Μπορεί να με θεραπεύσει η Τέχνη;

painters-example.jpg

Η απάντηση είναι ναι. Πώς; Μέσω της δραματοθεραπείας φυσικά! ​Συνεχίστε να διαβάζετε και θα καταλάβετε… δραματοθεραπεία τέχνη θέατρο μουσική

Η δραματοθεραπεία είναι μια μέθοδος ομαδικής ψυχοθεραπείας, που μέσα από την τέχνη, δηλαδή το θέατρο, τη μουσική και το χορό οδηγεί στην αυτογνωσία, ενώ θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το άγχος και τις φοβίες που επηρεάζουν τη ζωή σας. Ακόμη συμβάλλει στη εξερεύνηση των συναισθημάτων και καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη γνώση. δραματοθεραπεία τέχνη θέατρο μουσική

Μέσα από το παίξιμο ρόλων, τη ζωγραφική και το παιγνίδι θα σας δοθεί η ευκαιρία να διευρύνετε τους ορίζοντές σας.

Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της εξάρτησης από αλκοόλ, σε περιπτώσεις υπερβολικού άγχους ή στις φοβίες. Είναι επίσης αποτελεσματική θεραπεία στην αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων ή διαταραχών συμπεριφοράς.

Πως γίνεται στην πράξη

Σε πρώτη φάση, θα σας δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχετε σε δραστηριότητες π.χ. ομαδικά παιχνίδια για να αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Στο πλαίσιο της θεραπείας αναλάβετε ρόλους με βάση το εκάστοτε σενάριο, ενώ στην τρίτη φάση θα επεξεργαστείτε με τα άλλα μέλη τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις που προέκυψαν από τις προηγούμενες.

Μέσα από το παίξιμο διαφόρων ρόλων και με τη βοήθεια του δραματοθεραπευτή, θα μάθετε να αντιμετωπίζετε καταστάσεις παρόμοιες με αυτές της πραγματικής ζωής.

notios.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

δραματοθεραπεία τέχνη θέατρο μουσική

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top