Σάντουιτς με Μανιτάρια και Κρεμμύδι

σάντουιτς-με-μανιτάρια-και-κρεμμύδι.jpg

Δοκίμασε ένα διαφορετικό σάντουιτς με μανιτάρια και κρεμμύδι

Υλικά

2 κ.σ. κραμβέλαιο

2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

1 φλ. κρασί Πόρτο

½ φλ. καστανή ζάχαρη

6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες

1 φλ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες

2 κ.σ. κόκκινο κρασί

1 φλ. ζωμός βοδινού

½ κ.γ. ξερό θυμάρι

½ κ.γ. ξερό δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. βούτυρο (άσε το έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει)

2 φέτες χωριάτικο ψωμί (με πάχος 3 εκ. η καθεμιά)

6 φέτες τυρί προβολόνε

Εκτέλεση

1/ Σε ένα τηγάνι ζέστανε λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σόταρε τα μισά κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 6-7 λεπτά. Πρόσθεσε το κρασί Πόρτο, τη ζάχαρη και 2 σκελίδες σκόρδο. Σόταρέ τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μίγμα, για 15-20 λεπτά. Ρίξε αλάτι και πιπέρι.

2/ Σε ένα τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε τα μανιτάρια, τα άλλα μισά κρεμμύδια και το υπόλοιπο σκόρδο. Ρίξε αλάτι και πιπέρι. Μαγείρεψέ τα μέχρι να πάρουν χρώμα, για 5-8 λεπτά. Τώρα βάλε το κόκκινο κρασί, τον ζωμό του κρέατος και τα μυρωδικά. Μαγείρεψέ τα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 8-10 λεπτά.

3/ Αλειψε με βούτυρο και φρυγάνισε το ψωμί. Μοίρασε το τυρί στις φέτες του ψωμιού. Ψήσε τις στο φούρνο στους 180οC μέχρι να λιώσει το τυρί, για 3-6 λεπτά. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Τώρα κάνε τις σάντουιτς.

Πηγή

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top