Οι πιο επικίνδυνοι τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο

Bangkok-Thailand.jpg

Ας δούμε τη λίστα με τους 10 πιο επικίνδυνους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο…

 

Ο κόσμος κρύβει πολλά μέρη που είναι ιδανικά για τουριστικές εξορμήσεις. Ωστόσο, απαιτούνται ορισμένες προφυλάξεις για την ασφάλειά σας, ειδικά όταν ταξιδεύετε σε μέρη που έχουν αποδειχτεί επικίνδυνα για την περιπλάνηση τουριστών.

Ας δούμε τη λίστα με τους 10 πιο επικίνδυνους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Ακαπούλκο, Μεξικό

Το Μεξικό έχει πολλά υπέροχα μέρη που μαγεύουν τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, το Ακαπούλκο παραμένει η τρίτη πιο βίαιη πόλη στον κόσμο. Οι περιπτώσεις εγκλημάτων όλο και κορυφώνονται, καθιστώντας δύσκολο για τους τουρίστες να απολαύσουν την περιήγηση στην πόλη.

Κίνγκστον, Τζαμάικα

Το Κίνγκστον είναι ένα υπέροχο μέρος για να ταξιδέψετε, ώστε να απολαύσετε την chill του ατμόσφαιρα, για την οποία είναι και γνωστό. Ωστόσο, θα χρειαστεί να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, καθώς η πόλη υποφέρει από ληστές και εμπόρους ναρκωτικών.

Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία

Παρόλο που εγκλήματα όπως η ληστεία δεν είναι τόσο συνηθισμένα στην Καραϊβική, οι απαγωγές, οι απάτες με τραπεζικές/πιστωτικές κάρτες και οι επιθέσεις μπορούν να συμβούν, ενώ απολαμβάνετε τη βόλτα σας.

Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Η Αφρική είναι ένα από τα κορυφαία μέρη που πρέπει να εξερευνήσετε σε αυτόν τον πλανήτη. Ωστόσο, πρέπει να είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε την ομορφιά αυτού του μέρους σε συνδυασμό με τη σκληρή πραγματικότητα των εγκλημάτων που λαμβάνουν χώρα τριγύρω.

Βομβάη, Ινδία

Η Βομβάη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ταξιδέψετε, αφού η πλούσια ιστορία της είναι συναρπαστική. Ωστόσο, θα χρειαστεί να είστε προσεκτικοί, αφού τα περιστατικά παρενόχλησης ή κλοπής είναι πολύ συχνά.

Περού

Η χώρα του Περού είναι γνωστή για τα μεγαλοπρεπή ερείπια και τον σπουδαίο αρχαίο πολιτισμό της. Όμως, παρά την ομορφιά του, η περιπλάνηση στα μονοπάτια τουριστικών προορισμών όπως το Μάτσου Πίτσου θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη λόγω των καρτέλ ναρκωτικών και των τρομοκρατικών ομάδων που βρίσκονται στην περιοχή.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Η Μπανγκόκ είναι ένα υπέροχο μέρος για διακοπές. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να είστε πραγματικά προσεκτικοί, ειδικά αν δεν είστε αρκετά εξοικειωμένοι με το μέρος. Να είστε προσεκτικοί με τις απάτες στο δρόμο ή τους ληστές που μπορεί να συναντήσετε, καθώς η καταγγελία στην αστυνομία θα πάρει πολύ χρόνο εκεί.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά μέρη στον κόσμο είναι δυστυχώς και ένα από τα πιο επικίνδυνα, καθώς αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με κλοπές και εγκλήματα στο δρόμο.

Μπογκοτά, Κολομβία

Την εποχή του Πάμπλο Εσκομπάρ, η μαφία των ναρκωτικών και η διακίνησή τους ήταν ανεξέλεγκτα. Ευτυχώς, πλέον είναι πολύ πιο ασφαλές να ταξιδέψετε στη Μπογκοτά, εφόσον, όμως, παραμείνετε στους συνηθισμένους τουριστικούς προορισμούς της πόλης και αποφύγετε τις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Διαβάστε ακόμα:

Τα 10 πιο επικίνδυνα βουνά στον κόσμο

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top