Αγορά ψυγείου : 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε

naomi-hebert-MP0bgaS_d1c-unsplash.jpg

Δείτε τις παγίδες που μπορεί να πέσετε κατά την επιλογή του νέου σας ψυγείου και μάθετε πώς θα αγοράσετε το ιδανικό…

Πιθανό λάθος 1: Αγοράζετε λάθος τύπου ψυγείου

Τα ψυγεία μπορεί να είναι μεγάλα ή μικρά, αλλά εκτός από την ποικιλία στα μεγέθη τους υπάρχει και ποικιλία στο σχήμα και το σχεδιασμό τους. Κάθε στυλ έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Ορισμένοι τύποι ψυγείων γενικά κοστίζουν λιγότερο, αλλά δεν προσφέρουν πολλές δυνατότητες. Άλλοι τείνουν να έχουν όλες τις τελευταίες δυνατότητες της τεχνολογίας, αλλά υψηλή τιμή και μεγάλο μέγεθος.

Η αγορά συσκευής με λάθος στυλ μπορεί να σημαίνει κακές ειδήσεις. Μπορεί να συνεπάγεται έναν φουσκωμένο λογαριασμό ρεύματος κάτι που δεν θα  το θέλετε. Ακολουθεί μια σειρά από μεγάλα στυλ ψυγείου, ώστε να γνωρίζετε τι να περιμένετε

Ψυγείο με άνω κατάψυξη

Τα  κορυφαία μοντέλα τύπου καταψύκτη υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Έχουν ένα κύριο τμήμα ψύξης για φρέσκα τρόφιμα και ένα μικρότερο διαμέρισμα κατάψυξης πάνω από αυτό. Εάν χρειάζεστε πολύ χώρο για να αποθηκεύσετε κατεψυγμένα είδη, αυτό το στυλ ψυγείου δεν είναι ιδανικό. Είναι, επίσης, αρκετά απλές συσκευές και δεν διαθέτουν πρόσθετα, όπως εσωτερικές συσκευές διανομής νερού και οι αυτόματες παγομηχανές. Το αρνητικό είναι ότι τείνουν να είναι πιο προσιτές και πιο συμπαγείς από άλλες μορφές ψυγείου.

Αγοράστε: Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, δεν χρειάζεστε πολλά έξτρα και έχετε μια μικρή κουζίνα

Μην αγοράζετε: Αν θέλετε υψηλό στιλ, πολλά αποθηκευτικά και πολυτελή χαρακτηριστικά.

Ψυγείο με κάτω κατάψυξη

Σε γενικές γραμμές αυτά τα ψυγεία έρχονται σε ελαφρώς μεγαλύτερα μεγέθη από τα προηγούμενα. Έχουν επίσης αντίστροφη διάταξη με το μεγαλύτερο τμήμα κατάψυξης στο κάτω μέρος. Το τμήμα για φρέσκα τρόφιμα βρίσκεται πάνω από αυτό. Τα μοντέλα αυτά παρέχουν ευκολότερη πρόσβαση στα φρέσκα είδη, τα κατεψυγμένα τρόφιμα θα είναι πιο δύσκολο να τα φτάσετε. Ακόμη και με τη βοήθεια θυρών κατάψυξης σε στυλ συρταριού, θα πρέπει να σκύβετε για να πιάσετε ό, τι θέλετε.

Αγοράστε: Εάν θέλετε περισσότερο χώρο για κατεψυγμένα τρόφιμα και ευκολότερη πρόσβαση σε φρέσκα είδη.

Μην αγοράζετε: Εάν δεν θέλετε να σκύβετε προς τα κάτω για να φτάσετε κατεψυγμένα τρόφιμα.

Ψυγείο ντουλάπα με καταψύκτη στο πλάι

Αυτό το στυλ ψυγείου έχει κάποιους συμβιβασμούς στο σχεδιασμό του. Τα μοντέλα αυτά προσφέρουν ισορροπία μεταξύ εξοικονόμησης χώρου και παροχής επιπλέον δυνατοτήτων. Χωρίζονται στη μέση με δύο πόρτες, μία για την κατάψυξη στα αριστερά και η άλλη για το ψυγείο στα δεξιά. Οι πόρτες τους είναι σχετικά στενές. Μην περιμένετε ειδικά συρτάρια για γρήγορα ροφήματα ή εύκολη πρόσβαση στα παιδικά σνακ. Τα ψυγεία αυτά διαθέτουν πολύ χώρο αποθήκευσης καταψύκτη και ψυγείου. Ορισμένα μοντέλα έρχονται επίσης με πολλά πρόσθετα, όπως παγομηχανές, πόρτες με παροχή νερού και χειριστήρια αφής.

Αγοράστε: Εάν θέλετε άφθονο χώρο αποθήκευσης και λίγα σύγχρονα χαρακτηριστικά ή εάν έχετε μια στενή κουζίνα.

Μην αγοράζετε: Εάν επιθυμείτε επιπλέον διαμερίσματα για γρήγορη ή φιλική προς τα παιδιά πρόσβαση σε ποτά και σνακ.

Γαλλικά μοντέλα

Ένας συνδυασμός μοντέλου ψυγείου ντουλάπα και κάτω καταψύκτη, τα γαλλικά ψυγεία προσπαθούν να τα προσφέρουν όλα. Συνήθως κατασκευάζονται με τις πιο προηγμένες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων έξυπνων λειτουργιών και ειδικών διαμερισμάτων αποθήκευσης τροφίμων. Τα μοντέλα αυτά είναι επίσης η πιο δημοφιλής σειρά ψυγείων, οπότε διατίθενται σε περισσότερα χρώματα και επιλογές φινιρίσματος. Ως αποτέλεσμα, θα πληρώσετε και πολλά χρήματα για να τα αποκτήσετε.

Αγοράστε: Αν τα θέλετε όλα και έχετε μεγάλο προϋπολογισμό.

Μην αγοράζετε: Αν ψάχνετε για κάτι πιο απλό και οικονομικό.

Πιθανό λάθος 2: Αγοράζετε ψυγείο που δεν καλύπτει τις ανάγκες σας

Κανένας ιδιοκτήτης ψυγείου δεν είναι ίδιος. Επιλέξτε ένα ψυγείο που ταιριάζει στις δικές ιδιαίτερες ανάγκες αποθήκευσης. Έχετε την τάση να διατηρείτε πολλά προϊόντα στον πάγο για μεγάλα χρονικά διαστήματα; Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια συσκευή με άφθονο χώρο κατάψυξης. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα μοντέλο ντουλάπα είναι πιθανώς το καλύτερο.

Πιθανό λάθος 3: δεν σας καλύπτει αισθητικά

Η εμφάνιση του ψυγείου που τελικά θα επιλέξετε δεν είναι μικρό θέμα. Εκτός από τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά του, ένα ψυγείο (ή οποιαδήποτε μεγάλη συσκευή) μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στη διακόσμηση ενός δωματίου. Αν κάνετε μια λάθος επιλογή μπορεί το ψυγείο να μην ταιριάζει αρμονικά στο χώρο σας υποβαθμίζοντας την αισθητική της κουζίνας σας.

Ανάλογα με την εμφάνιση που θέλετε, μπορείτε να αποφασίσετε ότι το νέο σας ψυγείο θα πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα και τον σχεδιασμό και άλλων γειτονικών συσκευών. Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε το αντίθετο και να επιλέξετε ένα ψυγείο με εντυπωσιακά χρώματα ή ένα σχέδιο ρετρό. Εφόσον το υπόλοιπο δωμάτιο είναι ουδέτερο μια διακριτική σας συσκευή θα χρησιμεύσει ως θετικό σημείο εστίασης.

Πιθανό λάθος 4: Σας ξεφεύγουν οι λεπτομέρειες

Μια άλλη παγίδα στην οποία μπορεί να πέσετε όταν επιλέγετε ένα νέο ψυγείο είναι να παραβλέψετε κάποιους άλλους, μικρότερους παράγοντες.Για παράδειγμα, μπορείτε να παραβλέψετε λεπτομέρειες σχετικά με το εσωτερικό.Πόσο εύκολο είναι το άνοιγμα και το κλείσιμο των συρταριών;Υπάρχουν αιχμηρές άκρες οπουδήποτε που θα μπορούσαν να  φθείρουν τα ντουλάπια;

Μερικές φορές ένα ψυγείο δεν θα διαθέτει ειδικά διαμερίσματα για κρέατα, αλλαντικά, γαλακτοκομικά προϊόντα ή τυρί. Και αν θέλετε να διαθέτετε παγομηχανή, διανομέα νερού ή κανάτα αυτόματης συμπλήρωσης, ελέγξτε αν υπάρχει παροχή νερού κοντά στο σημείο που θα το τοποθετήσετε. Είναι καλύτερο να γνωρίζετε αυτές τις πληροφορίες προτού δεσμευτείτε για την αγορά.

Πιθανό λάθος 5: ξεχάσετε να ελέγξετε αν χωράει

Ανεξάρτητα από το στυλ ψυγείου που επιλέγετε, το παραπάνω είναι ένα τεράστιο λάθος που μπορεί να συμβεί σε όλους. Βεβαιωθείτε ότι η νέα συσκευή θα χωρέσει στο ίδιο σημείο με το τρέχον ψυγείο σας. Κάντε το μετρώντας τις διαστάσεις της παλιάς μονάδας σας. Στη συνέχεια, συγκρίνετέ τα ευρήματά σας με το νέο ψυγείο που σκοπεύετε να αγοράσετε. Στην ιδανική περίπτωση, η συσκευή αντικατάστασης θα πρέπει να είναι ίδια ή μικρότερη από το τρέχον μοντέλο σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν το ψυγείο σας είναι εντοιχισμένο.

Είναι εξίσου σημαντικό να μετρήσετε το βάθος του. Μερικά ψυγεία μπορούν να επεκταθούν πολύ πιο πέρα από τους πάγκους σας, ανοίγοντας την κουζίνα σας. Εάν έχετε νησίδα κουζίνας, μετρήστε πόση απόσταση πρέπει να έχει ώστε να μπορείτε να ανοίξετε τις πόρτες του ψυγείου.

Προβλέψτε την πορεία που θα ακολουθήσει ένα άτομο για να έχει πρόσβαση στο ψυγείο ώστε να αποφύγετε τυχόν απροσδόκητα προβλήματα ή επιπλοκές.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top