Ποιος ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης του κόσμου;

282554226_1280x720.jpg

Οι πρώτοι καλλιτέχνες στην ιστορία της ανθρωπότητας ήταν οι Νεάντερνταλ σύμφωνα με μια πρόσφατη αποκάλυψη των ερευνητών.πρώτος καλλιτέχνης κόσμο

Όπως αποκαλύπτεται οι Νεάντερνταλ ήταν πιθανότατα οι δημιουργοί των αρχαιότερων βραχογραφιών που εντοπίστηκαν σε σπήλαιο της Ευρωπαϊκής ηπείρου που χρονολογούνται πριν από περίπου 65.000 χρόνια. πρώτος καλλιτέχνης κόσμο

Η περίοδος αυτή είναι τουλάχιστον 20.000 χρόνια νωρίτερα από την εμφάνιση των σύγχρονων ανθρώπων (Homo sapiens) στη «γηραιά» ήπειρο.

Στο παρελθόν υπήρχαν υποψίες ότι διάφορες παλαιολιθικές βραχογραφίες είχαν γίνει από χέρι Νεάντερνταλ, αλλά η χρονολόγηση τους ήταν αμφίβολη.

Τώρα οι Ευρωπαίοι ερευνητές του γερμανικού Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας ”Μαξ Πλανκ” στη Λειψία, χρησιμοποίησαν μια σύγχρονη τεχνική ραδιενεργού χρονολόγησης ουρανίου-θορίου και ανέλυσαν 60 δείγματα ισοτόπων από τρία ισπανικά σπήλαια, τα οποία περιέχουν ζωγραφισμένες ή χαραγμένες αναπαραστάσεις ζώων, αποτυπώματα και διάφορα γεωμετρικά σύμβολα.

Όπως ανακάλυψαν οι ειδικοί τα έργα αυτά ήταν ηλικίας περίπου 64.800 ετών. Την εποχή, δηλαδή, που στην Ευρώπη ζούσαν οι Νεάντερνταλ, επομένως εύκολα μπορεί κανείς να βγάλει το συμπέρασμα ότι αυτοί ήταν οι πρώτοι καλλιτέχνες.

Η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό «Science».

Πηγή: Notios.gr

πρώτος καλλιτέχνης κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

 

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top