Ποιες χώρες της Ευρώπης παράγουν περισσότερη μπύρα;

mpira.jpg

Η μπύρα είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα ποτά των Ευρωπαίων καθώς την καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες και μάλιστα κάθε εποχή. Δείτε ποιες χώρες καταναλώνουν περισσότερη μπύρα και ανακαλύψτε τα μυστικά και τα οφέλη της!

Τη χρονιά που μας πέρασε, δηλ.,  το 2018 οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρήγαγαν πάνω από 39 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας. Ορισμένες χώρες, ωστόσο, διακρίνονται με διαφορά για την μεγάλη παραγωγή του συγκεκριμένου ποτού.

Η πρώτη σε παραγωγή για τη συγκεκριμένη χρονιά ήταν, όπως καλά φανταστήκατε, η Γερμανία που παρήγαγε 8,3 δισεκατομμύρια λίτρα ποσότητα που ισοδυναμεί 21% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ.

Μάλιστα, μία στις πέντε μπύρες που παράγονται στην Ε.Ε. τη χρονιά αυτή παράγεται στη Γερμανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε τη δεύτερη υψηλότερη παραγωγή με 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα, ενώ τρίτη έρχεται η Πολωνία με 4.

Η παραγωγή μπύρας της χώρας μας ανέρχεται στα 360 εκατ. λίτρα.

Δείτε αναλυτικά την παραγωγή της κάθε χώρας….

Τα οφέλη της μπύρας

Αν συνηθίζετε να καταναλώνετε ένα ποτήρι κρύα μπίρα την ημέρα, κάντε το χωρίς να νιώθετε τύχεις. Το συγκεκριμένο αλκοολούχο ποτό, δεν είναι μόνο ωραίο στη γεύση αλλά περιέχει επίσης και κάποια θρεπτικά συστατικά.

Καταρχήν, παρασκευάζεται από κριθάρι, δημητριακά, μαγιά και το νερό.

Περιέχει ωφέλιμα συστατικά, όπως μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και χαμηλή σε αλκοόλ, με αποτέλεσμα να απορροφάτε πιο αργά από το στομάχι.

Η μπίρα περιέχει, ακόμη, ορισμένες αντιοξειδωτικές ουσίες (τανίνες), αλλά και μικρές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, αφού προέρχεται από δημητριακά, οι οποίες είναι απαραίτητες –μεταξύ άλλων- για την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Η θερμιδική της αξία είναι χαμηλότερη από άλλα ποτά, επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα αν κάνετε δίαιτα και την καταναλώσετε με μέτρο. Η διαφορά με τα άλλα ποτά είναι πως συνήθως καταναλώνουμε υψηλότερες ποσότητες.

Αυτό το ξέρατε;

Ένα ποτήρι μπύρα μετά τη γυμναστική μπορεί να σας ανακουφίσει από το πιάσιμο καθώς το συγκεκριμένο ποτό απομακρύνει το γαλακτικό οξύ από τους μυς με αποτέλεσμα να σας βοηθάει να ξεπιαστείτε…

Έχετε αναρωτηθεί γιατί η μπίρα είναι πιο πικρή σε υψηλή θερμοκρασία; Βέλγοι ερευνητές ανακάλυψαν μικροσκοπικούς διόδους στα όργανα γεύσης μας, τα οποία επηρεάζονται από τη θερμοκρασία. Οι επιστήμονες της μελέτης υποστηρίζουν ότι όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία, τόσο πιο έντονα αισθανόμαστε τη γεύση μιας τροφής.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top