Φτιάξτε και απολαύστε αυτή τη δυναμωτική κινέζικη σούπα και να είστε σίγουροι ότι θα γλείφετε τα δάκτυλά σας…
Υλικά
Για το ζωμό
Τα κελύφη από 1 κιλό γαρίδες
4 κουταλιές σπορέλαιο
2 ποτηράκι λευκό κρασί
4 σκελίδες σκόρδο
4 κομμάτια τζίντζερ (2×2 περίπου εκατοστά το καθένα)
4 κουταλιές σόγια σος
12 ποτήρια νερό
Για τη σούπα
1 κιλό γαρίδες
2 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια
1 φλιτζάνι λάχανο τουρσί
1φλιτζάνι βλαστάρια μπαμπού
1 αγγούρι
2 κλωνάρι σέλερι
3-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις γαρίδες
Για το ζωμό:
Βάζετε το νερό να βράσει και προσθέτετε όλα μαζί τα υλικά του ζωμού. Τον αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά περίπου και στη έπειτα σουρώνετε.
Για τη σούπα:
Αφήνετε τα μανιτάρια να μαλακώσουν μέσα σε νερό για 20 λεπτά. Στη συνέχεια τα κόβετε σε λεπτές φέτες.
Κόβετε το αγγούρι σε λεπτά ραβδάκια.
Κόβετε το σέλερι σε λεπτές ροδέλες.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.
Βάζετε το ζωμό ξανά στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάλτε τα υλικά της σούπας (εκτός από το αγγούρι). Αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά. Προσθέτετε το αγγούρι και την κατεβάζετε από τη φωτιά.