Επίμονο λίπος: Ειδικός εξηγεί γιατί δυσκολεύεστε να το χάσετε – Τα λάθη που κάνετε

καλη11.png

Ειδικός υγείας που έχει ασχοληθεί με το ζήτημα εξήγησε γιατί μπορεί να δυσκολεύεστε να χάσετε το επίμονο λίπος στο σώμα σας.

Μιλώντας στον οικοδεσπότη του podcast Steven Bartlett σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του Diary of a CEO, ο Dr Andy Galpin, γνωστός και ως γιατρός μυϊκής ανάπτυξης, τόνισε επίσης τέσσερα κρυμμένα λάθη που πιθανότατα κάνετε.

Δρ Andy Galpin, PhD, Καθηγητής Κινησιολογίας (η μελέτη της κίνησης) στο California State University. Είναι επίσης συνδιευθυντής του Κέντρου Αθλητικών Επιδόσεων και διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοχημείας και Φυσιολογίας Μοριακής Άσκησης.

Εξηγώντας ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που σας εμποδίζει να κάψετε λίπος και να το κρατάτε για πάντα μακριά, ο Galpin είπε ότι όλα έχουν να κάνουν με τη δέσμευσή σας.

Τι δείχνουν οι μελέτες

«Σε μετα-αναλύσεις και άρθρα ανασκόπησης, βρέθηκε ότι ο νούμερο ένα προγνωστικός παράγοντας της μακροπρόθεσμης επιτυχημένης απώλειας βάρους – και με τον όρο απώλεια βάρους εννοώ απώλεια λίπους – είναι πάντα η συμμόρφωση», είπε.

Εξηγώντας ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που σας εμποδίζει να κάψετε λίπος και να το κρατάτε για πάντα μακριά, ο Galpin είπε ότι όλα έχουν να κάνουν με τη δέσμευσή σας.

Προχωρώντας σε λεπτομέρειες, ανέφερε ότι: «Πρόκειται για την τήρηση του προγράμματος προπόνησής σου και η τήρηση του διατροφικού σου προγράμματος».

Πρόσθεσε ότι εκτός από τη δέσμευση για τους στόχους σας, το να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή και να αναγνωρίζετε τα ερεθίσματα σας είναι επίσης ζωτικής σημασίας.

Οι συμβουλές του ειδικού

Ο Galpin συμβουλεύει επίσης να μην χάνετε χρόνο συζητώντας ποια άσκηση ή δίαιτα είναι καλύτερη και αντίθετα λέει ότι είναι το κλειδί να βρείτε ένα σύστημα που λειτουργεί για τη δική σας μοναδική φυσιολογία και υπόβαθρο.

Ο ειδικός στον τομέα της υγείας αναφέρει ότι ο γενετικός έλεγχος για τη διατροφή μπορεί να μην είναι αποτελεσματικός σε όλα τα εθνικά υπόβαθρα και δεν πρέπει επίσης να αποτελεί προτεραιότητα.

Η δέσμευση για την ατομική σας προσέγγιση όσον αφορά στην απώλεια λίπους, με βάση τους προσωπικούς σας αγώνες και δυσκολίες, μπορεί να είναι πραγματικά αποτελεσματική, προσθέτει ο Galpin.

“Ίσως μισείς την άσκηση, οκ υπέροχα. Ίσως τότε πρέπει να περπατάς μερικές φορές την ημέρα και να αποκομίσεις το μεγαλύτερο μέρος της απώλειας λίπους μέσω της διατροφής, εξηγεί ως παράδειγμα.

Εξηγώντας τους παράγοντες που πρέπει πάντα να έχετε κατά νου εάν θέλετε να χάσετε λίπος αλλά να διατηρήσετε άπαχο μυικό σύστημα, ο Galpin λέει:

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πρωτεΐνη είναι επαρκής. Είναι δύσκολο να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα με χαμηλότερη πρωτεΐνη.

«Θέλετε επίσης να κάνετε μια προπόνηση δύναμης, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα».

Αν ξέρεις ότι υπάρχει κάτι που σίγουρα σε κάνει και σε καίει πολλές θερμίδες, κάνε το για μεγάλη διάρκεια και σε υψηλή ένταση.

«Αυτό είναι το μόνο που πρέπει πραγματικά να κάνεις, και αν μπορείς να το κάνεις με συνέπεια με την πάροδο του χρόνου, θα φτάσεις εκεί που θέλεις και θα είσαι μια χαρά», είπε στον Bartlett.

Ένα άλλο λάθος που κάνουν συχνά οι άνθρωποι είναι να αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους. «Εκεί που βλέπουμε προβλήματα είναι όταν οι άνθρωποι βάζουν τον εαυτό τους σε θέση κατώτερη των περιστάσεων».

Όταν ρωτήθηκε από τον Bartlett τι εννοούσε με αυτό, ο Galpin απάντησε:

«Όταν νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις ποτέ αυτό που θέλεις να κάνεις».

Ο Bartlett πρόσθεσε: “Αυτό είναι ψυχολογικό ζήτημα, σωστά;”

Από την άλλη, πρόσθεσε: “Προκαλεί το φαινόμενο γιο-γιο, το οποίο προκαλεί με τη σειρά του το πρόβλημα της συνέπειας με την πάροδο του χρόνου.”

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top