Κινόα Σαλάτα με Αβοκάντο και Μαύρα Φασόλια

σαλάτα-κινόα.jpg

Απολαύστε μια ξεχωριστή συνταγή που συνδυάζει το αβοκάντο με κινόα!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι κινόα

  • 2 φλιτζάνια νερό

  • 1 κούπα μαύρα φασόλια (βρασμένα ή από κονσέρβα, καλύτερα χωρίς αλάτι)

  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους

  • 1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), ψιλοκομμένη

  • 1/4 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι

  • Χυμός από 1-2 λεμόνια

  • Λάδι ελιάς

  • Αλάτι και πιπέρι

  • Φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Πλύνετε καλά την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό.

  2. Βράστε τα 2 φλιτζάνια νερό και προσθέστε την κινόα. Μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό και να γίνει αφράτη.

  3. Αφήστε την κινόα να κρυώσει στην πλευρά.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε την κινόα, τα μαύρα φασόλια, το αβοκάντο, την πιπεριά και το κρεμμύδι.

  5. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, λίγο λάδι ελιάς, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.

  6. Προσθέστε το ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό, αν το χρησιμοποιείτε.

  7. Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για λίγη ώρα πριν τη σερβίρετε, ώστε οι γεύσεις να αναμιχθούν.

  8. Σερβίρετε ως ελαφρύ γεύμα ή πλευρικό σε κυρίως πιάτο.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top