7 πράγματα που κάνετε αλλά μισεί ο σκύλος σας

can-dogs.png

Εσείς πώς θα νιώθατε αν κάποιος σας έδινε συνεχώς αγκαλιές χωρίς να θέλετε; Δείτε ποιες συνήθειες σας μισεί ο σκύλος σας

Να μιλάτε στη γλώσσα του

Λίγο γάβγισμα μία στο τόσο είναι διασκεδαστικό αλλά το να γαβγίζετε συνεχώς στον σκύλο σας, και ειδικά αν το κάνετε με ένταση, στην πραγματικότητα τον φοβίζει. Τα σκυλιά προφανώς δεν καταλαβαίνουν το γάβγισμά σας, και όσο πιο δυνατά το κάνετε, τόσο ανεβάζει την ένταση και αυτός γιατί πιστεύει ότι κάνετε διαγωνισμό γαβγίσματος.

Να του κάνετε εκπλήξεις

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας ενός σκύλου είναι ότι λατρεύει την ρουτίνα, αλλά μισεί τις εκπλήξεις. Αν ξαφνικά του κάνετε ένα πάρτι γενεθλίων έκπληξη, τότε ο σκύλος σας αγχώνεται πάρα πολύ που χάνει τη ρουτίνα του και κάνει διαφορετικά πράγματα απ’ ότι συνήθως. Το καλύτερο δώρο γενεθλίων που μπορείτε να του κάνετε, είναι να διατηρείτε το πρόγραμμα. Να ξυπνάτε ό,τι ώρα ξυπνάτε συνήθως, να του δίνετε το ίδιο φαγητό και να τον πηγαίνετε βόλτα την ίδια ώρα.

Το να νομίζετε ότι όταν κουνάει την ουρά του, είναι χαρούμενος

Τα σκυλιά κουνάνε την ουρά τους για να εκφράσουν μια πλειάδα συναισθημάτων, όχι μόνο τη χαρά, σύμφωνα με ειδικούς εκπαιδευτές σκύλων. Πολλοί άνθρωποι, θεωρούν ότι όταν κουνάει την ουρά του, ένας σκύλος είναι χαρούμενος με αυτό που κάνει, αλλά κάνουν λάθος. Όταν την κουνάει αργά και σταθερά, από τη μία πλευρά στην άλλη, σημαίνει ότι ο σκύλος βρίσκεται σε εγρήγορση, ενώ όταν την κουνάει υπερβολικά γρήγορα, μάλλον είναι αγχωμένος. Όταν ο σκύλος είναι χαρούμενος, θα κουνήσει την ουρά του κανονικούς ρυθμούς με ξαφνικά τινάγματα. Αν την κάνει σαν ελικόπτερο, τότε είναι υπέρμετρα χαρούμενος.

Να του φιλάτε στη μουσούδα

Το φιλί είναι μια ένδειξη αγάπης για τους ανθρώπους, και οι πιθανότητες λένε ότι και στον σκύλο σας αρέσει να του δίνετε προσοχή, αλλά όχι και τόσο όταν του δίνετε βαθιά φιλιά στη μουσούδα ή το μέτωπό του. Ακόμα και το πιο παιχνιδιάρικο και αγαπησιάρικο σκυλάκι, θα προσπαθήσει να γυρίσει το πρόσωπό του όταν το φιλάτε πολύ έντονα. Είναι σημαντικό για τους γονείς, να μάθουν στα παιδιά τους ότι δεν πρέπει να φιλάνε τους σκύλους στο πρόσωπο.

Να διακόπτετε έναν καβγά μεταξύ σκύλων

Οι ιδιοκτήτες σκύλων, όταν βλέπετε δύο σκυλιά να γαβγίζουν έντονα το ένα στο άλλο, συνήθως προσπαθείτε να τα χωρίσετε. Δεν πρέπει όμως, καθώς η αντίδραση αυτή μεταξύ τους είναι παιχνίδι και μέσο κοινωνικοποίησης. Μπορεί να σας κάνει να φοβάστε, αλλά είναι φυσιολογική σκυλίσια συμπεριφορά. Ο μόνος λόγος να χωρίσετε τα σκυλιά, είναι αν βλέπετε το ένα φοβισμένο, να προσπαθεί να δραπετεύσει.

Να του παίρνετε συνεχώς καινούρια δώρα

Από παιχνίδια μέχρι ωραία σκεύη για να τρώνε, υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορείτε να αγοράσετε για να κακομάθετε έναν σκύλο. Στην πραγματικότητα όμως, τα σκυλιά δεν τα χρειάζονται, ούτε θέλουν, όλα αυτά τα δώρα. Ίσα ίσα, που αν τους παίρνετε πολλά δώρα, αυτά υπερενθουσιάζονται και στο τέλος μπερδεύονται από την πολλή πληροφορία, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να συμπεριφέρονται περίεργα.

Διαβάστε ακόμα: 10 εντυπωσιακές πληροφορίες για το σκύλο σας που αγνοείτε

Να τον χαϊδεύετε στο κεφάλι

Μπορείτε να κάνετε ένα πατ-πατ στο κεφάλι του σκύλου σας, αλλά σας το επιτρέπει μόνο επειδή σας αγαπάει και αναγνωρίζει ότι είστε το αφεντικό του. Κατά κύριο λόγο, στα σκυλιά δεν αρέσει να τους κάνουν πατ στο κεφάλι, λένε οι ειδικοί εκπαιδευτές. Για έναν σκύλο, ένα πατ στο κεφάλι αποτελεί μια προσβλητική χειρονομία, ειδικά όταν ο άνθρωπος στέκεται στο ύψος του και δεν σκύβει για να φτάσει σε αυτό του σκύλου.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top