Αυτές είναι οι 7 πόλεις με τα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο

christian-koch-D_4R9CcYZOk-unsplash.jpg

Αν βρίσκεστε στη διαδικασία αναζήτησης σπιτιού, καλύτερα να αποφύγετε τις παρακάτω πόλεις αν δεν διαθέτετε πολλά χρήματα στο λογαριασμό σας…

Ο καθένας χρειάζεται μια στέγη πάνω από το κεφάλι του. Η στέγαση σε ένα καταφύγιο είναι μία βασική ανθρώπινη ανάγκη. Βέβαια, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, δυστυχώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα ολόκληρο σπίτι. Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση βρίσκονται οι άνθρωποι που ζουν σε κάποιες συγκεκριμένες πόλεις στον κόσμο, όπου η τιμές των ακινήτων είναι τόσο ψηλά που καταντούν απλησίαστες, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μένουν σε ανεπαρκή σπίτια.

Αυτές είναι 7 από τις πόλεις με τον πιο ακριβό μέσο όρο τιμών στα σπίτια:

Νέα Υόρκη

Δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη η παρουσία μίας εκ των πιο δημοφιλών πόλεων στον κόσμο στη συγκεκριμένη λίστα. Εκτός από το Άγαλμα της Ελευθερίας και την Times Square, η Νέα Υόρκη είναι γνωστή για τα ακριβά σπίτια και ενοίκια, με τη μέση τιμή για ένα σπίτι να ξεπερνάει τα 646.000 δολάρια. Πρόκειται για ένα ζήτημα προσφοράς και ζήτησης, καθώς, ενώ ο πληθυσμός της πόλης συνεχώς αυξάνεται, τα διαθέσιμα σπίτια δεν αυξάνονται στον ίδιο ρυθμό.

Παρίσι

Η μέση τιμή ενός σπιτιού στην πρωτεύουσα της Γαλλίας ξεπερνάει τα 650.000 δολάρια. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι το γεγονός ότι υπάρχει νόμος που δεν επιτρέπει την ανέγερση πολυκατοικιών και ψηλών κτιρίων, πράγμα που θα δημιουργούσε πολύ περισσότερα διαθέσιμα διαμερίσματα σε πιο χαμηλές τιμές. Την ίδια στιγμή, η ζήτηση για στέγαση στο Παρίσι έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια.

Βανκούβερ

Η παραθαλάσσια πόλη της νοτιοδυτικής Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, αλλά πρώτη όσον αφορά τις τιμές των σπιτιών. Στην πραγματικότητα, το 2018, η μέση τιμή για ένα σπίτι κυμαινόταν στα 754.000 δολάρια.

Πεκίνο

Η μέση τιμή ενός σπιτιού στην πρωτεύουσα της Κίνας, βρίσκεται στα 763.500 δολάρια, με τις αρχές του Πεκίνου να έχουν κάνει προσπάθειες να χτίσουν οικονομικά σπίτια τα τελευταία χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, τα σπίτια αυτά που έχτισαν βρίσκονται στα περίχωρα, όπου δεν υπάρχουν πολλές συγκοινωνίες για να μεταφέρουν τους κατοίκους στο κέντρο της πόλης. Έτσι, πολλοί λίγοι διαλέγουν να μείνουν εκεί.

Σιγκαπούρη

Το να αγοράσετε ένα σπίτι σε αυτή την Νοτιοανατολική πόλη της Ασίας, θα σας κοστίσει περίπου 915.000 δολάρια. Βέβαια, σε αντίθεση με άλλες πόλεις που έχουν ακριβά σπίτια, όπως το Πεκίνο, η Σανγκάη και η Σεντσέν, η Σιγκαπούρη έχει καταφέρει να παρέχει σπίτια σε προσιτές τιμές για την πλειονότητα των μόνιμων κατοίκων της. Σήμερα, περισσότερο από το 90% των κατοίκων διαθέτει δικό του σπίτι.

Μόναχο

Ένα σπίτι στην τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Γερμανίας, κοστίζει κατά μέσο όρο, 1 εκατομμύριο δολάρια, ενώ ακόμα και τα ενοίκια είναι αρκετά ακριβά. Μάλιστα, το Μόναχο κρατούσε τα σκήπτρα της πιο ακριβής πόλης στην Γερμανία για 20 χρόνια, μέχρι που έχασε την πρωτιά της το 2018.

Χονγκ Κονγκ

Στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που έχουν τα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο, βρίσκεται η Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ (διοικητικό κέντρο) στην Κίνα. Εδώ, ένα σπίτι μπορεί να κοστίζει περίπου 1,25 εκατομμύρια δολάρια, ενώ παράλληλα είναι λιγότερο οικονομική αγορά ακινήτων στη γη. Για να καταλάβετε, η κατάσταση είναι τόσο τραγική που, κάποιοι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ μένουν στα λεγόμενα σπίτια-κλουβιά, που βρίσκονται στοιβαγμένα το ένα επάνω στο άλλο, με ελάχιστο χώρο, ίσα ίσα για να χωρέσει ένας άνθρωπος μαζί με κάποια από τα υπάρχοντά του.

Photo by christian koch on Unsplash

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top