Ασκήσεις για να αποκτήσετε πιο σέξι κορμί

yoga_ref_guide.jpg

Αρκούν 6 ασκήσεις αρκούν για να νιώθετε υπέροχα και σέξι με το σώμα σας

Κάποιες ξημεροβραδιάζονται στα γυμναστήρια για να αποκτήσουν τέλεια γράμμωση, ενώ κάποιες άλλες, μέσα σε μόλις μία ώρα, καταφέρνουν να αποκτήσουν επίπεδη κοιλιά αλλά και να βελτιώσουν τις… σεξουαλικές τους επιδόσεις. Το μυστικό τους; Ένα πρόγραμμα ασκήσεων. Βασίζεται στα συμπεράσματα μελετών σύμφωνα με τα οποία η σεξουαλική ικανοποίηση μιας γυναίκας σχετίζεται άμεσα με τη φυσική της κατάσταση.

«Η φυσική άσκηση αυξάνει την έκκριση ενδορφινών οι οποίες μας φτιάχνουν τη διάθεση», τονίζει η δρ Λόρα Μπέρμαν, ιδρύτρια της ομώνυμης κλινικής σεξουαλικής υγείας στο Σικάγο. Συνεργάστηκε με το Prevention για να μας δώσει κατ’ αποκλειστικότητα έναν οδηγό που αποτελεί εφαρμογή της θεωρίας που αναπτύσσει στο νέο της βιβλίο, The Passion Prescription. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υπόσχεται να εκτοξεύσει τη λίμπιντό σας στα αστέρια.

Προτείνει: καθημερινές ασκήσεις Kegels (δείτε επόμενη σελίδα), καθώς και πέντε ακόμη εναλλακτικές, οι οποίες θα τονώσουν την ερωτική σας διάθεση. Εστιάζουν στην περιοχή της λεκάνης και των γλουτών. «Η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή της λεκάνης αποτελεί το κλειδί για μία καλύτερη σεξουαλική ζωή», επισημαίνει η Μπέρμαν. Όμως να είστε προετοιμασμένες: Η επίδραση του προγράμματος, που λειτουργεί σαν φυσικό αφροδισιακό, συχνά είναι άμεση.

1

Η Απαραίτητη (Προσωπική) Καθημερινή Άσκηση: Kegels

Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα προκαλώντας διέγερση. Βελτιώνει την κολπική ανταπόκριση και τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης.

Για να αποκτήσετε τον έλεγχο των μυών στην περιοχή της λεκάνης, φανταστείτε ότι προσπαθείτε να διακόψετε τη ροή των ούρων σας. Σφίξτε ήρεμα για δέκα δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε δέκα φορές. Στη συνέχεια, επιχειρείστε μία πιο σύντομη σύσφιγξη και χαλάρωση των ίδιων μυών –η ταχύτερη κίνηση γυμνάζει άλλη μυική ομάδα. Σφίξτε και χαλαρώστε γρήγορα δέκα φορές. Κάντε ένα σετ γρήγορων και ένα σετ αργών Kegel κάθε μέρα, μέχρι να φτάσετε στα έξι σετ συνολικά, ημερησίως.

2

Εσωτερικές Συσφίγξεις

Οι ασκήσεις Kegel γυμνάζουν τους κοιλιακούς και τους μηρούς εσωτερικά και εξωτερικά.

«Συνδυάζοντας ασκήσεις κοιλιακών και ασκήσεις Kegel μπορείτε να σφίγγετε ταυτόχρονα τους μυς της περιοχής των γεννητικών οργάνων προς τα μέσα και προς τα πάνω, προς τα μέσα και προς τα πίσω και προς τα έξω. Αυτές οι κινήσεις σύντομα θα καταλάβετε ότι θα σας βοηθήσουν να βιώσετε πρωτόγνωρες εμπειρίες μαζί με το σύντροφό σας», εξηγεί η Μπέρμαν. Για να ξεκινήσετε, ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα και αφήστε να χέρια σας να πέσουν στο πλάι με τις παλάμες προς τα κάτω. Δουλέψτε με τους μυς Kegel (δείτε το πλαίσιο αριστερά), σφίγγοντάς τους με κατεύθυνση προς τα μέσα, προς τα πάνω και προς τα έξω. Συνεχίστε με τους γλουτούς, ανασηκώνοντας το κεφάλι και τους ώμους ώστε να απέχουν αρκετά εκατοστά πάνω από το πάτωμα. Μείνετε σε αυτή τη στάση παίρνοντας τρεις βαθιές αναπνοές. Το στομάχι σας πρέπει να φουσκώνει όταν εισπνέετε και να ξεφουσκώνει όταν εκπνέετε. Κάντε δέκα επαναλήψεις.

3

Ο Ανεμόμυλος

Αυξάνει την ευελιξία και γυμνάζει τους γλουτούς και τους μηρούς. Θα χρειαστείτε ένα κασκόλ ή μία ζώνη για καλύτερο τέντωμα. (Παραλείψε αυτή την άσκηση αν έχετε ευαισθησία στους γοφούς ή στα γόνατα.)

Ξαπλώστε ανάσκελα και φέρτε το δεξί γόνατο στο στήθος. Τοποθετήστε ένα κασκόλ στη μέση της πατούσας. Κρατώντας τις άκρες του υφάσματος, τεντώστε το δεξί πόδι προς τα πάνω, ώστε να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορείτε. Μείνετε σε αυτή τη στάση παίρνοντας δέκα αναπνοές. Χρησιμοποιήστε τους γοφούς σας και τους μυς των γλουτών για να μην ανασηκωθεί η λεκάνη από το έδαφος. Επιστρέψτε αργά στη θέση που ξεκινήσατε και επαναλάβετε την άσκηση με το άλλο πόδι.

4

Ο Χορός της Κοιλιάς

Αυτή η άσκηση ξεκινά με ένα σετ από ασκήσεις Kegel που σας βοηθά να γυμνάσετε τους μυς στην περιοχή της λεκάνης. Επίσης, γυμνάζει τους γλουτούς και προσφέρει ευλυγισία.

Γονατίστε με τον κορμό ίσιο και τις γάμπες να σχηματίζουν ορθή γωνία με τους μηρούς. (Αν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα για μεγαλύτερη άνεση.) Τοποθετήστε τα χέρια στους γοφούς και κάντε ένα σετ ασκήσεων Kegel, χωρίς να σφίγγετε τους γλουτούς. Στη συνέχεια, σφίξτε τους γλουτιαίους μυς, μαζέψτε τον κόκκυγα κάτω από τους γοφούς και κάντε ασκήσεις Kegel. Παράλληλα, ωθήστε τη λεκάνη προς τα εμπρός. Χαλαρώστε τους γλουτούς και ωθήστε αργά και ήρεμα τη λεκάνη προς τα πίσω και με φορά προς τα πάνω. Στη συνέχεια, δουλέψτε τους μυς Kegel και τους κάτω γλουτιαίους μυς. (Για να ωθήσετε προς τα δεξιά, όταν κάνετε ασκήσεις Kegel, χρησιμοποιείστε τους μυς του δεξιού γλουτού.)

5

Ζευγάρια σε Θέση Μάχης

Αυξάνει την ευλυγισία

Για να ξεκινήσετε μία άσκηση μαζί με το σύντροφό σας, καθίστε στο πάτωμα, αντικριστά. Ανοίξτε τα πόδια σας με τρόπο ώστε οι πατούσες σας να ακουμπούν μεταξύ τους, ενώ τα γόνατα και τα δάχτυλα των ποδιών σας πρέπει να είναι στραμμένα προς τα πάνω. (Αν είναι πολύ ψηλότερος, πιέστε τις πατούσες σας πάνω στα πόδια του.) Κρατηθείτε από τους καρπούς των χεριών σας και ταυτόχρονα, πιέστε με το πίσω μέρος των γόνατών σας το πάτωμα. Τεντώστε τη σπονδυλική σας στήλη και μείνετε σε αυτή τη στάση για ένα λεπτό, κάνοντας εισπνοές και εκπνοές. (Για βαθύτερο τράβηγμα, πλησιάστε αργά το σύντροφό σας.)

6

Θεά της Νύχτας

Μαθαίνετε πώς να χαλαρώνετε την περιοχή της λεκάνης για να προλαμβάνετε τυχόν πόνους. Επίσης, αποκτάτε τον έλεγχο των μυών (θα εξασκηθείτε στο να χαλαρώνετε και να σφίγγετε τους μυς κατά βούληση), ενώ ταυτόχρονα χαλαρώνουν οι γοφοί, κάτι που θα σας προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα, τις πατούσες να ακουμπούν στο πάτωμα, τα χέρια πάνω από το κεφάλι, τους αγκόνες ελαφρώς λυγισμένους και τις παλάμες να κοιτάζουν προς τα έξω. Ανοίξτε τα γόνατα και καθώς πέφτουν προς το πάτωμα, ενώστε τις πατούσες σας. (Αν το κρίνετε απαραίτητο, τοποθετείστε ένα μαξιλάρι κάτω από κάθε γόνατο για να το υποστηρίξετε. Για βαθύτερο τράβηγμα, φέρτε τα γόνατα πιο κοντά στη βουβωνική χώρα). Πάρτε τρεις βαθιές αναπνοές και νιώστε την ανακούφιση στο στήθος, στους γοφούς, στους μηρούς και στη λεκάνη.

7

Ιδρώστε για καλύτερο σεξ

Ξεχάστε τα δείπνα και τις ταινίες. Είτε κάνετε ποδήλατο είτε τρέχετε είτε παίζετε τένις, η αεροβική άσκηση αποτελεί μία καλή αφορμή για να έρθουν τα ζευγάρια πιο κοντά, να διεγερθούν οι αισθήσεις τους και φυσικά, για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση. «Ανάβουν φλόγες, όταν παρακολουθείς το σύντροφό σου να ιδρώνει», τονίζει η Μπέκι Τζέφερς, διευθύντρια στην κλινική Μπέρμαν, στο Σικάγο. Επιλέξτε όποια αεροβική άσκηση σας ταιριάζει και αφιερώστε σε αυτήν, τουλάχιστον μισή ώρα, τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top