Ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε ριζότο με λαχανικά

ριζότεο-με-λαχανικά.jpg

Δοκιμάστε μια εύκολη συνταγή για ριζότο με λαχανικά. Αυτή η συνταγή αναφέρεται σε ένα βασικό ριζότο με λαχανικά, αλλά μπορείτε να προσθέσετε ή να αλλάξετε τα λαχανικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά:

  • 1 κούπα ρύζι

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

  • 4 κούπες ζωμός λαχανικών

  • 1 κούπα κομμένα λαχανικά (π.χ. μπρόκολο, καρότο, αρακάς)

  • 1/2 κούπα τριμμένο παρμεζάνα τυρί

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • Φρέσκια πρέζα θυμάρι

  • Φρέσκοι ψιλοκομμένοι φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Προσθέστε το ρύζι και ανακατεύετε καλά, ώστε να επικαλυφθεί με το ελαιόλαδο. Συνεχίστε το σοτάρισμα για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι το ρύζι να γίνει ελαφρώς διαφανές.

  3. Προσθέστε το λευκό κρασί και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως από το ρύζι.

  4. Προσθέστε τα κομμένα λαχανικά και ανακατεύετε καλά.

  5. Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών μία κούπα τη φορά, ανακατεύοντας μεταξύ των προσθηκών, μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί και να απορροφήσει τον ζωμό. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 18-20 λεπτά. Συνεχίστε να ανακατεύετε συχνά.

  6. Όταν το ρύζι είναι μαγειρεμένο και έχει απορροφήσει τον ζωμό, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέστε το τριμμένη παρμεζάνα, το θυμάρι και τον πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί.

  7. Σερβίρετε το ριζότο ζεστό, διακοσμημένο με ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top