Τα 12 πιο δημοφιλή πιάτα της Βιέννης

michelin_star_restaurants_vienna_10-660x330.jpg

Συχνά η αυστριακή κουζίνα συνδέεται με τη βιεννέζικη κουζίνα, με την οποία διαφέρει σημαντικά. Ας δούμε μερικά από τα πιο λαχταριστά πιάτα της τελευταίας συνταγές Βιέννη 

Ριντσούπε συνταγές Βιέννη 

Πρόκειται για μια σούπα από βόειο κρέας.συνταγές Βιέννη 

Τάφελσπιτς

Είναι βόειο κρέας βρασμένο σε ζωμό, που συχνά σερβίρεται με σάλτσα μήλου, μήλο και χρένου και σχοινόπρασου.

Γκούλας

σούπα ή στιφάδο κρέατος και λαχανικών, καρυκευμένα με πάπρικα και άλλα μπαχαρικά

Μπόισελ

Γιαχνί που περιέχει πνεύμονες και καρδιά

Λιπτάερ

Τυροκαφτερή που τρώγεται με μια φέτα ψωμί.

Ζελφλάις

καπνιστό και στη συνέχεια μαγειρεμένο κρέας με ξινολάχανο και ζυμαρικά.

Πόβιντελ

Παχύρρευστο γλυκό μαρμελάδα από δαμάσκηνα.

Στρούντελ μήλων

Γλυκό με γεμιστή ζύμη.

Και ακόμη…

Τοπφενστρούντελ: γλυκό στρούντελ με κρέμα τυριού.

Στρούντελ κρέμας γάλακτος: γλυκό στρούντελ με κρέμα γάλακτος

Παλατσίνκεν: τηγανίτες παρόμοιες με τις γαλλικές τηγανίτες, γεμισμένες με μαρμελάδα και πασπαλισμένες με ζάχαρη. Σερβίρονται, επίσης, και αλμυρές.

Κάιζερσμαρν: μαλακές, αφράτες τηγανίτες σε μπουκιές και ελαφρώς ψημένες στο τηγάνι, σερβιρισμένες με κομπόστα, σάλτσα μήλων ή δαμάσκηνα.

Γκερμκνόντελ: μια αφράτη ζύμη γεμισμένη με μαρμελάδα δαμάσκηνο, γαρνιρισμένο με λιωμένο βούτυρο και ένα μείγμα από σπόρους παπαρούνας και άχνης ζάχαρης.

Μαριλενκνόντελ: ένα είδος ζυμαρικών γεμισμένα με βερίκοκο και καλυμμένα με στρέζελ και ζάχαρη άχνη. Η ζύμη είναι φτιαγμένη από πατάτες ή τόπφεν.

Πληροφορίες: wikipedia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top