Η τέλεια συνταγή ριζότο από από τη βόρεια Ιταλία που γίνεται σε μόλις 30 λεπτά

rizoto-scaled.jpg

Image by KamranAydinov on Freepik

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να φτιάξεις ριζότο, ένας από τους πιο δημοφιλείς έχει αποτέλεσμα ένα λαχταριστό κρεμώδες πιάτο με τυρί.

Το μαγείρεμα του ρυζιού arborio στην τελειότητα δεν είναι η πιο εύκολη γαστρονομική δεξιότητα, αλλά με τη σωστή μέθοδο, είναι πολύ πιο εύκολο.

Η Αμερικανίδα επιχειρηματίας και δημιουργός συνταγών Μάρθα Στιούαρτ έχει μια αξιόπιστη συνταγή που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας για να ετοιμάσει ένα νόστιμο γεύμα.

Μοιράζοντας τη συνταγή στον ιστότοπό της, είπε: Δύο λέξεις: απλό και τυρί. Αυτό είναι που κάνει αυτή την εύκολη συνταγή για ριζότο το τέλειο πιάτο. Με κάθε κρεμώδη, λαχταριστή μπουκιά, θα νιώθετε σαν να έχετε μεταφερθεί στη βόρεια Ιταλία.

Το πιάτο τεσσάρων ατόμων μαγειρεύεται σε μόλις 35 λεπτά και είναι φτιαγμένο από ένα απλό μείγμα μόλις επτά συστατικών.

Συστατικά

  • Δύο κουτάκια (14 oz το καθένα) ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο αλάτι
  • Τέσσερις κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Ένα μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο Α
  • λάτι χοντρό και αλεσμένο πιπέρι
  • Ένα φλιτζάνι ρύζι Arborio
  • Μισό φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • Μισή κούπα παρμεζάνα τριμμένη

Μέθοδος

  • Ξεκινήστε συνδυάζοντας το ζωμό και ένα φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε το να πάρει μια βράση πριν μειώσετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει.
  • Στη συνέχεια, πάρτε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα και βάλτε τη σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και αφήνουμε να ψηθεί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια, μετά από περίπου πέντε λεπτά, προσθέστε το ρύζι arborio.
  • Ανακατεύουμε συχνά για δύο λεπτά όσο αρχίζει να μαγειρεύεται.
  • Προσθέτουμε το λευκό κρασί και ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, κάτι που θα πάρει περίπου δύο λεπτά.
  • Μετρήστε δύο φλιτζάνια από τον ζεστό ζωμό που έχετε ετοιμάσει νωρίτερα και αδειάστε στο τηγάνι με το ρύζι.
  • Σιγοβράζουμε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας λίγο μέχρι να απορροφηθούν (για 10-12 λεπτά).
  • Συνεχίστε να προσθέτετε σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι το ρύζι να είναι «απλώς τρυφερό». Κάνοντας αυτό ένα φλιτζάνι κάθε φορά θα έχει αποτέλεσμα, απλώς αφήστε το υγρό να απορροφηθεί πλήρως από το ρύζι πριν το ρίξετε στο επόμενο.
  • Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρεμώδες το ρύζι (για 20 λεπτά συνολικά) και σταματήστε να προσθέτετε το ζωμό όταν υπάρχει αρκετός – μπορεί να μην τον χρειαστείτε όλο.
  • Ανακατέψτε το τυρί και περισσότερο βούτυρο και μετά αλατοπιπερώστε άλλη μια φορά πριν το σερβίρετε ζεστό από τη φωτιά.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top