Γρήγορη σαλάτα με θαλασσινά

GrilledShrimpSalad1.jpg

Απολαύστε μια δροσερή σαλάτα με θαλασσινά που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά…

Θέλετε να απολαύσετε στα γρήγορα μια εύκολη σαλάτα με θαλασσινά; Ορίστε η πιο νόστιμη συνταγή

Υλικά

Για 2 μερίδες*

4 ½ φλιτζάνια πράσινα λαχανικά

12 μαγειρεμένες γαρίδες (στον ατμό)

1/2 φλιτζανιού αγγούρι σε φέτες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζανιού πράσινες πιπεριές σε φέτες

Μια κ.σ. χυμό λεμόνι

1κ.γ. ελαιόλαδο

Ανακατέψτε τα λαχανικά και προσθέστε τις γαρίδες, το κρεμμυδάκι, το αγγούρι και τις πιπεριές. Περιχύστε το μίγμα με το χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο.

Φτιάχνοντας τη σάλτσα για τη σαλάτα, αναμειγνύοντας ένα μέρος ελαιόλαδο με 2 μέρη χυμού λεμονιού, πορτοκαλιού ή κρασιού. Βάλτε τα στο μπλέντερ ή ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι και περιχύστε τη σαλάτα.

*Πόσο είναι μια μερίδα;

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια με λίγες θερμίδες

Γνωρίζατε ότι

Οι γαρίδες περιέχουν 2 πολύ ισχυρά θρεπτικά συστατικά σε μεγάλη συγκέντρωση. Το αντιοξειδωτικό ιχνοστοιχείο σελήνιο και την ασταξανθίνη. Η ασταξανθίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό / χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το ιδιαίτερο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα των συμπαθέστατων γαρίδων. Ακόμη είναι ιδιαίτερα πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας. 120 γραμμάρια περιέχουν κοντά στα 25 γραμμάρια πρωτεϊνών που δημιουργούν άμεσα το αίσθημα του κορεσμού.

Τα μαλακόστρακα, όπως οι γαρίδες και οι καραβίδες, έχουν λίγες θερμίδες, αρκετές πρωτεΐνες, δεν περιέχουν λίπος αν και έχουν αρκετή χοληστερόλη. Εκτός αυτών: ο αστακός έχει αρκετό ψευδάργυρο, η γαρίδα παρέχει αξιόλογες ποσότητες βιταμίνης D ενώ τα καβούρια περιέχουν υψηλά ποσοστά ψευδαργύρου και ασβεστίου.

Για να διαπιστώσετε αν ο αστακός ή οι γαρίδες που σας σερβίρουν είναι φρέσκιες θα πρέπει να προσέξετε το όστρακο και να διαπιστώσετε προτού σας το μαγειρέψουν ότι είναι γυαλιστερό και υγρό. Τα άρθρα της γαρίδας πρέπει να είναι γερά κολλημένα στο σώμα, να μην κάμπτονται εύκολα και να έχουν ευχάριστη μυρωδιά. Όταν ανοίξετε το μαλακόστρακο, αστακό ή καραβίδα, κοιτάξτε τη μεμβράνη που διαχωρίζει την κοιλιά από το θώρακά του. Η μεμβράνη αυτή πρέπει να είναι τεντωμένη, γερή και διαφανής, όταν δε την πιέζετε πρέπει να είναι ανθεκτική.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top