Αν δίνετε στο σκύλο σας κάποια από αυτές τις τροφές ή προϊόντα, σταματήστε τώρα!

cutest-dog-breeds.jpg

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με 10 απαγορευμένες τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε να ταΐζετε τον σκύλο σας….

Αγαπάτε τον σκύλο σας, τον φροντίζετε, τον ταΐζετε και θέλετε να του προσφέρετε ό,τι ζητά, όταν σας κοιτά με τα αθώο, σκυλίσιο βλέμμα του. Ωστόσο, το να ταΐσετε οποιοδήποτε προϊόν στο σκυλάκι σας θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε να ταΐζετε τον σκύλο σας.

Σοκολάτες και καραμέλες

Οι καραμέλες και άλλα αντίστοιχα προϊόντα όπως οι τσίχλες περιέχουν συστατικά που μπορούν να βλάψουν τη λειτουργία του ήπατος και να οδηγήσουν σε ηπατική ανεπάρκεια. Επίσης, οι καραμέλες μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα πνιγμού του ζώου, ενώ η σοκολάτα επηρεάζει τον μεταβολισμού του κατοικίδιου σας.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Πολλά σκυλιά έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Υπάρχει μεν ένα ποσοστό σκύλων που μπορούν να καταναλώσουν γαλακτώδη προϊόντα, αλλά γιατί να πάρετε αυτό το ρίσκο;

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να επιφέρουν εντερικά προβλήματα στο σκύλο σας. Επομένως, ναι, οι σκύλοι μπορούν να τρώνε προϊόντα που περιέχουν γάλα αλλά στην πιο περιορισμένη δυνατή ποσότητα.

Αβοκάντο

Τα συστατικά που περιέχονται στο αβοκάντο μπορούν να επιφέρουν πολλές επιβλαβείς συνέπειες στον σκύλο σας, όπως εμετό και δυσκοιλιότητα. Επίσης, τα κουκούτσια του αβοκάντο είναι πολύ επικίνδυνα για το κατοικίδιο ζώο σας, καθώς αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για πνιγμό, ενώ θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε απόφραξη του παχέος εντέρου.

Ζαχαρούχα προϊόντα

Ο μεταβολισμός είναι το πρώτο πράγμα στο σώμα του κατοικίδιου ζώου σας που θα μπορούσε να υποστεί τεράστια ζημιά από την κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης.

Σταματήστε να ταΐζετε στα σκυλιά σας οτιδήποτε έχει υψηλό επίπεδο ζάχαρης. Δεν είναι καλό για τους ανθρώπους, δεν είναι καλό για τα σκυλιά. Επίσης, τα σάκχαρα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή μόλυνση στο σκύλο σας.

Ωμό ή πολύ καλά ψημένο κρέας ή ψάρι

Η σαλμονέλα και το βακτηρίδιο E.coli, που περιέχει το κρέας ή το ψάρι που δεν έχει ψηθεί σωστά είναι πραγματικά εξαιρετικά επιβλαβές για το κατοικίδιό σας. Αυτά τα βακτήρια θα μπορούσαν να βλάψουν την πεπτική τους δραστηριότητα και το ανοσοποιητικό του σύστημα, ενώ προκαλούν καταπόνηση του εντέρου τους.

Κρεμμύδια και σκόρδο

Πολλοί «σκυλογονείς» τείνουν να δίνουν στα σκυλιά του τα υπολείμματα του γεύματος τους, τα οποία μπορεί να περιέχουν κρεμμύδια ή σκόρδο σε υψηλές ποσότητες.

Συστατικά τα οποία περιέχονται στα λαχανικά, στο σκόρδο και στα κρεμμύδια είναι απολύτως τοξικά για τους σκύλους, ενώ είναι μάλλον η πιο σημαντική αιτία αναιμίας σε σκύλους.

Ποπ-κορν

Το ποπ-κορν προκαλεί πάρα πολλά πεπτικά προβλήματα και μπορεί ακόμη και να βλάψει τα νεφρά των σκύλων. Η παχυσαρκία είναι μια άλλη επιβλαβής επίδραση του ποπ-κορν σε μικρά σκυλιά, ενώ γενικότερα το πολύ αλάτι είναι επικίνδυνο για τους σκύλους.

Αλκοόλ

Οι συνέπειες του αλκοόλ στον οργανισμό ενός σκύλου μπορεί να κυμαίνονται από εμετό έως και δυσκολία στην αναπνοή. Κι αν τα υπόλοιπα προϊόντα της λίστας μπορούν να καταναλωθούν έστω σε ένα μικρό βαθμό από τον σκύλο σας, το αλκοόλ είναι απολύτως απαγορευτικό.

Καφεΐνη

Ο καφές μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον καρδιακό ρυθμό και να οδηγήσει σε ανισορροπία στην εσωτερική μεταβολική τους δραστηριότητα, οδηγώντας σε εμετό, εξαιρετικά υψηλή αρτηριακή πίεση, προβλήματα στην ούρηση, ακόμη και σε επιληπτικές κρίσεις.

Φάρμακα για ανθρώπους

Μη δίνετε δικά σας φάρμακα στον σκύλο σας. Πηγαίνετε στον κτηνίατρό σας, εάν ο σκύλος σας είναι άρρωστος ή αδιάθετος και χορηγήστε του μόνο το συνταγογραφούμενο από τον κτηνίατρο φάρμακα.

Διαβάστε ακόμα:

Κατοικίδια: ποια είναι τα πιο φιλικά για τα παιδιά

10 εντυπωσιακές πληροφορίες για το σκύλο σας που αγνοείτε

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top