Τόνγκα: Η όμορφη χώρα με σχεδόν καθόλου τουρίστες που είναι ένας τροπικός παράδεισος

tonga.png

Ένας όμορφος τροπικός παράδεισος θα μπορούσε να είναι ο τέλειος προορισμός για τις επόμενες διακοπές σας, με ελάχιστους τουρίστες να τον επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Η Τόνγκα αποτελείται από 170 νησιά στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό. Βλέπει μόλις 54.000 επισκέπτες κάθε χρόνο – καθιστώντας την την 21η χώρα με τις λιγότερες επισκέψεις στον κόσμο.

Ωστόσο, παρά τους χαμηλούς αριθμούς επισκεπτών, η χώρα διαθέτει εκπληκτικές γαλάζιες παραλίες, κοραλλιογενείς υφάλους και τροπικά δάση.

Το βασίλειο έχει το παρατσούκλι «Φιλικά Νησιά» και έχει 40 κατοικημένα νησιά που δίνουν στους επισκέπτες πολλές επιλογές για το ποιο μέρος να επισκεφτούν.

Εκτός από χαλαρωτικές σκηνές, τα νησιά φιλοξενούν επίσης μια σειρά από τοποθεσίες πολιτιστικής κληρονομιάς που χρονολογούνται πριν από 3.000 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Valu ‘Uta, του πρώτου οικισμού της χώρας, της Lī’anga Huo ‘a Maui, μιας φυσικής γέφυρας που λέγεται ότι δημιουργήθηκε από την αρχαία Πολυνησία τη μητέρα του θεού Maui και τη νυπόγεια σπηλιά Fai’ana.

Η κοινωνίας της Τόνγκα

Η κοινωνία της Τόνγκα καθοδηγείται από τέσσερις βασικές αξίες που έχουν ως στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι. Οι αξίες είναι ο αμοιβαίος σεβασμός, το μοίρασμα των αμοιβαίων υποχρεώσεων, η ταπεινοφροσύνη και η γενναιοδωρία και η πίστη και η δέσμευση.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν τον παραδοσιακό χορό της Τόνγκα και να απολαύσουν τοπικά πιάτα, όπως το «ota ika», το οποίο είναι ωμό ψάρι μαριναρισμένο σε κρέμα λεμονιού και καρύδας και lu pulu, που αποτελείται από κορν μπέφ και γάλα καρύδας τυλιγμένο σε φύλλα taro.

Η Τόνγκα προσελκύει επίσης από δύτες που λατρεύουν να εξερευνούν τη θαλάσσια ζωή στα κρυστάλλινα νερά των νησιών μέχρι το… soundtrack της μουρμούρας φαλαινών από τις φλερτ φάλαινες.

Για όσους δεν μπορούν να βουτήξουν αλλά θα ήθελαν να δουν τις φάλαινες από κοντά, υπάρχει μια σειρά από εταιρείες που προσφέρουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν μαζί τους, με την τουριστική επιτροπή των νησιών να λέει στους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση μόνο με εγγεγραμμένους τουριστικούς πράκτορες φαλαινών που έχουν βιώσιμες και ανθρώπινες πρακτικές.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top