Κολοκυθάκια γεμιστά light 

Stuffed-Zucchini-Recipe-7.jpg

Ετοιμάστε το αγαπημένο σας φαγητό της μαμάς (κολοκυθάκια γεμιστά Light αυτή τη φορά) γρήγορα και απολαύστε το χωρίς ενοχές

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά για τα κολοκυθάκια γεμιστά Light

4 κολοκυθάκια περίπου 800 γρ.

100 γρ. κιμά  σόγια

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

4 μέτριες ντομάτες

5 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί

1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα

3 κουταλιές λάδι

Μία πρέζα αποξηραμένο βασιλικό

1/3 του κουταλάκι κανέλα

αλάτι

3 κουταλιές cottage cheese

1.  Βράζετε  τη σόγια σε 500 ml νερό για περίπου 15 λεπτά. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε στην άκρη για 15 λεπτά, τη στραγγίζετε, τη ξεπλένετε καλά και τη στίβετε με τα χέρια σας.

2.  Κόβετε κατά μήκος στα δυο τα κολοκυθάκια, αφαιρείτε την ψίχα τους, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό και βασιλικό και τα βράζετε για περίπου 10 λεπτά. Όταν τα βγάλετε, κρατάτε 200 ml νερό από το βράσιμο. Τα τοποθετείτε αναποδογυρισμένα πάνω σε  απορροφητικό χαρτί.

3.  Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε μια κουταλιά λάδι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, προσθέστε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες, την πιπερίτσα, 150 ml νερό (από τα κολοκυθάκια), βασιλικό και βράζετε τη σάλτσα για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνετε το αλάτι και την κανέλα.

4.  Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε μια κουταλιά λάδι και σοτάρετε τη σόγια. Ρίχνετε το κρασί, προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύετε και βράζετε  για 5 λεπτά.

5.  Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με το μίγμα, μοιράζετε πάνω το cottage cheese και σερβίρετε.

Τα οφέλη – 2 λόγοι να φτιάξετε κολοκυθάκια γεμιστά light

Τα κολοκυθάκια γεμιστά light αποτελούν μια καλή πηγή βιταμίνης C. Ως υδατοδιαλυτό αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C διαλύεται στα υγρά του σώματος και προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι πολύ δραστικές ενώσεις που οξειδώνουν το DNA, τα λιπίδια και τις πρωτεΐνες, προκαλώντας κυτταρικές βλάβες. Η πρόσληψη βιταμίνης C στη διατροφή βοηθά επίσης στην επικοινωνία των νευρικών κυττάρων, βοηθά το σώμα να μεταβολίζει τη χοληστερόλη και κρατά τους ιστούς ισχυρούς. Επιπλέον, Η υψηλή περιεκτικότητα του κολοκυθιού σε ίνες, εμποδίζει τις καρκινογόνες τοξίνες να εγκατασταθούν στην περιοχή του μεγάλου εντέρου. Ακόμη, οι βιταμίνες C και Α, μαζί με το φυλλικό οξύ, που επίσης συναντάται στο κολοκύθι, λειτουργούν σαν ισχυρά αντιοξειδωτικά ενάντια στο οξειδωτικό stress, που είναι ικανό να προκαλέσει ποικίλες μορφές καρκίνου.

Φτιάξτε ακόμη γρήγορη σαλάτα με θαλασσινά

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top