9 απίστευτες πληροφορίες για τον ανθρώπινο εγκέφαλο

078562fe-1286-11e6-95eb-aaf30b46b489_1280x720.jpg

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι κατά κάποιο τρόπο αξιοθαύμαστος και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Μπορεί να εκπλαγείς με το σώμα σου και το τι είναι σε θέση να κάνει αφού διαβάσεις αυτά τα παράξενα στοιχεία για αυτόν. εγκέφαλος πληροφορίες i.q σύσταση

Σύνθετος και δυσνόητος, ο εγκέφαλος είναι αυτά που κάνει τα πάντα να λειτουργούν σωστά. Το σώμα μπορεί να διατηρηθεί ζωντανό, αλλά χωρίς τον εγκέφαλο, ένα άτομο δεν μπορεί να ζήσει πραγματικά. Ορίστε μερικά ενδιαφέροντα και περίεργα στοιχεία για τον εγκέφαλο. εγκέφαλος πληροφορίες i.q σύσταση

1. Ο εγκέφαλος δεν αισθάνεται πόνο: Παρόλο που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τα σήματα πόνου, ο ίδιος ο εγκέφαλος δεν αισθάνεται πραγματικό πόνο.εγκέφαλος πληροφορίες i.q σύσταση

2. Ο εγκέφαλος έχει τεράστιες ανάγκες σε οξυγόνο: Ο εγκέφαλος απαιτεί το 20% του οξυγόνου και των θερμίδων που χρειάζεται το σώμα σου – παρά το γεγονός ότι ζυγίζει μόνο το 2% του συνολικού βάρους του σώματος σου.

3. Το 80% του εγκεφάλου είναι νερό: Αντί να είσαι σχετικά στερεός, ο εγκέφαλος αποτελείται από 80% νερό. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να παραμένεις σωστά ενυδατωμένος για την καλή κατάσταση του μυαλού σου.

4. Ο εγκέφαλος σου βγαίνει για παιχνίδι το βράδυ: Θα πίστευες ότι ο εγκέφαλος σου είναι πιο ενεργός τη μέρα, όταν είναι και το υπόλοιπο σώμα σου. Αλλά δεν είναι. Ο εγκέφαλος σου είναι πιο ενεργός όταν κοιμάσαι.

5. Ο εγκέφαλος σου λειτουργεί με 10 watts: Είναι αλήθεια: Η εκπληκτική υπολογιστική δύναμη του εγκεφάλου σου απαιτεί μόνο 10 watts ενέργειας για να λειτουργήσει.

6. Ένα υψηλότερο I.Q. ισούται με περισσότερα όνειρα: Όσο πιο έξυπνος είσαι, τόσο περισσότερο ονειρεύεσαι. Ένας υψηλός δείκτης νοημοσύνης μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει καλύτερα μια ψυχική ασθένεια. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν επίσης ότι είναι πιο έξυπνοι στα όνειρα τους από ότι είναι όταν είναι ξύπνιοι.

7. Ο εγκέφαλος αλλάζει σχήματα κατά την διάρκεια της εφηβείας: Στα εφηβικά σου χρόνια κάνεις πολλά περισσότερα από το απλά να αλλάζεις το πώς αισθάνεσαι. Η ίδια η δομή του εγκεφάλου αλλάζει κατά τα διάρκεια των εφηβικών χρόνων και προκαλεί ακόμα και παρορμητική, επικίνδυνη συμπεριφορά.

8. Ο εγκέφαλος σου μπορεί να αποθηκεύσει τα πάντα: Τεχνικά, ο εγκέφαλος έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει οτιδήποτε βιώνεις, βλέπεις, διαβάζεις ή ακούς. Ωστόσο, το πραγματικό θέμα είναι η ανάκληση – αν μπορείς δηλαδή να έχεις πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

9. Οι πληροφορίες στον εγκέφαλο σου ταξιδεύει με διαφορετικές ταχύτητες: Οι νευρώνες στον εγκέφαλο είναι χτισμένοι με διαφορετικό τρόπο και οι πληροφορίες ταξιδεύουν μέσα τους με διαφορετικές ταχύτητες. Για αυτό μερικές φορές μπορείς να ανακαλέσεις κάποιες πληροφορίες άμεσα και άλλες φορές χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top