Τα 7 πιο υγιεινά πιάτα που μπορείτε να παραγγείλετε σε ένα ιταλικό εστιατόριο

italy-food.jpg

Αποφύγετε τις θερμιδικές βόμβες την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε ένα ιταλικό εστιατόριο

Κατά μήκος των Μεσογειακών ακτών της Ιταλίας, μπορείτε να βρείτε μερικές από τις πιο υγιεινές τροφές και διατροφικές συνήθειες σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, η πλειονότητα των ιταλικών εστιατορίων ανά τον κόσμο παραβλέπουν την παράδοση στο φαγητό τους και αντ’ αυτού, σερβίρουν τεράστιες μερίδες λιπαρών φαγητών όπως οι μακαρονάδες με βούτυρο, πίτσες με πολλά και βαριά τυριά όπως η μοτσαρέλα, κρέμες και σάλτσες που αποτελούν θερμιδικές βόμβες.

Για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας και την ένδειξη στη ζυγαριά, πάντα υπάρχουν λύσεις και επιλογές να απολαύσετε την αγαπημένη σας ιταλική κουζίνα, όταν τρώτε σε εστιατόριο, σύμφωνα με έναν διατροφολόγο.

Το πρώτο εμπόδιο είναι να αποφύγετε το μεγάλο καλάθι με τα ψωμιά. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύατε να φάτε ψωμί, ζητήστε να μην σας το αφήσουν στο τραπέζι, γιατί αποτελεί πρόκληση το να το έχετε συνέχεια μπροστά σας.

Το να τρώτε ασυνείδητα, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για έναν διατροφολόγο, επομένως, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μην φάτε κάτι, αν δεν βρίσκεται μπροστά σας.

Επόμενο βήμα, τα ορεκτικά. Μην σας ξεγελάει η λέξη «σαλάτα» όταν πρόκειται για μία μαρουλοσαλάτα γεμάτη σάλτσες, τυριά και μπέικον ή κοτόπουλο.

Διαβάστε ακόμα: Γνωρίστε τα 10 πιο νόστιμα ιταλικά πιάτα

Και φτάνουμε στο πολυπόθητο πιάτο ενός ιταλικού εστιατορίου: τα ζυμαρικά! Τα πιάτα με μακαρόνια είναι το αγαπημένο πιάτο πολλών ανθρώπων και αποτελεί αφορμή για να επισκεφθεί κανείς ένα ιταλικό εστιατόριο, γι’ αυτό τους συμπεριφέρονται σαν ένα πιάτο για τη μέση, ή σαν ορεκτικό. Καλύτερα να το θεωρείτε σαν κυρίως πιάτο, έτσι ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να τσιμπήσετε και από άλλα παχυντικά φαγητά.

Τι έμεινε για το τέλος; Το κρασί. Τι είναι ένα ιταλικό γεύμα ή δείπνο χωρίς ένα καλό μπουκάλι κρασί για συνοδεία; Προσπαθήστε να μην ξεπεράσετε τα δύο ποτήρια κατανάλωσης κρασιού, καθώς οι θερμίδες από το αλκοόλ είναι τελείως άχρηστες για τον οργανισμό και εμφανίζονται μόνο στη ζυγαριά σας. Αν είναι να πιείτε, πιείτε αργά και μικρές γουλιές, ανάμεσα στις μπουκιές φαγητού.

Επομένως, τι μπορείτε τελικά να παραγγείλετε σε ένα ιταλικό εστιατόριο;

Ξεκινήστε με μία ελαφριά σούπα όπως η μινεστρόνε

Αποφύγετε τις σούπες με κρέμες και προτιμήστε αυτές που φτιάχνονται από λαχανικά και φασόλια.

Μία σαλάτα του καίσαρα είναι ένας ιδανικός τρόπος να αρχίσετε το γεύμα σας

Οι αντζούγιες και το κοτόπουλο που χρησιμοποιούνται στις σαλάτες αυτές είναι πολύ καλή πηγή ωμέγα 3 και πρωτεΐνης, απλώς ζητήστε από τον σερβιτόρο να σας βάλει ένα ελαφρύ ντρέσινγκ χωρίς μαγιονέζα.

Προτιμήστε τις μακαρονάδες με κόκκινη σάλτσα

Από το να πάρετε μία με λευκή σάλτσα, με αυγό, βούτυρο και κρέμα γάλακτος, χίλιες φορές να προτιμήσετε τα ζυμαρικά σας με κόκκινη σάλτσα. Ή την επιλογή στο μενού που αναγράφεται ως light.

Παραγγείλτε πιάτα με κοτόπουλο ή μοσχάρι

Το κοτόπουλο και το μοσχάρι είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και χαμηλά σε λιπαρά, επομένως παραγγείλτε κάποιο φιλέτο και όχι μία μερίδα λαζάνια.

Ζητήστε τα θαλασσινά σας να μαγειρευτούν σε ελαιόλαδο

Μην δελεαστείτε από το τηγανητό καλαμαράκι ή τις γαρίδες.

Για επιδόρπιο, οπωσδήποτε παραγγείλτε ένα φρούτο

Δεν αποτελεί μόνο βασικό πυλώνα της ιταλικής γαστρονομίας και παράδοσης, αλλά και μία πολύ ελαφριά, υγιεινή και θρεπτική επιλογή να φάτε μετά το γεύμα σας.

Πιείτε ανθρακούχο νερό ή 1-2 ποτήρια κρασί

Όπως είπαμε για το κρασί, καλό θα είναι να το περιορίσετε στα 1-2 ποτήρια, ή να μην πιείτε καθόλου και να πάρετε ένα μπουκάλι ανθρακούχο νερό.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top