7 φαγητά που ποτέ δεν παραγγέλνει ένας σερβιτόρος στο ίδιο του το εστιατόριο

jia-jia-shum-Fn8f-BYxVQs-unsplash.jpg

Από έναν πουρέ πατάτας μέχρι ακόμα και τα παγάκια, αυτές είναι οι τροφές και τα προϊόντα που ποτέ δεν θα παράγγελνε ένας σερβιτόρος στο ίδιο του το εστιατόριο

Υλικά σαλάτας που δεν χρησιμοποιούνται συχνά

Υλικά όπως το μαρούλι και άλλα φρέσκα λαχανικά που έχουν μεγάλη ζήτηση και καταναλώνονται καθημερινά, αντικαθίστανται με φρέσκα λαχανικά σε συχνή βάση. Άλλα όμως υλικά, όπως τα φασόλια ή τα παντζάρια, επειδή ακριβώς δεν αποτελούν μια ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή στα εστιατόρια, και δεν παραγγέλνονται συχνά, δεν αντικαθίστανται σε συχνή βάση, επομένως είναι πιθανό να σας σερβίρουν κάποιο υλικό που να μην είναι και τόσο φρέσκο. Γι’ αυτό, αποφύγετε αυτή την περίεργη σαλάτα στο μενού με τα φασόλια που σας γυάλισε στο μάτι. Δεν ξέρετε πόσο καιρό υπάρχουν αποθηκευμένα αυτά τα φασόλια.

Παγάκια

Οι πελάτες ενός εστιατορίου, δεν γνωρίζουν το πόσο συχνά καθαρίζεται η μηχανή του πάγου. Οι περισσότερες επιχειρήσεις που εργάζεται ένας σερβιτόρος, κάνουν ένα απλό, επιφανειακό πλύσιμο στις μηχανές του πάγου μόνο εξωτερικά, μία φορά τη μέρα, αλλά ίσως και να περνάνε μήνες ή ακόμα και χρόνια, μέχρι να κάνουν έναν πλήρη καθαρισμό, μέσα-έξω. Μάλιστα, οι μηχανές του πάγου συνήθως είναι γεμάτες με μαύρους λεκέδες και πολλές φορές, οι σερβιτόροι βρίσκουν μέχρι και κατσαρίδες μέσα τους. Προτιμήστε ένα ζεστό ρόφημα και μην ρισκάρετε να πάρετε κάτι με πάγο, αν δεν εμπιστεύεστε απολύτως τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζει το εστιατόριο το οποίο έχετε επισκεφθεί.

Λεμόνι στο ποτό

Οι σερβιτόροι, κόβουν τα λεμόνια της ημέρας και τα τοποθετούν σε ένα μεγάλο ανοιχτό μπολ και μένουν εκεί για πολλές ώρες, χωρίς να πλένονται. Εντωμεταξύ, οι bartenders πιάνουν με τα γυμνά τους χέρια τα λεμόνια μέσα από το μπολ, γεμίζοντας μικρόβια και τα υπόλοιπα. Γι΄ αυτό, αν σας φέρουν λίγο κομμένο λεμόνι για να βάλετε στο νερό σας, μην το ρίξετε μέσα στο ποτήρι ολόκληρο, καλύτερα να το στύψετε στο ποτό σας.

Διαβάστε ακόμα: 6 φαγητά που ποτέ δεν παραγγέλνει ένας σεφ σε εστιατόριο

Πουρές πατάτας

Υπάρχει λόγος που σε κάθε εστιατόριο, ο πουρές πατάτας είναι σταθερά ένα από τα πιο νόστιμα συνοδευτικά: το βούτυρο! Κάθε μερίδα πουρέ, αποτελείται από μισή ποσότητα βούτυρο και μισή πατάτα. Σίγουρα είναι πεντανόστιμοι, αλλά ταυτόχρονα πολύ παχυντικοί. Αν προσέχετε τη διατροφή σας, καλύτερα να τους αποφύγετε.

Γαρνιτούρες

Οι περισσότεροι πελάτες σε ένα εστιατόριο, ποτέ δεν τρώνε τη γαρνιτούρα του κυρίως πιάτου. Είναι συχνό φαινόμενο λοιπόν, οι σεφ να μεταφέρουν τη γαρνιτούρα ενός φαγωμένου πιάτου, στο επόμενο που θα σερβιριστεί. Άρα, για το καλό της υγείας σας, συνεχίστε τον φαύλο κύκλο και μην φάτε ούτε εσείς τη γαρνιτούρα, γιατί το πιθανότερο είναι ότι προέρχεται από το πιάτο κάποιου άλλου.

Κουβέρ

Πλέον, που όλοι βρίσκονται σε διατροφή και προσέχουν το τι τρώνε, τα περισσότερα κουβέρ που σερβίρονται στα εστιατόρια, γυρνάνε πίσω στην κουζίνα άθικτα, ή με ένα κομμάτι ψωμί λιγότερο. Οι σερβιτόροι, όταν βιάζονται και ετοιμάζουν το επόμενο κουβέρ, είναι πιθανό να πάρουν μία φέτα ψωμί από το προηγούμενο και να τη βάλουν σε αυτό, από το να κόβουν μία καινούρια.

Τηγανιτές πατάτες

Οι τηγανιτές πατάτες αποτελούν ένα δημοφιλές πιάτο και σίγουρη επιλογή σε κάθε εστιατόριο. Όχι για έναν σερβιτόρο όμως. Αν δείτε από κοντά τη διαδικασία τηγανίσματος, ίσως και εσείς να μην θελήσετε να ξαναπαραγγείλετε. Το λάδι στη φριτέζα αλλάζεται σπάνια, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται το ίδιο σε κάθε καινούρια μερίδα πατάτες που τηγανίζεται. Γι’ αυτό έχουν αυτό το χρυσαφί χρώμα, που σας φαίνεται τόσο νόστιμο στο μάτι.

Πηγή

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top