Γλυκιά κρέμα με φρούτα

26.06.2022_13.06.55_REC.png

Είναι η πιο πλούσια και «δεμένη» κρέμα που έχετε ποτέ δοκιμάσει, με μια πολλή σημαντική διαφορά: συνδυάζεται με εύγευστα κι ώριμα φρούτα, που παρέχουν στον οργανισμό πολλά αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο.

Τα υλικά

  • 1 πακέτο (περίπου 340 γρ.) τυρί ρικότα με μειωμένα λιπαρά

  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη

  • Λίγο άρωμα βανίλιας σε σκόνη

  • ½ κουταλάκι του γλυκού τρίμα πορτοκαλιού

  • 28 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα, τριμμένη

  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες φράουλες

  • 1 φλιτζάνι ακτινίδια

  • 1 μεγάλη μπανάνα, κομμένη στα δύο κατά μήκος και σε λεπτά κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε το τυρί, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το τρίμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε με το μίξερ για 2 λεπτά (μέχρι να γίνει λείο το μείγμα). Προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε λίγο μέχρι να αναμειχθεί. Μοιράζετε σε ατομικά μπολ.

  1. Σε ένα μέτριο μπολ, αναμειγνύετε τις φράουλες, τα ακτινίδια και τις μπανάνες. Με ένα κουτάλι μοιράζετε τα φρούτα πάνω στην κρέμα και σερβίρετε.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top