Οι 10 πιο πολυτελείς οίκοι κοσμημάτων στον κόσμο

mikimoto.jpg

Για τους λιγοστούς τυχερούς που μπορούν να διαθέσουν αστρονομικά ποσά, οι παρακάτω 10 πολυτελείς οίκοι κοσμημάτων επιφυλάσσουν μικρούς θησαυρούς που μαγνητίζουν το βλέμμα με τη μοναδικότητά τους -και την τιμή τους.

Οίκοι κοσμημάτων: Τα κοσμήματα αποτελούν μέρος της ζωής του ανθρώπου από την αρχαιότητα, αφού στο πέρας της Ιστορίας καταδείκνυαν την κοινωνική τάξη, την καταγωγή και τη σπουδαιότητα ενός ατόμου. Σήμερα, φοράμε κοσμήματα για διάφορους λόγους: για να αναδείξουμε ένα σύνολο, να εκφράσουμε την προσωπικότητά μας, ή ακόμα και να δείξουμε την αφοσίωσή μας, πχ. με τις βέρες ή το δαχτυλίδι αρραβώνων. Βέβαια, τα κοσμήματα δεν είναι για όλα τα… πορτοφόλια. Αυτοί είναι οι 10 κορυφαίοι οίκοι κοσμημάτων

Οι 10 κορυφαίοι οίκοι κοσμημάτων

10.Chopard

Εκτός από κατασκευαστής ρολογιών πολυτελείας, η Chopard είναι φημισμένη για τη συλλογή κοσμημάτων της που χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις πιο εκλεπτυσμένες πρώτες ύλες με έμφαση στη λεπτομέρεια και την ακρίβεια.

 

09.Mikimoto

Ο ιδρυτής Kokichi Mikimoto δεν είναι μόνο γνωστός για τη συλλογή του αλλά και για το γεγονός ότι εφηύρε και διέδωσε τη χρήση μαργαριταριών καλλιέργειας στη δημιουργία κοσμημάτων. Ο οίκος χρησιμοποιεί μόνο τα καλύτερα μαργαριτάρια της Νότιας Θάλασσας, ροζ μαργαριτάρια αχιβάδων, μαργαριτάρια Ταϊτής, λευκά μαργαριτάρια και άλλα σπάνια είδη. Επιπλέον, η σειρά κοσμημάτων της Mikimoto χρησιμοποιεί αποκλειστικά χρυσό 18 καρατιών και πλατίνα για τα μεταλλικά μέρη, καθώς και διαμάντια υψηλής ποιότητας και τις καλύτερες μεταξωτές κλωστές για το δέσιμο των μαργαριταριών.

 

08.Bulgari

Χωρίς αμφιβολία, ο πολυτελής οίκος Bulgari είναι φημισμένος για τις μοναδικές δημιουργίες του, από μόδα μέχρι ρολόγια και κοσμήματα. Με έδρα τη Ρώμη, η Bulgari συνδυάζει στην εντέλεια κομψότητα και εκκεντρικότητα χωρίς να χάνει επαφή με την παράδοση. Ακόμη και σήμερα, η signature συλλογή του οίκου επιδεικνύει μεγάλους πολύτιμους λίθους, τολμηρά σχέδια και πέτρες καμποσόν (μια παράδοση με ρίζες στο ιταλικό glamour της δεκαετίας του ‘60). Εκτός από πολύτιμους λίθους, η Bulgari χρησιμοποιεί χρυσό 18 καρατιών.

 

7.Piaget

Άλλο ένα οικείο όνομα είναι αυτό της Piaget που ξεκίνησε ως οίκος ωρολογοποιίας στην Ελβετία. Σύντομα, πέρασε στις συλλογές κοσμημάτων και πολυτελών αντικειμένων προορισμένα για λίγους εκλεκτούς που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερα υψηλές τιμές αγοράς. Σήμερα, η Piaget συνδυάζει στοιχεία του Παλαιού Κόσμου με σύγχρονο design, λιτές γραμμές και τολμηρές γωνίες με σήμα κατατεθέν το τριαντάφυλλο.

 

6.Graff

Πρόκειται για έναν οίκο που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελίτ, όχι μόνο χάρη στην τεχνογνωσία και την ποιότητα των πολύτιμων λίθων και των μετάλλων που συνθέτουν πανάκριβες δημιουργίες. Αυτό που τον καθιστά μοναδικό είναι το μέγεθος των πολύτιμων λίθων που διακοσμούν τις συλλογές του ιδρυτή Laurence Graff.

 

5.Tiffany & Co.

Όλοι σχετίζουν συνειρμικά το όνομα της Tiffany με τα πολυτελή κοσμήματα, κυρίως γιατί είναι σχεδιασμένα για κάθε περίσταση. Η εκτεταμένη συλλογή δεν περιορίζεται στο γυναικείο κοινό αλλά έχει να επιδείξει κοσμήματα για άνδρες και παιδιά. Με κλασικά σχέδια που έχουν τις ρίζες τους στο μακρινό 1837, οι δημιουργίες του οίκου είναι το αποτέλεσμα της πείρας των τεχνιτών και συχνά απαιτούν χρόνια για να ολοκληρωθούν.

 

4.Buccellati

O οίκος αναδεικνύει τις ρωμαϊκές ρίζες του δημιουργώντας κομψά κοσμήματα από τον καλύτερο ιταλικό χρυσό. Με έδρα τη Ρώμη, η Buccellati εμπνέεται από την αρχαιότητα για να εμπλουτίσει τη συλλογή της με στυλιζαρισμένα περιδέραια και βραχιόλια που αποτελούν σήμα κατατεθέν της. Επίσης, πειραματίζεται με ματ και επεξεργασμένα μέταλλα, καθώς και ψηφιδωτά με υψηλής ποιότητας πολύτιμους λίθους και διαμάντια.

 

3.Van Cleef & Arpels

Ο οίκος γεννήθηκε όταν η Estelle Arpels και ο Alfred Van Cleef αποφάσισαν να μονιμοποιήσουν τη συνεργασία τους αναδεικνύοντας την κομψότητα του Παλαιού Κόσμου με επιρροές που αποπνέουν μοναδικό στυλ και κλάση. Ο οίκος διαθέτει μια ευρεία συλλογή που συνδυάζει άψογα την παράδοση με το στυλ και την τεχνογνωσία.

 

2.Cartier

Άλλο ένα ηχηρό όνομα στα πολυτελή κοσμήματα είναι αυτό του Cartier. Ο οίκος ιδρύθηκε το 1860 και τέλεσε υπό τις υπηρεσίες βασιλέων που επιθυμούσαν μια προσωπική συλλογή. Το πιο αναγνωρίσιμο σχέδιο του οίκου είναι ο πάνθηρας που κάθε τόσο ανανεώνεται προκειμένου να ανταποκριθεί στις αλλαγές στα γούστα των πελατών. Εκτός αυτού, είναι φημισμένος για την πίστη του στην Art Deco ιστορία, παρότι δεν χάνει την ευκαιρία να δημιουργεί γραμμές που αναδεικνύουν την κομψότητα του Παλαιού Κόσμου.

 

1.Harry Winston

Ένα όνομα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα πολυτελή κοσμήματα, από το 1932 που ιδρύθηκε ο οίκος. Εδώ χρησιμοποιούνται μόνο οι καλύτεροι πολύτιμοι λίθοι και μέταλλα της υψηλότερης ποιότητας που παίρνουν μορφή στα χέρια έμπειρων τεχνιτών. Το στυλ της συλλογής δεν είναι μόνο κομψό ή φαντασμαγορικό, αλλά και διαχρονικό ώστε να περνάει με φυσικότητα από γενιά σε γενιά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτα

 

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top