Συνταγή: Κινέζικη καυτερή σούπα

shrimp-rose-wine-soup-recipe-main.jpg

Φτιάξτε και απολαύστε αυτή τη δυναμωτική κινέζικη σούπα και να είστε σίγουροι ότι θα γλείφετε τα δάκτυλά σας…

Υλικά

Για το ζωμό

Τα κελύφη από 1 κιλό γαρίδες
4 κουταλιές σπορέλαιο
2 ποτηράκι λευκό κρασί
4 σκελίδες σκόρδο
4 κομμάτια τζίντζερ (2×2 περίπου εκατοστά το καθένα)
4 κουταλιές σόγια σος
12 ποτήρια νερό

Για τη σούπα

1 κιλό γαρίδες
2 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια
1 φλιτζάνι λάχανο τουρσί
1φλιτζάνι βλαστάρια μπαμπού
1 αγγούρι
2 κλωνάρι σέλερι
3-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις γαρίδες

Για το ζωμό:

Βάζετε το νερό να βράσει και προσθέτετε όλα μαζί τα υλικά του ζωμού. Τον αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά περίπου και στη έπειτα σουρώνετε.

Για τη σούπα:

  • Αφήνετε τα μανιτάρια να μαλακώσουν μέσα σε νερό για 20 λεπτά. Στη συνέχεια τα κόβετε σε λεπτές φέτες.

  • Κόβετε το αγγούρι σε λεπτά ραβδάκια.

  • Κόβετε το σέλερι σε λεπτές ροδέλες.

  • Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.

  • Βάζετε το ζωμό ξανά στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάλτε τα υλικά της σούπας  (εκτός από το αγγούρι). Αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά. Προσθέτετε το αγγούρι και την κατεβάζετε από τη φωτιά.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top