3 συνταγές με χοιρινό υπέροχες και απλές

συνταγές-με-χοιρινο-scaled.jpeg

Δείτε τρεις απλές συνταγές με χοιρινό που μπορείτε να φτιάξετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο:

Ψητό Χοιρινό με Λεμόνι και Ρίγανη:

Υλικά:

    • 500 γρ. χοιρινό κομμάτι (π.χ. μπριζόλα)

    • 1 λεμόνι, χυμός και ξύσμα

    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

    • 1 κ.γ. ρίγανη

    • Αλάτι και πιπέρι

    • Φρέσκα φύλλα μαϊντανού (προαιρετικά)

Οδηγίες:

    1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

    2. Προσθέστε το χοιρινό στο μείγμα και αφήστε το να μαρινάρει για περίπου 30 λεπτά.

    3. Ψήστε το χοιρινό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.

    4. Σερβίρετε το χοιρινό με φρέσκα φύλλα μαϊντανού και λεμόνι

Χοιρινό Stir-fry με Λαχανικά:

Υλικά:

    • 400 γρ. χοιρινό κρέας, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

    • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες

    • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες

    • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες

    • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

    • 2 κ.σ. σόγιας σάλτσα

    • 1 κ.σ. φυσικής γλυκόζης

    • 1 κ.γ. λάδι

    • Λευκό σησάμι (προαιρετικά)

Οδηγίες:

    1. Σε μια κατσαρόλα, θερμάνετε το τηγάνι σε υψηλή φωτιά και προσθέστε το λάδι.

    2. Προσθέστε το χοιρινό κρέας και αδειάστε το σε μία ενιαία στρώση για να το ψήσετε καλά. Αφήστε το να ψηθεί για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Απομακρύνετε το από το τηγάνι και βάλτε το στην πλευρά.

    3. Προσθέστε τα λαχανικά στο τηγάνι και αδειάστε τη σόγιας σάλτσα και τη γλυκόζη. Σοτάρετε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμένουν τραγανά.

    4. Προσθέστε το χοιρινό πίσω στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά για να ζεσταθεί ξανά.

    5. Σερβίρετε το stir-fry με λευκό σησάμι πάνω, αν το επιθυμείτε.

Χοιρινό με Κρεμμύδια και Κρασί:

Υλικά:

    • 600 γρ. χοιρινή μπριζόλα

    • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

    • 1 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο

    • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί

    • 1 κ.γ. ζάχαρη

    • Αλάτι και πιπέρι

    • Φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

Οδηγίες:

    1. Αλατοπίπερώστε το χοιρινό μπριζόλα. Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

    2. Βράστε τα κρεμμύδια στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

    3. Προσθέστε το χοιρινό στο τηγάνι και σοτάρετέ το μέχρι να ψηθεί απαλά. Αφαιρέστε το χοιρινό από το τηγάνι και βάλτε το στην άκρη.

    4. Προσθέστε το κόκκινο κρασί και τη ζάχαρη στο τηγάνι και ανακατέψτε για να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράστε για 2-3 λεπτά μέχρι να μειωθεί το κρασί κατά το ήμισυ.

    5. Βάλτε το χοιρινό πίσω στο τηγάνι για να ζεσταθεί. Σερβίρετε το χοιρινό με τα κρεμμύδια και τη σάλτσα κρασιού από πάνω. Προσθέστε φρέσκο θυμάρι αν το επιθυμείτε.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top