Δέρμα: 5 τροφές που χαρίζουν νεανική εμφάνιση και λάμψη

Ανώνυμο-σχέδιο17.png

Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό με την περιποίηση της επιδερμίδας με κρέμες κατά της γήρανσης, αυτό που βάζετε στο πιάτο σας παίζει, επίσης, καθοριστικό ρόλο όσον αφορά στη νεανική σας εμφάνιση και το δέρμα σας.

Από το να διατηρείτε το δέρμα σας λαμπερό μέχρι να κρατάτε μακριά τις ρυτίδες, η διατροφή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Μάλιστα, ορισμένες τροφές είναι γεμάτες με βιταμίνες, μέταλλα, καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά που θα μπορούσαν να κρατήσουν το δέρμα σας νεανικό. Ευτυχώς, η Δρ Naomi Newman-Beinart, PhD που είναι ιατρική διατροφολόγος, έχει αναφέρει στην express πέντε τροφές που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να φαίνεστε νεότεροι.

  1. Λιπαρά ψάρια
  2. Φύκια
  3. Σούπες λαχανικών
  4. Εσπεριδοειδή
  5. Νερό και τροφές με νερό

1. Λιπαρά ψάρια

Η Δρ Newman-Beinart εξήγησε ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε ψάρια όπως η σαρδέλα, ο σολομός και το σκουμπρί μπορούν να κρατήσουν το δέρμα σας λαμπερό.

Είπε συγκεκριμένα ότι: «Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα βοηθούν το δέρμα σας να διατηρήσει την υγρασία του ενώ προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματός σας, κάτι που σας βοηθά να κρατήσετε τις ρυτίδες μακριά».

Ως εκ τούτου, η ιατρός – διατροφολόγος συνέστησε να στοχεύετε σε δύο έως τρεις μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα.

Αν δεν σας αρέσουν τα λιπαρά ψάρια, θα μπορούσατε να αποκομίσετε αυτά τα ισχυρά οφέλη για το δέρμα σας προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας ανάμεικτους σπόρους στο κουάκερ, τα δημητριακά ή το smoothie σας και τρώγοντας μια μικρή χούφτα ξηρούς καρπούς ως απογευματινό σνακ, καθώς αυτά τα τρόφιμα είναι επίσης πλούσια σε ωμέγα 3.

2.Φύκια

Γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και απαραίτητο ιώδιο, τα φύκια θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε μια «πιο νεανική, όμορφη φυσική λάμψη».

Η ειδικός είπε ότι: «Οι περισσότεροι από εμάς είναι εξοικειωμένοι με τα φύκια στο σούσι, αλλά τα φύκια αποτελούν εδώ και χρόνια μέρος της καθημερινής διατροφής στην Κίνα και την Ιαπωνία.

Έχουν μερικά σημαντικά οφέλη ομορφιάς και αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές τροφές στον κόσμο για την υποστήριξη υγιούς δέρματος, μαλλιών και νυχιών.

«Μερικά φύκια έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την παραγωγή ελαίου, ενώ άλλα έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τα βακτήρια που εμπλέκονται στο σχηματισμό ακμής, καθιστώντας τα εξαιρετικά για την πρόληψη της».

Τα φύκια περιέχουν επίσης βιταμίνη C που προάγει το κολλαγόνο, η οποία είναι απαραίτητη για υγιές, λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα.

Επιπλέον, θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ελαστικότητα του δέρματος και να σας βοηθήσουν να μειώσετε την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

3.Σούπες λαχανικών

Η Δρ Newman-Beinart συνέστησε την καταπολέμηση της γήρανσης τρώγοντας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην προστασία του δέρματος καταπολεμώντας τις «ενοχλητικές» ελεύθερες ρίζες και κρατώντας μακριά τις ρυτίδες.

 «Δοκιμάστε να φτιάξετε σούπες λαχανικών που είναι γρήγορες, εύκολες και θρεπτικές και ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη αντιοξειδωτικών.

Τα λαχανικά με ρίζες με έντονα χρώματα (π.χ Κολοκύθα, γλυκοπατάτα και καρότα) περιέχουν καροτενοειδή και η πρόσληψη καροτενοειδών έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV.»

4.Εσπεριδοειδή

Τα λεμόνια, τα λάιμ, τα πορτοκάλια και το γκρέιπφρουτ είναι όλα πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του κολλαγόνου.

Η γιατρός διατροφολόγος είπε: «Το κολλαγόνο είναι ο υποστηρικτικός ιστός του δέρματός σας και βοηθά το δέρμα σας να διατηρήσει την πολύ σημαντική ελαστικότητα, συμβάλλοντας στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης».

Συνέστησε να στύψετε ένα μείγμα από οποιαδήποτε από αυτά τα φρούτα σε ζεστό νερό και να προσθέσετε μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι (μόνο αν χρειάζεται να γλυκάνετε τα πιο ξινά φρούτα) για να φτιάξετε ένα νόστιμο ρόφημα πλούσιο σε βιταμίνη C.

5.Νερό και τροφές με νερό

Ο Δρ Newman-Beinart είπε: «Η πιο σημαντική συμβουλή για μένα είναι να παραμένω ενυδατωμένη – τίποτα δεν θα ωφελήσει περισσότερο το δέρμα σας από την καλή ενυδάτωση.

Το νερό μειώνει τις ρυτίδες διατηρώντας το σώμα σας ενυδατωμένο και ανανεωμένο και βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματός σας.

Οι άνθρωποι που πίνουν μεγάλες ποσότητες νερού είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν ουλές, ρυτίδες και απαλές γραμμές και δεν θα εμφανίσουν τόσα σημάδια γήρανσης όσο εκείνοι που πίνουν λίγες ποσότητες νερού».

Ως εκ τούτου, ο ειδικός συνέστησε να πίνετε άφθονο νερό και να τρώτε καρπούζι, πιπεριές και σέλινο

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top