16 γυναικεία μυστικά ομορφιάς απ΄όλο τον κόσμο

Top-13-Makeup-Tips-And-Tricks-To-Look-Beautiful-And-Younger-006.jpg

Ψάξαμε και βρήκαμε μοναδικά tips & tricks ομορφιάς που χρησιμοποιούν οι γυναίκες ανά τον κόσμο στην καθημερινή τους περιποίηση. Τα περισσότερα από αυτά βασίζονται σε φυσικά υλικά που μπορείς να βρεις εύκολα στην κουζίνα σου. Ας ξεκινήσουμε:

Λαμπερή επιδερμίδα. Γαλλία

Οι Γαλλίδες σίγουρα γνωρίζουν το μυστικό για απαλή και λαμπερή επιδερμίδα. Ποιο είναι; Το γάλα. Το γαλακτικό οξύ που περιέχει είναι πολύ πιο φιλικό στο δέρμα από άλλους απολεπιστικούς παράγοντες και χημικά πήλινγκ. Ρίξε στη μπανιέρα σου 2-3 κούπες πλήρες γάλα (αν δεν έχεις γάλα, χρησιμοποίησε σκέτη κρέμα γάλακτος), πρόσθεσε λίγο μέλι κι απόλαυσε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Μετά από ένα τόσο υπέροχο, αναζωογονητικό αφρόλουτρο το δέρμα σου θα είναι απαλό, λαμπερό και απλά ακαταμάχητο!

Πρόληψη ραγάδων. Κίνα

Αν δεν ψάχνεις μόνο τρόπο για να τις προλάβεις, αλλά μια λύση για να απαλλαγείς από αυτές, ορίστε το μυστικό: κάνε μασάζ με έλαιο καμέλιας στις προβληματικές περιοχές δύο φορές τη μέρα (πρωί και βράδυ). Όχι μόνο θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς ή να προλάβεις τις ραγάδες, αλλά θα θρέψει την επιδερμίδα σου καταπολεμώντας τις δυσχρωμίες.

Υγιή μαλλιά. Μαρόκο

Το έλαιο αργκάν είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έλαια στο Μαρόκο, γι’ αυτό συχνά το αποκαλούν Moroccan oil. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Το αργανέλαιο αποτελεί το τέλειο ενυδατικό προϊόν προσώπου (κάνε μασάζ με λίγες σταγόνες σε πρόσωπο και λαιμό πρωί και/ή βράδυ), την ιδανική λοσιόν/λάδι σώματος (απορροφάται πολύ εύκολα), και ένα πρακτικό κοντίσιονερ μαλλιών (άφησέ το όλη τη νύχτα για λάμψη και καταπολέμηση του φριζαρίσματος.

Καταπολέμηση κυτταρίτιδας. Βραζιλία

Κάθε γυναίκα ονειρεύεται το τέλειο σώμα για παραλία χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας –όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο τον χρόνο. Συχνά, όμως, πέφτουμε στην ανεπιθύμητη παγίδα της κυτταρίτιδας. Θες να γίνει η όψη πορτοκαλιού παρελθόν; Κάνε όπως οι Βραζιλιάνες που ακολουθούν πιστά αυτό το μυστικό ομορφιάς: κάνουν μασάζ στο σώμα τους ενεργοποιώντας την κυκλοφορία και λέγοντας «αντίο» στην κυτταρίτιδα.

Αντιμετώπιση πιτυρίδας. Αυστραλία

Αν έχεις πρόβλημα με την πιτυρίδα, δοκίμασε αυτό το κόλπο που χρησιμοποιούν ευρέως οι γυναίκες (και οι άνδρες) στην Αυστραλία: πρόσθεσε λίγες σταγόνες ελαίου τεϊόδεντρου στο σαμπουάν σου και ξέχασε μια για πάντα τις λευκές νιφάδες.

Θεραπευτικό μέλι. Νέα Ζηλανδία

Έχεις ακουστά το μέλι Manuka; Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις πιο ισχυρές υπερτροφές χάρη στις αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητές του που τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και σε προστατεύουν από κρυολόγημα και ιώσεις. Φτιάξε το τέλειο πρωινό energy drink: πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι Manuka στο πρωινό σου νερό με λεμόνι κι απόλαυσε ένα ρόφημα που θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Τέλεια ενυδάτωση. Ελλάδα

Αν ρωτήσετε τις μαμάδες και γιαγιάδες σας θα σας πουν ότι το μυστικό για λαμπερό, όμορφο δέρμα βρίσκεται κρυμμένο σε ένα προϊόν που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας: το ελαιόλαδο. Όχι μόνο έχει την ικανότητα να καταπραΰνει τα εγκαύματα και να ανακουφίζει τον ερεθισμό και την κοκκινίλα της επιδερμίδας, αλλά, χάρη στις εκπληκτικές του ενυδατικές ιδιότητες, μπορεί να γίνει το τέλειο φυσικό ενυδατικό προσώπου σου. Άπλωσέ το σε νωπό δέρμα στο ντους και ταμπόναρε με μια πετσέτα μέχρι να στεγνώσεις. Η επιδερμίδα σου θα είναι τόσο απαλή όπως ποτέ πριν. Μάλιστα, οι Ιταλίδες απλώνουν λίγο ελαιόλαδο στο σώμα και τα χείλη τους για απαλότητα, θρέψη και ενυδάτωση.

Όμορφο δέρμα. Ιαπωνία

Οι γυναίκες στην Ιαπωνία φημίζονται για την αψεγάδιαστη, πορσελάνινη επιδερμίδα τους. Ποιο είναι το μυστικό τους; Καταρχάς, περιποιούνται πάντα το δέρμα τους απαλά, χωρίς να το τρίβουν με δύναμη. Κατά δεύτερον, πίνουν τακτικά πράσινο τσάι Matcha. Τι είναι το Matcha; Η σκόνη πράσινου τσαγιού Matcha αποτελεί έναν σύμμαχο υγείας πολλών αστέρων. Συγκριτικά με τα υπόλοιπα είδη τσαγιού, τα αντιοξειδωτικά και μέταλλα που περιέχει αποτελούν «πυρηνικό εργοστάσιο» ενέργειας, ενώ παράλληλα καίει τα λίπη, καταπολεμά τον καρκίνο και είναι ο καλύτερός σου φίλος στη μάχη της αντιγήρανσης. Αυτό το πράσινο τσάι από την Ιαπωνία βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού (κάτι που κάνει το δέρμα σου τέλειο), κατεβάζει τη γλυκόζη στο αίμα και μειώνει τη χοληστερόλη. Α, είπαμε ότι δρα και χαλαρωτικά; Οι γυναίκες του Ανατέλλοντος Ηλίου το πίνουν σε τακτική βάση και το χρησιμοποιούν σε διάφορες θεραπείες ομορφιάς.

Τέλος στους μαύρους κύκλους. Ισπανία

Κόψε λεπτές φέτες πατάτας και τοποθέτησέ τις στα μάτια για 10 λεπτά. Αυτό το τόσο απλό αλλά αποτελεσματικό κόλπο βοηθά στο να γίνει η περιοχή γύρω από τα μάτια πιο φωτεινή, μειώνοντας και διώχνοντας σταδιακά τους μαύρους κύκλους.

Δυνατά νύχια. Δομινικανή Δημοκρατία

Θέλεις δυνατά, υγιή νύχια που δεν σπάνε; Δοκίμασε αυτό το tip από τη Δομινικανή Δημοκρατία: ψιλόκοψε λίγο σκόρδο και βάλτο σε ένα μπουκαλάκι με διαφανές βερνίκι νυχιών, άφησέ το να μουλιάσει για 10 μέρες και μετά άπλωσέ το στα νύχια σου. Το σκόρδο διαθέτει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που κάνουν το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα παρελθόν. Μπορείς, επίσης, να απλώσεις στα νύχια σου χυμό σκόρδου, αλλά θυμήσου ότι η οσμή θα κάνει μερικές ώρες να φύγει.

Εντυπωσιακά μαλλιά. Ινδία

Οι Ινδές φημίζονται για τα υπέροχα, μεταξένια και στιλπνά μαλλιά τους. Αν θέλεις να τα αποκτήσεις κι εσύ, ακολούθησε το μυστικό τους και κάνε το λάδι καρύδας φίλο σου! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το χρησιμοποιήσεις. Ένας απλός τρόπος είναι να το ζεστάνεις σε μπεν μαρί σε μια ανεκτή θερμοκρασία και κάνεις μασάζ στις ρίζες των μαλλιών, απλώνοντας το υπόλοιπο κατά μήκος τους. Άφησέ το για τουλάχιστον 1 ώρα (ή όλη τη νύχτα) και προχώρησε με το λούσιμο και το κοντίσιονερ όπως πάντα. Επανάλαβε τη θεραπεία μια φορά την εβδομάδα αν θες να δεις μια εντυπωσιακή διαφορά στην όψη των μαλλιών σου: θα είναι πιο λαμπερά, πιο υγιή και πιο μεταξένια. (Μάλιστα, μπορείς να προσθέσεις λίγο neem στο λάδι καρύδας για υγιές τριχωτό και τέλεια εμφάνιση).

Σφριγηλή επιδερμίδα. Σκανδιναβία

Οι γυναίκες στις βόρειες χώρες ψεκάζουν ή ρίχνουν στο πρόσωπό τους παγωμένο μεταλλικό νερό. Αυτό το κόλπο όχι μόνο σε βοηθά να απαλλαγείς από το πρήξιμο, αλλά αφήνει το πρόσωπό σου δροσερό, υγιές και σφριγηλό.

Μυστικά για υγιή μαλλιά. Φιλιππίνες

Οι γυναίκες στις Φιλιππίνες έχουν συνήθως υπέροχα, στιλπνά και υγιή μαλλιά. Ορίστε πώς: τα περιποιούνται με τζελ αλόης. Η Αloe Vera προλαμβάνει την πιτυρίδα και την τριχόπτωση και κάνει θαύματα όσον αφορά στη λάμψη και την ενυδάτωση. Για να ετοιμάσεις τη θεραπεία αλόης, χρησιμοποίησε το φρέσκο τζελ στο εσωτερικό των φύλλων του φυτού (προσοχή στις αγκαθωτές άκρες τους) και πέρασέ το στο μπλέντερ. Εναλλακτικά αγόρασέ το στο σούπερ μάρκετ. Άπλωσέ το σε βρεγμένα, λουσμένα μαλλιά σαν θεραπεία ή ανάμειξέ το στο συνηθισμένο σου κοντίσιονερ. Άφησέ το για 5-10 λεπτά και ξέπλυνε. Καλώς ήλθατε υπέροχα, λαμπερά, υγιή μαλλιά!

Υπέροχη επιδερμίδα. Ρωσία

Στη Ρωσία, οι γυναίκες αγαπούν τις φυσικές θεραπείες ομορφιάς. Ορίστε μια φανταστική σπιτική μάσκα προσώπου: μουλιάστε δύο κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης σε ζεστό νερό και περίμενε μέχρι να γίνει μια μαλακή κρέμα (περίπου 5-10 λεπτά). Πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι. Άπλωσε τη μάσκα σε πρόσωπο και λαιμό (βεβαιώσου ότι δεν είναι ζεστή όταν την βάλεις στο πρόσωπο), άφησέ τη για 5-10 λεπτά και ξέπλυνε. Αυτή η μάσκα θα χαρίσει στην επιδερμίδα σου θρέψη κι ενυδάτωση, κάνοντάς το να λάμπει από υγεία.

Ένα από τα καλύτερα μυστικά ομορφιάς. Λατινική Αμερική

Οι γυναίκες στη Λατινική Αμερική έχουν το δικό τους επτασφράγιστο μυστικό ομορφιάς: το αβοκάντο. Όχι μόνο το προτιμούν στη διατροφή τους αλλά το βάζουν σε διάφορες θεραπείες περιποίησης στα μαλλιά και το δέρμα.

Ορίστε ένας απλός τρόπος για να φτιάξεις μια μάσκα προσώπου με αβοκάντο: ανάμειξε ένα φρέσκο, ώριμο αβοκάντο και πρόσθεσε λίγο γάλα. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπο, άφησέ τη για 10 λεπτά και ξέπλυνε. Το αβοκάντο θα φροντίσει να θρέψει και να ενυδατώσει το δέρμα σου, «σβήνοντας» τα σημάδια ξηρότητας. Ενδείκνυται για κανονικά με ξηρά δέρματα και δεν συνιστάται σε λιπαρά δέρματα με ακμή.

Υγιή μαλλιά με αβοκάντο; Ανακάτεψε 1 αβοκάντο, 1 μπανάνα και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Κάνε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών και άπλωσε το υπόλοιπο μείγμα κατά μήκος τους. Άφησέ το για μισή ώρα, λούσου και ξέπλυνε. Απόκτησε κι εσύ υπέροχα, λαμπερά και υγιή μαλλιά!

Ένα ακόμα μυστικό ομορφιάς. Γαλλία

Αν αναρωτιέσαι πώς να απαλλαγείς από τους λεκέδες στα νύχια, βύθισε τα δάχτυλά σου σε χυμό λεμόνι για 5-10 λεπτά ακριβώς όπως κάνουν οι Γαλλίδες.

Ελπίζουμε να βρήκες αυτά τα μυστικά ομορφιάς χρήσιμα. Δοκίμασέ τα και μείνε πάντα όμορφη!

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top