Άσπρη ζάχαρη: 8 εναλλακτικές λύσεις για να την περιορίσετε

09klass-sugarfree-superJumbo-v2.jpg

Ανακαλύψτε στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων ή τα σούπερ μάρκετ τις γλυκαντικές ουσίες εκείνες, που θα γλυκάνουν τα επιδόρπιά σας.

Μέλι

Πρόκειται για την κυριότερη γλυκαντική ύλη, ένα φυσικό βιολογικό προϊόν, που δεν επιδέχεται καμία επεξεργασία. Η θεραπευτική του δράση στηρίζεται στις περισσότερες από 180 πολύτιμες ουσίες (όπως διάφορα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες) που περιέχει.

Στέβια

Η Στέβια (βοτανικό όνομα Stevia rebaudiana) είναι είδος φυτού με προέλευση τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Περιέχει μια ουσία η οποία ονομάζεται στεβιόζη που δίνει και τη γλυκιά της γεύση.

Σιρόπι σφενδάμνου

Έχει ντελικάτη γεύση, όμοια με τη γεύση του μελιού της ακακίας και είναι πλούσιο σε κάλιο και μεταλλικά άλατα.

Μαύρη ζάχαρη

Μπορεί η θεωρία που υποστηρίζει ότι είναι πιο διαιτητική από την κλασική άσπρη να είναι μύθος, αλλά είναι σίγουρα πιο υγιεινή. Κι αυτό γιατί η μαύρη ζάχαρη υπόκειται σε μικρότερη επεξεργασία.

Μάλτο ρυζιού και καλαμποκιού

Είναι ρευστά με γεύση καραμέλας, πολύ εξισορροπημένα γιατί προέρχονται από δημητριακά. Χρησιμοποιούνται και για την παρασκευή γλυκών και μπισκότων στα οποία δίνουν μια ντελικάτη γεύση.

Χυμός αγαύης

Προέρχεται από ένα φυτό που κατάγεται από το Μεξικό και είναι πλούσιος σε μεταλλικά άλατα. Περιέχει κυρίως φρουκτόζη και γλυκαίνει περισσότερο από τη ζάχαρη, γι’ αυτό είναι κατάλληλο για όσους ασκούνται ή για εκείνους που έχουν προβλήματα βάρους. Πάντα σε περιορισμένες ποσότητες.

Ακατέργαστη ζάχαρη

Προέρχεται από φυσικό ζαχαροκάλαμο και παράγεται σε πιστοποιημένες βιολογικές φυτείες. Είναι πλούσια σε κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες Β2, Β3 και Β6.

Μελάσα

Είναι παχύρρευστο σιρόπι με βαθιά και πλούσια γεύση που προέρχεται από τη διαδικασία βρασίματος του χυμού του ζαχαροκάλαμου. Είναι πλούσια πηγή σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, και ένας από τους πολυτιμότερους συμμάχους της υγείας μας. Έχει περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, περισσότερο κάλιο από οποιοδήποτε άλλο προϊόν της καθημερινής μας δίαιτας, ενώ περιέχει τουλάχιστον όσο σίδηρο περιέχουν τα αυγά.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top