Αλάτι: 9 τροφές υψηλής περιεκτικότητας που πρέπει να αποφεύγετε και γιατί

alati.png

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι; Η αποφυγή τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο είναι πολύ σημαντική καθώς βοηθά στην πρόληψη της υπέρτασης.

Ακόμη, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού και νεφρικών προβλημάτων και προάγει τη συνολική υγεία και ευεξία.

Οι 9 τροφές

  1. Τουρσιά
  2. Noodles
  3. Συσκευασμένα σνακ
  4. Επεξεργασμένα κρέατα
  5. Σάλτσες και καρυκεύματα
  6. Στιγμιαία σάλτσα και μείγματα μπαχαρικών
  7. Τυρί και γαλακτοκομικά προϊόντα
  8. Γεύματα σε εστιατόρια
  9. Κατεψυγμένα γεύματα

1. Τουρσιά

Τα τουρσιά είναι συχνά πλούσια σε αλάτι για την καλύτερη συντήρηση τους, γεγονός που συμβάλλει στην υπερβολική πρόσληψη νατρίου και σε αυξημένο κίνδυνο υπέρτασης και καρδιαγγειακών προβλημάτων.

2. Noodles

Τα στιγμιαία noodles είναι ένα δημοφιλές σνακ, αλλά τα καρυκεύματα τους είναι πλούσια σε νάτριο, συμβάλλοντας στον κίνδυνο υπέρτασης και καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με το times of india.

3. Συσκευασμένα σνακ

Τα πατατάκια, τα namkeen και τα άλλα συσκευασμένα σνακ αυτού του είδους είναι συχνά γεμάτα με αλάτι για γεύση, δημιουργώντας κίνδυνο για υπέρταση και καρδιαγγειακά προβλήματα εάν καταναλωθούν σε υπερβολική ποσότητα.

4. Επεξεργασμένα κρέατα

Τα προσυσκευασμένα κρέατα όπως τα λουκάνικα, το μπέικον και το σαλάμι περιέχουν υψηλά επίπεδα νατρίου για συντήρηση, συμβάλλοντας στην αυξημένη αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

5. Σάλτσες και καρυκεύματα

Η κέτσαπ, η σάλτσα σόγιας και άλλα καρυκεύματα που χρησιμοποιούνται συνήθως στην κουζίνα μας είναι πηγές κρυμμένου νατρίου, το οποίο μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και να συμβάλει στην κατακράτηση υγρών.

6. Στιγμιαία σάλτσα και μείγματα μπαχαρικών

Οι στιγμιαίες σάλτσες και μείγματα μπαχαρικών περιέχουν συχνά υψηλά επίπεδα αλατιού για βελτίωση της γεύσης τους, οδηγώντας σε αυξημένη πρόσληψη νατρίου και πιθανούς κινδύνους για την υγεία.

7. Τυρί και γαλακτοκομικά προϊόντα

Ορισμένα είδη τυριών και γαλακτοκομικών προϊόντων, ειδικά τα επεξεργασμένα, μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, συμβάλλοντας στην υπέρταση και στα καρδιαγγειακά προβλήματα εάν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες.

8. Γεύματα σε εστιατόρια

Πολλά πιάτα εστιατορίων παρασκευάζονται με πρόσθετο αλάτι και σάλτσες με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, συμβάλλοντας στην υπερβολική πρόσληψη και σε πιθανά προβλήματα υγείας εάν καταναλώνονται συχνά.

9. Κατεψυγμένα γεύματα

Τα έτοιμα προς κατανάλωση κατεψυγμένα γεύματα είναι βολικά, αλλά συνήθως περιέχουν υπερβολικά επίπεδα νατρίου, δημιουργώντας κίνδυνο για υπέρταση και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top