Φιλέτο χοιρινό με σάλτσα μήλου (Ιταλική συνταγή)

italian-roast-pork-with-apple-and-fennel-sauce-108837-1.jpeg.jpg

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο χοιρινό με σάλτσα από μήλα σε πολύ λίγο χρόνο

Υλικά (για 2 άτομα) χοιρινό σάλτσα μήλου

200 γρ. φιλέτο χοιρινού σε 2 όμοιες ροδέλες

μία μικρή λεπτή φέτα προσούτο ή ζαμπόν (20 γρ.)

125 γρ. ξινόμηλα

1 μέτριο κρεμμύδι

2 μεγάλα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου

2 κουταλιές της σούπας μαυροδάφνη

Μία καυτερή πιπεριά ή ταμπάσκο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση χοιρινό σάλτσα μήλου

– Καθαρίζετε τα μήλα και βγάζετε τα σπόρια. Κόβετε το κρεμμύδι και τα μήλα σε κομμάτια, και έπειτα τα βάζετε στο μπλέντερ με λίγο αλάτι και την πιπεριά. Στη συνέχεια ζεσταίνετε λίγο τη σάλτσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι.

-Κόβετε το προσούτο σε 2 κομμάτια. Μοιράζετε από ένα κομμάτι προσούτο και 1 φύλλο φασκόμηλο πάνω σε κάθε φιλέτο και στη συνέχεια τα στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα.

-Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, τοποθετείτε μέσα τα φιλέτα και σοτάρετε για 2-3΄ κάθε πλευρά. Βάζετε αλάτι και πιπέρι, τα σβήνετε με λίγο κρασί και τα γυρίζετε μερικές φορές. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι το κρασί να εξατμιστεί.

-Σερβίρετε τα φιλέτα με τη σάλτσα μήλου.

χοιρινό σάλτσα μήλου

Διαβάστε ακόμη:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

 

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top