Κίμτσι: Η σούπερ τροφή που ομορφαίνει το δέρμα

Ανώνυμο-σχέδιο68.png

Δείτε τους λόγους για τους οποίους το κίμτσι θεωρείται μια σούπερ τροφή ομορφιάς. Πως μπορεί να μας κάνει να δείχνουμε πιο όμορφοι.

Γνωρίστε ένα κορεάτικο φαγητό που θεωρείται σούπερ τροφή και προτείνεται για το δέρμα και την εμφάνιση μας.

Τι είναι το κίμτσι;

Το Kimchi είναι ένα κορεάτικο πικάντικο αλλά νόστιμο πιάτο που σας προσφέρει λαμπερό και λαμπερό δέρμα προστατεύοντας από τις επιδράσεις πρόωρης γήρανσης. Ας δούμε γιατί ονομάζεται φαγητό ομορφιάς.

  1. Είναι καλό για το δέρμα
  2. Προστατεύει από βλάβες του δέρματος
  3. Ενισχύει το κολλαγόνο
  4. Βελτιώνει την επούλωση του δέρματος
  5. Πείτε αντίο στην ακμή
  6. Μειώνει τη φλεγμονή του δέρματος

1. Είναι καλό για το δέρμα

Το αντιοξειδωτικό Kimchi είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του δέρματος, καθώς μειώνει το οξειδωτικό στρες και βοηθά σε μια νεανική επιδερμίδα.

2. Προστατεύει από βλάβες του δέρματος

Καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βοηθά το δέρμα από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, την υπεριώδη ακτινοβολία και τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, σύμφωνα με το timesofindia.

3. Ενισχύει το κολλαγόνο

Το Kimchi είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών και περιέχει μέταλλα, βιταμίνες A, C και K  απαραίτητα συστατικά όπως ασβέστιο και σίδηρο, τα οποία επίσης συμβάλλουν στη σύνθεση κολλαγόνου στο δέρμα μας.

4. Βελτιώνει την επούλωση του δέρματος

Επειδή είναι πλούσια πηγή ασβεστίου και σιδήρου, βελτιώνει τη συνολική διαδικασία επούλωσης του δέρματος του προσώπου μας παρέχοντάς μας υγιές και λαμπερό δέρμα.

5. Πείτε αντίο στην ακμή

Το κίμτσι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενώ διαθέτει  επίσης βιοδραστικές ενώσεις που δρουν σε δερματικές παθήσεις, όπως η ακμή, η πρόωρη γήρανση και η ροδόχρους ακμή.

6. Μειώνει τη φλεγμονή του δέρματος

Καθώς είναι πλούσιο σε προβιοτικά, το κίμτσι είναι καλό για την υγεία του εντέρου, καθώς διατηρεί και εξισορροπεί το μικροβίωμα του εντέρου, μειώνοντας έτσι τη φλεγμονή του δέρματος και τις καταστάσεις εκζέματος.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top