Οι 5 πιο υγιείς λαοί του κόσμου

happy-old-people-42.jpg

Ποιοι λαοί του κόσμου ζουν περισσότερα χρόνια και ποια είναι τα μυστικά τους; Συνεχίστε το διάβασμα και θα μάθετε!  λαοί μακροβιότεροι μακροζωία 

 

Ισλανδία λαοί μακροβιότεροι μακροζωία 

Λόγω του μικρού πληθυσμού της, η Ισλανδία είναι μία από τις περιοχές στον κόσμο με τη μικρότερη ρύπανση. Αλλά ο καθαρός αέρας δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο οι Ισλανδοί είναι τόσο υγιείς. Αγαπούν, ακόμη, το γυμναστήριο: λόγω των ψυχρών καιρικών συνθηκών κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, οι Ισλανδοί προπονούνται για να αντιμετωπίσουν καλύτερα το κρύο. λαοί μακροβιότεροι μακροζωία 

Η χώρα απολαμβάνει ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμα επιβίωσης (72 για τους άνδρες και 74 για τις γυναίκες). Έχει επίσης ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας.Το περιοδικό Forbes την κατέταξε ως την πιο «υγιή» χώρα στον κόσμο.

Ιαπωνία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ταξινόμησε τις χώρες όπου οι άνθρωποι ζουν σε κατάσταση πλήρους υγείας για περισσότερα χρόνια και διαπίστωσε ότι η Ιαπωνία κατατάσσεται στην κορυφή με 74,5 χρόνια. Η αιτία αποδίδεται στη διατροφή των κατοίκων της.

Κάθε γεύμα στην Ιαπωνία μοιάζει με ένα μικρό κομμάτι της τέχνης. Το φαγητό είναι όμορφο, νόστιμο και απλό, λέει ο γυμναστής Harley Pasternak στο περιοδικό Empower News. Η Ιαπωνία είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής ψαριών στον κόσμο, σόγιας, φυκιών και πράσινου τσαγιού .

Σουηδία

Η κυβερνητική πολιτική ενθαρρύνει τους κατοίκους να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής που διαφυλάσσει την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Ο πληθυσμός αγαπά τις υπαίθριες δραστηριότητες. Άλλωστε, σε ένα εκπληκτικό τοπίο γεμάτο λόφους, βουνά και λίμνες δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Επιπλέον, οι κάτοικοι ακολουθούν μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε ωμέγα λιπαρά οξέα και πλούσια σε ψάρια. Οι μέθοδοι μαγειρέματος τους είναι υγιεινές, καθώς δεν χρησιμοποιούν πολλά λιπαρά και βούτυρα, ενώ μαγειρεύουν κυρίως στον ατμό και αποφεύγουν το τηγάνισμα.

Νέα Ζηλανδία

Η έλλειψη ρύπανσης, όπως και στην Ισλανδία, καθιστά τη Νέα Ζηλανδία ένα εξαιρετικό μέρος για να ζήσει κανείς. Οι κάτοικοι αγαπούν τις υπαίθριες δραστηριότητες, όπως την πεζοπορία και το ψάρεμα. Αν μένεις στην Νέα Ζηλανδία βρίσκεσαι, στη χειρότερη περίπτωση, 90 λεπτά με το αυτοκίνητο μακριά από τη θάλασσα. Στη χώρα αυτή υπάρχει, επίσης, αφθονία από υγιεινά τρόφιμα, φρέσκα θαλασσινά και τοπικά βιολογικά φρούτα και λαχανικά.

Φινλανδία

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η Φινλανδία κατείχε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από καρδιακές παθήσεις μόλις πριν από 30 χρόνια. Ως αποτέλεσμα, η χώρα εργάστηκε έντονα για να ενθαρρύνει τους κατοίκους της να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Το κάπνισμα, από τότε, έχει μειωθεί σημαντικά και η πρόσληψη φρούτων και λαχανικών έχει υπερδιπλασιαστεί. Αυτό δείχνει ότι αξίζει κάθε προσπάθεια που κάνει κανείς για να αλλάξει τον τρόπο ζωής του.

λαοί μακροβιότεροι μακροζωία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top