6 φαγητά που ποτέ δεν παραγγέλνει ένας σεφ σε εστιατόριο

viviana-rishe-QAFp7YhT-4Q-unsplash.jpg

Αυτά είναι τα φαγητά που ένας σεφ και γνώστης της κουζίνας ενός εστιατορίου, δεν θα παρήγγελνε ποτέ έξω, αν δεν τα έφτιαχνε με τα χέρια του.

Ακόμα και στα καλύτερα εστιατόρια, τα πεντάστερα, δε μπορείτε να είστε τελείως σίγουροι για την ποιότητα και την υγειονομική ασφάλεια του κάθε πιάτου στο μενού. Όμως, κανείς δεν ξέρει καλύτερα την κουζίνα ενός εστιατορίου, από έναν σεφ που δουλεύει σε τέτοιες κουζίνες και γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί. Αυτά είναι τα φαγητά που δεν παραγγέλνει ποτέ ένας σεφ όταν δειπνεί σε κάποιο εστιατόριο:

Μην παραγγέλνετε τα special πιάτα ημέρας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι σερβιτόροι πάντα προσπαθούν να σας πουλήσουν το πιάτο ημέρας; Οι προθέσεις τους, είναι περισσότερο οικονομικές, παρά γαστρονομικές. Σύμφωνα με έναν σεφ, πολλά εστιατόρια φτιάχνουν το πιάτο ημέρας με βάση τα υλικά και τα τρόφιμα που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους, έτσι ώστε να τα ξεφορτωθούν χωρίς να πάνε χαμένα. Αντ’ αυτού, προτιμήστε κάποια τοπική συνταγή με φρέσκα υλικά ημέρας.

Πείτε όχι στο κοτόπουλο

Συνήθως, στα περισσότερα εστιατόρια, οι μάγειρες παραψήνουν το κοτόπουλο και αυτός είναι ένας λόγος που πολλοί σεφ προτιμούν να προσπεράσουν τα πιάτα με κοτόπουλο στο μενού. Επίσης, άλλος ένας λόγος που το αποφεύγουν, είναι το γεγονός ότι τα πιάτα με κοτόπουλο ακολουθούν κλασικές συνταγές και δεν έχουν καθόλου πρωτοτυπία.

Εκτός αν βρίσκεστε κοντά στην θάλασσα, αποφύγετε τα στρείδια

Εδώ, οι απόψεις διίστανται. Πολλοί σεφ, αποφεύγουν τα θαλασσινά σε εστιατόρια σαν τη χολέρα, ενώ άλλοι δεν έχουν πρόβλημα να δοκιμάσουν κάποιο πιάτο, αν το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι ξακουστό για τα θαλασσινά του. Όσον αφορά τα στρείδια όμως, δεν τίθεται συζήτηση. Αν το εστιατόριο που έχετε επισκεφθεί, δε βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, τότε οι πιθανότητες είναι ότι τα στρείδια έκαναν πολύ δρόμο για να φτάσουν ως εκεί. Και ως γνωστόν, αν δεν αποθηκευτούν σωστά τα στρείδια, είναι πολύ εύκολο να χαλάσουν. Ειδικά τα ωμά στρείδια, πρέπει να αποφεύγονται πάση θυσία, γιατί αν είναι χαλασμένα, μπορούν να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνα για την υγεία σας.

Αν προτιμάτε φρέσκο φαγητό, αποφύγετε τις αλυσίδες εστιατορίων

Οι σεφ προτιμούν να αποφεύγουν τις μεγάλες και διάσημες αλυσίδες εστιατορίων, καθώς γνωρίζουν ότι αυτές συνήθως ψωνίζουν κατεψυγμένα τρόφιμα. Παίζει σημαντικό ρόλο επίσης, το μέγεθος του μενού. Αν έχει πάρα πολλές επιλογές, αυτό σημαίνει ότι έχουν και τεράστιο απόθεμα υλικών, τα περισσότερα από τα οποία, δεν είναι φρέσκα.

Διαβάστε ακόμα: Χθεσινό φαγητό: Αυτές είναι οι 9 τροφές που δεν τρώγονται την επόμενη μέρα

Λαχανικά

Τα πιάτα με λαχανικά, μπορούν να είναι πρωτότυπα γαστρονομικά αριστουργήματα, ή άλλη μια συνηθισμένη μέρα στη δουλειά. Τι εννοούμε; Δεδομένου της μεγάλης χρωματικής και γευστικής ποικιλίας που προσφέρουν τα λαχανικά, ένα πιάτο με λαχανικά θα μπορούσε να αποτελεί το πιο must πιάτο ενός εστιατορίου, αλλά δεν συμβαίνει πάντα αυτό, υποστηρίζουν οι σεφ. Αποφεύγουν να παραγγέλνουν την ομώνυμη σαλάτα ενός εστιατορίου, και προτιμούν να τρώνε πρωτότυπες και καινοτόμες συνταγές και πιάτα που δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν στο σπίτι τους. Ακόμα και ένα χορτοφαγικό πιάτο, δεν αντιπροσωπεύει πλήρως το εύρος του ταλέντου και των ικανοτήτων ενός σεφ, σε αντίθεση με τα μη vegetarian πιάτα. Ένα από τα λαχανικά που προσέχει να μην περιέχεται το πιάτο που θα παραγγείλει ένας σεφ, είναι η κολοκύθα.

Με τι συνοδεύετε το κοκτέιλ σας; Τι θα λέγατε για μερικά μικρόβια;

Ακόμα κι αν πεθαίνετε της πείνας, όσο πίνετε το κοκτέιλ σας, μη βάλετε το χέρι σας στα σνακ και στους ξηρούς καρπούς που το συνοδεύουν. Πολλά άλλα χέρια πριν από εσάς τα έχουν ακουμπήσει. Είθισται, τα κυπελάκια που σερβίρονται οι ξηροί καρποί, να μην πλένονται από το ένα σερβίρισμα στο άλλο, με αποτέλεσμα να περνούν από πολλά χέρια, και όλα αυτά τα μικρόβια να βρίσκονται στο μπολ σας.

Photo by Viviana Rishe on Unsplash

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top