3 συνταγές για όσους λατρεύουν τα μανιτάρια

συνταγές-μανιτάρια.jpg

Ακολουθούν τρεις απλές συνταγές με μανιτάρια που σίγουρα θα απολαύσετε!

 

Ψητά Μανιτάρια με Σκόρδο και Θυμάρι:

Υλικά:

  • 500 γρ. μικρά μανιτάρια καθαρισμένα

  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

  • Φρέσκο θυμάρι

  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.

  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα μανιτάρια, το αλεσμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Βεβαιωθείτε ότι τα μανιτάρια είναι καλά επικαλυμμένα με το μείγμα.

  3. Τοποθετήστε τα μανιτάρια σε ένα ταψί, σε μία μονή στρώση.

  4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσαφί και να διώξουν το νερό τους.

  5. Σερβίρετε τα ψητά μανιτάρια ως ορεκτικό ή συνοδευτικό, διακοσμημένα με πρόσθετο θυμάρι.

Πέννες με Κρέμα Μανιταριών:

Υλικά:

  • 300 γρ. πέννες (ή άλλο είδος ζυμαρικών)

  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

  • Αλάτι και πιπέρι

  • Τριμμένο τυρί παρμεζάνα για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.

  2. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει.

  3. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να αφήσουν το νερό τους και να εξατμιστεί.

  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να βράσει και στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.

  5. Προσθέστε τις πέννες στο μείγμα μανιταριών και ανακατέψτε καλά για να συνδυαστούν.

  6. Ενισχύστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

  7. Σερβίρετε το πιάτο με τριμμένο τυρί παρμεζάνα από πάνω.

 

Σούπα Κρέμα με Μανιτάρια:

Υλικά:

  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο

  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι

  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • Αλάτι και πιπέρι

  • Φρέσκια θυμάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να αφήσουν το νερό τους και να εξατμιστεί.

  3. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά.

  4. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και αφήστε να βράσει. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να βράσει για 10-15 λεπτά.

  5. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ή ραβδωτή μίξη, αλέστε το μείγμα μέχρι να γίνει λεία κρέμα.

  6. Επιστρέψτε την κρέμα στην κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά.

  7. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι αν το επιθυμείτε.

  8. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, διακοσμημένη με λίγα μανιτάρια στην κορυφή.

Σας αρέσουν τα μανιτάρια δοκιμάστε εδώ αυτό το σάντουιτς

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top