Άνοια: Το ανησυχητικό σημάδι στο λαιμό που μας προειδοποιεί

senior-man-wearing-blue-shirt-scaled.jpg

Image by wayhomestudio on Freepik

Πολλά εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σήμερα με άνοια και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί μόνο τα επόμενα χρόνια λόγω της γήρανσης του πληθυσμού μας.

Η άνοια είναι ένα σύνδρομο, ή μια ομάδα συμπτωμάτων, που σχετίζεται με τη συνεχιζόμενη παρακμή του εγκεφάλου. Με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τη μνήμη, τη συμπεριφορά, ακόμη και την κίνηση.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε μερικά από τα γνωστά συμπτώματα της άνοιας. Αυτά περιλαμβάνουν προβλήματα όπως απώλεια μνήμης, μειωμένη ταχύτητα σκέψης και δυσκολία στην εκτέλεση καθημερινών εργασιών. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά λιγότερο γνωστά σημάδια που θα μπορούσαν να είναι δείκτες της πάθησης.

Έχοντας αυτό υπόψη, ένας ειδικός μίλησε αποκλειστικά στην Express.co.uk για ένα συγκεκριμένο αλλά «ασυνήθιστο» σύμπτωμα.

Ποιο είναι το σύμπτωμα που αποκάλυψε

Σύμφωνα με τον Δρ Ahmad Khundakar, ανώτερο λέκτορα βιοϊατρικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Teesside, η δυσκολία στην κατάποση είναι σύμπτωμα άνοιας.

Ιατρικά αυτό είναι γνωστό ως δυσφαγία. Εξήγησε: «Ένα ασυνήθιστο φυσικό σημάδι άνοιας είναι η δυσφαγία ή δυσκολία στην κατάποση. «Συμβαίνει λόγω βλάβης στις περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για την κίνηση και τον συντονισμό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ελέγχουν το αντανακλαστικό της κατάποσης.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top