Χρωματοθεραπεία: Πώς τα χρώματα αλλάζουν τη ζωή μας

14.02.2022_11.09.07_REC.png

Την επίδραση των χρωμάτων στην ψυχική υγεία είχαν αντιληφθεί από πολύ παλιά οι Κινέζοι, οι Ινδοί και οι Αιγύπτιοι, γι’ αυτό και προσπαθούσαν να δώσουν περισσότερο χρώμα στην καθημερινότητά τους. Οι κινέζοι προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω: αξιοποίησαν την επίδραση των χρωμάτων στην πρόληψη και τη θεραπεία πολλών προβλημάτων υγείας.

Βελτιώστε τη ζωή σας με τη δύναμη των χρωμάτων

Η χρωματοθεραπεία είναι μια μέθοδος που μέσω των  χρωμάτων συμβάλλει στην αντιμετώπιση ορισμένων προβλημάτων υγείας, στη βελτίωση της υγείας μας και της ψυχικής μας κατάστασης. Το ευεργετικό αποτέλεσμα της χρωματοθεραπείας και της φωτοθεραπείας επιτυγχάνεται με την έκθεση σε έγχρωμο φως του μέλους  του σώματος που υποφέρει, αλλά και μέσω της επίδρασης που έχουν τα χρώματα στην διάθεση μας. Η χρωματοθεραπεία θεωρείται ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κόπωσης, του άγχους, τον εκνευρισμού κτλ. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της ψυχολογικής μας κατάστασης και την αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων όπως φοβίες, εμμονές, κατάθλιψη κτλ

Πού βοηθάει το κάθε χρώμα

Γαλάζιο: Ενισχύει τη διαίσθηση μας, ηρεμεί και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φόβου.
Μπλε: Θεωρείται ότι απομακρύνει τις αρνητικές σκέψεις, μας ηρεμεί από τον εκνευρισμό και ότι συμβάλλει στη ρύθμιση της πίεσης. Το μπλε φως χρησιμοποιείτο μάλιστα και για την θεραπεία του ίκτερου των νεογνών.
Πράσινο: Θεωρείται ότι ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο και ότι συμβάλλει στην αντιμετώπισης της αϋπνίας. Ακόμη μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε την κούραση.
Κόκκινο: Αυξάνει την ενεργητικότητα μας και ενισχύει τη σεξουαλική διάθεση. Θεωρείται επίσης ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της μελαγχολίας
Κίτρινο: Ενισχύει τις πνευματικές λειτουργίες.

Ποιο χρώμα αλλάζει την αίσθηση του χρόνου;

Θυμηθείτε την πρώτη ταινία Matrix όπου ο πρωταγωνιστής απέφευγε τις σφαίρες «παγώνοντας» το χρόνο; Το μόνο που έχετε να κάνετε για να ζήσετε τη δική σας εκδοχή της ταινίας είναι να εκτεθείτε στο κόκκινο χρώμα το οποίο όπως προέκυψε από έρευνα μπορεί να αλλάξει την αίσθηση που έχουμε για το χρόνο. Το 2011, επιστήμονες στο Λονδίνο, εκμεταλλεύτηκαν το υψηλό αριθμό των επισκεπτών στο Μουσείο Επιστημών και οργάνωσαν ένα παράξενο, μεγάλης κλίμακας πείραμα. Περιέλουσαν τους εθελοντές με διαφορετικού χρώματος φως και μετά από ένα λεπτό τους ζήτησαν να αναφέρουν πόσος χρόνος πίστευαν ότι είχε περάσει. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα λεπτό διαρκεί περισσότερο όταν το χρώμα που μας περιβάλλει  είναι κόκκινο. Συγκεκριμένα, βρήκαν ότι το ένα λεπτό φαίνεται ότι διαρκεί κατά μέσο όρο 11 δευτερόλεπτα περισσότερο.

Διαβάστε ακόμη:

Ποια θεραπεία ταιριάζει στο ζώδιο σας;

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top