Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Fitness-watching-TV-THS.jpg

Με αύξηση επενδύσεων στο πρόγραμμα και χάρη σε καινοτόμες προσεγγίσεις, η τηλεόραση καταφέρνει να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση της στη νέα εποχή, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Eurodata TV Worldwide τη Δευτέρα στο τηλεοπτικό συνέδριο MipTV στις Κάννες της Γαλλίας. Ποιος λαός, όμως, βλέπει πιο πολύ τηλεόραση; τηλεόραση τηλεθέαση λαοί TV έρευνα

Οι τηλεθεατές πέρασαν κατά μέσο όρο 2 ώρες και 56 λεπτά μπροστά από την μικρή οθόνη το 2017, στις 95 χώρες που εξετάζει το ινστιτούτο Eurodata TV. Η τηλεθέαση παραμένει σταθερή τα τελευταία χρόνια, όμως υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή.

Η Βόρεια Αμερική παραμένει πρώτη με 4 ώρες και 3 λεπτά τηλεθέασης ημερησίως κατά μέσο όρο, ενώ ακολουθεί η Ευρώπη με 3 ώρες και 49 λεπτά και στη συνέχεια η Βραζιλία και η Ρωσία.

Οι συνήθειες είναι διαφορετικές στην Ασία με 2 ώρες και 25 λεπτά τηλεθέασης ημερησίως κατά μέσο όρο, ενώ στην Κίνα πέφτει στις 2 ώρες και 12 λεπτά, όπως αναφέρει η έκθεση. Τα τελευταία 25 χρόνια ο χρόνος τηλεθέασης παγκοσμίως έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα, παρά την αυξανόμενη προσφορά περιεχομένου βίντεο στο Διαδίκτυο.

Παρατηρείται, ωστόσο, μια μικρή υποχώρηση στη Βόρεια Αμερική και την Ασία, όμως στη Νότια Αμερική σημειώνεται αύξηση, ενώ η τηλεθέαση στην Ευρώπη παραμένει σε ένα ιστορικά υψηλό ποσοστό.

Οι καινοτομίες

Μια μεγάλη αλλαγή είναι η δυνατότητα replay των τηλεοπτικών προγραμμάτων, αλλά και παρακολούθησής τους σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα, υπηρεσίες που φέρνουν «κατά μέσο όρο 8% επιπλέον τηλεθέαση» στις 35 χώρες όπου μετρήθηκαν.

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι ΗΠΑ και η Βρετανία παραμένουν οι χώρες με τη μεγαλύτερη εξαγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων και ακολουθούν η Γαλλία, η Γερμανία και η Τουρκία.

Σύμφωνα με την Αβρίλ Μποντελό της Eurodata TV, οι τηλεοπτικοί παραγωγοί επιχειρούν πια να δημιουργήσουν περιεχόμενο που θα απευθύνεται σε ένα ειδικό κοινό: τους νέους, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, αντί να προσπαθούν να προσελκύουν μαζικά τους τηλεθεατές με κάθε κόστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

 

τηλεόραση τηλεθέαση λαοί TV έρευνα

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top