8 Τροφές για τέλειο δέρμα

τροφές-για-τέλειο-δέρμα.jpg

Κουραστήκατε να χρησιμοποιείτε διάφορα ακριβά και αναποτελεσματικά προϊόντα; Ήρθε η ώρα να τα πετάξετε και να αρχίσετε να τρώτε τις σωστές τροφές για να βελτιώσετε την εικόνα και την υγεία του δέρματός σας. Προβλήματα όπως η ακμή μπορούν να αντιμετωπιστούν με την σωστή διατροφή και πολύ πιο οικονομικά. Διαβάστε παρακάτω για τα δέκα τρόφιμα που αγαπούν το δέρμα σας.

Οι τροφές

  1. Κόκκινες γλυκές πιπεριές

  2. Σοκολάτα υγείας

  3. Σολωμός

  4. Λάδι καρύδας

  5. Πράσινο τσάι

  6. Σπανάκι

  7. Σπόροι

  8. Σέλερι

1. Κόκκινες γλυκές πιπεριές

Οι κόκκινες πιπεριές είναι ένα πολύ νόστιμο λαχανικό που τρώγεται το ίδιο ευχάριστα είτε ωμό είτε ψημένο. Μία κόκκινη πιπεριά περιέχει περισσότερο από το 100% της καθημερινής μας ανάγκης σε βιταμίνη C. Περιέχει, επίσης, σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών και βιταμίνης B6. Επιπλέον, είναι πλούσια σε καροτενοειδή που βοηθούν στην πρόληψη κατά των ρυτίδων και βοηθούν στν κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, βοηθώντας το να δείχνει νεότερο. Ακριβώς λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε καροτενοειδή οι κόκκινες πιπεριές είναι ένα σημαντικό όπλο ενάντια στην ακμή.

Μία κόκκινη πιπεριά είναι το ιδανικό σνακ ανάμεσα στα γεύματα, καθώς έχει μόλις 30 θερμίδες. Έχετε κομμένες φέτες κόκκινης πιπεριάς στο ψυγείο ως καταφύγιο για όταν σας πιάνει η λιγούρα για τσιμπολόγημα. Οι φυτικές ίνες θα σας βοηθήσουν να νιώθετε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα με πολύ λίγες θερμίδες και να έχετε άψογο δέρμα.

2. Σοκολάτα υγείας

Αγαπημένη τροφή που καταναλώνεται ευχάριστα κάθε μέρα! Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, λιπαρά και φλαβανόλες που ενισχύουν την λάμψη του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στην μαύρη σοκολάτα βοηθούν στην μείωση της τραχειάς όψης του δέρματος  και προστατεύει ενάντια στην φθορά από την ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, το κακάο χαλαρώνει τις αρτηρίες και  αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει υγειέστερο. Επιλέξτε μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 80% περιεκτικότητα σε κακάο προκειμένου να αποφύγετε το γάλα και την πρόσθετη ζάχαρη που υπάρχουν σε μία σοκολάτα γάλακτος.

3. Σολωμός

Ο σολωμός είναι μία εξαιρετική τροφή που βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης. Αποτελεί πηγή της απαραίτητης για τον οργανισμό βιταμίνης D. Και όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, η βιταμίνη αυτή είναι υπεύθυνη για να διατηρηθούν η καρδιά, τα κόκκαλα, το παχύ έντερο και ο εγκέφαλος υγειή. Βοηθάει επίσης, στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, των καρδιακών παθήσεων και των παθήσεων των οστών.Επίσης ο σολωμός είναι πλούσιος σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία καταπολεμούν τις φλεγμονές, τις ρυτίδες και την ακμή, ενώ παράλληλα ενυδατώνουν  το δέρμα από μέσα προς τα έξω. Τέλος, η κατανάλωση σολωμού διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής ενυδατωμένο, διατηρώντας τα μαλλιά δυνατά και υγειή.

4. Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι από τις πλουσιότερες πηγές κορεσμένων λιπαρών. Περιέχει λαυρινικό οξύ, έναν ισχυρό αντιβακτηριδιακό και αντιικό παράγοντα που κρατάει μακριά ιώσεις, λοιμώξεις, φλεγμονές και ακμή.Είναι επίσης πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, η οποία είναι ιδανική για να διατηρηθεί  το δέρμα ενυδατωμένο, απαλό και σφριγηλό.

5. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πηγή αντιοξειδωτικών, αμινοξέων και L-θεανίνη που βοηθάει το σώμα να χαλαρώσει και να μειωθούν τα επίπεδα του άγχους. Όταν το τσάι είναι ζεστό απελευθερώνονται κατεχίνες, είδος αντιοξειδωτικών με αποδεδειγμένη αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση. Το πράσινο τσάι, επίσης, βοηθάει στην μείωση του κινδύνου ανάπτυξης υψηλής πίεσης του αίματος. Καταναλώστε τρία ή περισσότερα φλυτζάνια πράσινο τσάι σε καθημερινή βάση για καλύτερα αποτελέσματα.

6. Σπανάκι

Το σπανάκι είναι μία υγειής και θρεπτική τροφή που απαραίτητα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Μπορεί να μην συγκαταλέγεται στα αγαπημένα τρόφιμα, αλλά είναι μία μοναδική πηγή σιδήρου, φυλλικού οξέως, χλωροφύλλης, βιταμίνης Ε, μαγνησίου, βιταμίνης Α, φυτικών ινών, φυτικής πρωτεΐνη και βιταμίνης C. Λόγω των αντιοξειδωτικών ικανοτήτων τους, οι βιταμίνες C, E και  Α είναι πολύτιμες για την υγεία του  δέρματος. Τρώγοντας σπανάκι, το δέρμα καθαρίζει εσωτερικά και αυτό φαίνεται εξωτερικά!

7. Σπόροι

Σπόροι κάνναβης, λιόσποροι, σπόροι κολοκύθας (το γνωστό πασατέμπο) και λιναρόσποροι είναι όλοι πολύτιμοι για το δέρμα. Οι λιόσποροι και το πασατέμπο είναι πλούσια σε σελήνιο, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και πρωτεϊνη. Το σελήνιο και η πρωτεΐνη κρατούν μακριά τις ρυτίδες, η βιταμίνη Ε ενισχύει την υγρασία του δέρματος και το μαγνήσιο χαμηλώνει τα επίπεδα άγχους. Τα υγιεινά ωμέγα 3 λιπαρά οξέα στο λινάρι και την κάνναβη είναι ιδανικά για την καταπολέμηση της ακμής και των ρυτίδων, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.

8. Σέλερι

Ακόμη ένα τρόφιμο για τέλειο δέρμα είναι το σέλερι. Υποτιμημένο από πολλούς, το σέλερι περιέχει βιταμίνη Κ, η οποία διατηρεί υγειή την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην μείωση της πίεσης. Μειώνει τα επίπεδα άγχους, το οποίο ως αποτέλεσμα έχει το γερασμένο δέρμα, ημικρανίες, ακόμη και καρκίνο.

Δεν είναι απαραίτητο να καταναλώνετε όλες αυτές τις τροφές κάθε μέρα, έστω και κάποιες από αυτές αρκούν. Περιορίστε την κατανάλωση γρήγορου φαγητού, ζάχαρης , trans λιπαρά και επεξεργασμένων υδατανθράκων για καλύτερα αποτελέσματα.

siteen.amerikanki.com

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top