Μαγειρίτσα: Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή

mageiritsa-jpg.webp

Αν φέτος θέλετε να κρατήσετε τις παραδόσεις και να φτιάξετε μαγειρίτσα δείτε πως θα κάνετε σωστά τη συνταγή.

Θέλετε  να φτιάξετε μαγειρίτσα; Αυτός είναι ο πιο σωστός τρόπος για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη συνταγή.

Υλικά:

  •  Συκωταριά αρνιού (περίπου 1 κιλό)
  •  ½ κιλό έντερα αρνιού
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • *1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
  • * 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι γλασέ
  •  2 αυγά
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεματάμε τη συκωταριά για 5 λεπτά σε νερό που βράζει.
  • Την κόβουμε μικρά κομματάκια τα έντερα και τη συκωταριά.
  • Τσιγαρίζουμε τα συκωτάκια και τα έντερα μαζί με το κρεμμύδι στο λάδι.
  • Βάζουμε 1½ λίτρο βραστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν αρχίζουν να βράζουν προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαρούλι.
  • Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι. Συνεχίζουμε το βράσιμο ώσπου να γίνει η όσο πηχτή θέλουμε.
  • Την βγάζουμε από τη φωτιά και την αυγοκόβουμε με τα αυγά και το χυμό από το λεμόνι.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top