Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για μια δροσερή σαλάτα με καλοκαιρινά φρούτα. Αυτή η σαλάτα είναι αναζωογονητική και γεμάτη χρώματα και γεύσεις.
Υλικά:
2 κούπες φρούτα της επιλογής σας (π.χ. φράουλες, βερίκοκα, πεπόνι, ροδάκινα), καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
1 κούπα φρέσκα φύλλα σαλάτας (π.χ. μαρούλι, ρόκα, λόλα ροσά)
½ φλ. φρέσκοι βασιλικός, ψιλοκομμένος
½ φλ. ανθώδης τυρί φέτα, κομμένος σε κύβους
¼ φλ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια (προαιρετικά)
Λίγες φέτες από κόκκινο κρεμμύδι (προαιρετικά, για πικάντικη πινελιά)
Για την βινεγκρέτ:
3 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο εξαιρετικό
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Προετοιμάστε τα φρούτα και τα υλικά: Πλύνετε και κοπάρετε τα φρούτα σε κατάλληλα μεγέθη. Κόψτε τα φύλλα σαλάτας και τον βασιλικό. Κόψτε το τυρί φέτα σε κύβους.
Ετοιμάστε τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το μέλι ή το σιρόπι αγαύης. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση.
Συναρμολογήστε τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα φρούτα, τα φύλλα σαλάτας και τον βασιλικό. Προσθέστε τον τυρί φέτα.
Ρίξτε τη βινεγκρέτ: Πριν το σερβίρισμα, ρίξτε τη βινεγκρέτ πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν τα υλικά.
Προσθέστε τα αμύγδαλα και το κρεμμύδι: Αν επιθυμείτε, προσθέστε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια για προσθήκη υφής και το κόκκινο κρεμμύδι για πικάντικη πινελιά.
Σερβίρετε: Σερβίρετε αμέσως ως δροσερή και νόστιμη επιλογή για το καλοκαίρι.