας, Ψάρι και πουλερικά. Μπορεί να είναι γλυκό ή ξινο. Οι πιο δημοφιλείς παραλλαγές του γίνονται με σπανάκι και τυρί.

9. Leberknόdelsuppe

Θεωρείται η καλύτερη αυστριακή σούπα. 0 λεπτόρρευστος ζωμός του μοσχαριού σερβίρεται καυτός με μικρά ζυμαρικά γεμιστά με συκώτι.

10. Palatschίnken

Μια πιο λεπτή εκδοχή της κλασικής τηγανίτας, που μπορεί να σερβιριστεί με κομπόστα, ζάχαρη και μέλι ή με τυρί και κρέας.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top