Δείτε πώς θα εντάξετε τα ψάρια στη διατροφή σας και χάστε κιλά εύκολα και υγιεινά. Ποια να επιλέξετε…
Πάρτε Α με τόνο στη διατροφή!
Επιλέγετε sandwich τόνου και σαλάτες σολομού. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι καταναλώνετε αρκετά λιπαρά ψάρια τα οποία είναι πλούσια σε omega-3 λιπαρά οξέα που είναι σημαντικά για τις λειτουργίες του εγκέφαλου και την νεανικότητα του δερματός. Ακόμη προσθέστε λαχανικά όπως το σπανάκι στο sandwich ή την σαλάτα σας και μετά προσθέστε αβοκάντο που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, λιαστές τομάτες που βοηθούν στην προστασία κατά του καρκίνου και τέλος ρίξτε λίγο ελαιόλαδο-ένα νόστιμο αντιοξειδωτικό.
Διώξτε το άγχος της δίαιτας
Αν η δίαιτα σας αγχώνει ή τρώτε λόγω άγχους καλό είναι να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές όπως το καβούρι ή τον τόνο, που έχουν σελήνιο. Το συγκεκριμένο ιχνοστοιχείο βοηθά στη μείωση της συναισθηματικής φόρτισης και στην αντιμετώπιση κρίσεων άγχους. Το σελήνιο περιέχεται και σε άλλα θαλασσινά, καθώς και σε όσπρια.
Ακόμη σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Kuopio στη Φινλανδία, μία διατροφή πλούσια σε ψάρια μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της κατάθλιψης, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Οι επιστήμονες μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 3.204 ενηλίκων και διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν ψάρια λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα κινδύνευαν κατά 31% περισσότερο από ήπια ή πιο σοβαρή κατάθλιψη. Εμείς σίγουρα ανήκουμε στους… τυχερούς, μιας και το φρέσκο ψάρι υπάρχει σε αφθονία στη χώρα μας. Ένας ακόμη λόγος, λοιπόν, να προτιμήσετε τα ψάρια αυτό το καλοκαίρι.
Μαγειρέψτε έξυπνα
Συνδυάστε ψάρι με λαχανικά για ακόμα μεγαλύτερα οφέλη ως προς την απώλεια των περιττών κιλών. Σας προτείνουμε την παρακάτω συνταγή….
Ψάρι με λαχανικά
Υλικά
Για μία μερίδα
1½ κ.σ. ελαιόλαδο
1 φιλέτο ψαριού της αρεσκείας σας
½ κ.γ. φρέσκο μαϊντανό
Μία κ.σ. καλαμποκάλευρο
1 φλιτζάνι πράσινα φασολάκια
2 κ.γ. κομμένα αμύγδαλα
Ζεστάνετε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Εντωμεταξύ, προσθέτετε λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι στο ψάρι (για να πάρει γεύση) και «βουτήξτε» την κάθε πλευρά του στο καλαμποκάλευρο.
Τοποθετήστε το ψάρι στο τηγάνι, με τη σάρκα προς τα κάτω, και σοτάρετέ το για 4 λεπτά. Γυρίστε το και αφήστε το να ψηθεί για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέστε από πάνω το μαϊντανό.
Μαγειρέψτε τα φασόλια στον ατμό για περίπου 5 λεπτά. Περιχύστε τα με το υπόλοιπο λάδι και τα αμύγδαλα και ρίξτε τους λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι, για γεύση.
Σερβίρετε το πιάτο ζεστό.