Τα 5 καλύτερα, πιο νόστιμα και πιο γνωστά τυριά του κόσμου!

Homemade-Mozzarella-Cheese-sliced.jpg

Από τη φέτα ως το gouda γνωρίστε τα οφέλη και τα μυστικά παραγωγής και προέλευσης των 6 πιο γνωστών και νόστιμων τυριών του κόσμου.

Gouda, Ολλανδία

Το Gouda προέρχεται από μια μικρή πόλη που ονομάζεται Gouda στην Ολλανδία. Το Gouda είναι ένα ημίσκληρο, κίτρινο τυρί που παράγεται συνήθως από παστεριωμένο ή μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα.

 Όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα τυριά, η γεύση και η απαλότητα ή σκληρότητα του εξαρτάται και από το πόσο καιρό έχει παλαιωθεί. Ανεξάρτητα από αυτό, πάντως, η γεύση του είναι πάντα νόστιμη και θυμίζει εκείνη του καρυδιού με ωραία κρεμώδη υφή.

Φέτα, Ελλάδα  

Φτιάχνεται από γάλα προβατοειδών ή κατσικιών ή από συνδυασμό αυτών των ειδών γάλακτος στην Ελλάδα. Αποτελεί είδος τυριού στην άλμη που φτιαχνόταν σε παρόμοια μορφή με τη σημερινή χιλιάδες χρόνια πριν στην Αρχαία Ελλάδα. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εξαγωγικά της προϊόντα της χώρας μας και ίσως το πλέον αναγνωρισμένο ελληνικό τρόφιμο στον κόσμο. Για να επιλέξετε την καλύτερη φέτα ελέγξτε το χρώμα και την όψη της. Πρέπει να καθαρό λευκό. Αποφύγετε την αν έχει πολλές σχισμές ή τρύπες.

BRIE, Γαλλία

Παγιδευμένο μέσα σε μια φλούδα λευκής μούχλας είναι ένα κρεμώδες, πικάντικο τυρί ωρίμανσης. Το Brie της Γαλλίας είναι ένα θαύμα καλών βακτηρίων που ωριμάζει σε καλούπια που επιτρέπουν την ανάπτυξη ενός πραγματικά καλού τυριού. Το Μπρι είναι ένα μαλακό τυρί φτιαγμένο από αγελαδινό γάλα. Σύμφωνα με τη Wikipedia το όνομά του προέρχεται από την ομώνυμη επαρχία της Γαλλίας στην οποία παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το τυρί αυτό. Το χρώμα του είναι ωχρό με μια ελαφριά γκρίζα απόχρωση κάτω από την επιφανειακή λευκή ευγενή ευρωτίαση. Βεβαιωθείτε ότι αφήσατε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, προτού να το σερβίρετε ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο νόστιμο.

Cheddar, Αγγλία

Αυτό το αγγλικό τυρί από την πόλη Cheddar πρωταγωνιστεί όταν μιλάμε για τυρία. Ταιριάζεi σε σάντουιτς με ψητά, σε cheeseburgers, σε nachos ή μπορείτε να το απολαύσετε και μόνο του. Ένα ωραίο, σκληρό τυρί που ωριμάζει δίνοντας πικάντικες νότες στη γεύση. Σύμφωνα με το cheeselovers.gr είναι το αγαπημένο cheddar γνωστό και ως το τυρί του (Άγγλου) αγρότη! Το cheddar γεννήθηκε τον 12ο αιώνα, όταν πολυμήχανοι ντόπιοι αγρότες δοκίμασαν να εκμεταλλευτούν την ιδιαίτερη γεωμορφολογία της περιοχής τους, δηλαδή τις πολλές και μεγάλες σπηλιές που υπήρξαν τα πρώτa φυσικά ωριμαντήρια τυριού με σκοπό να δημιουργήσουν κάτι νέο.

Μοτσαρέλα, Ιταλία

Ένα άλλο ιταλικό κλασικό που βρίσκεται στην κορυφή των καλύτερων τυριών του κόσμου. Η μοτσαρέλα είναι είδος ημίσκληρου τυριού. Είναι το τυρί που απογειώνει κάθε πίτσα στον κόσμο αξίζει σίγουρα την αναφορά μας σε αυτό. Εάν έχετε φάει ποτέ μια αυθεντική Ιταλική πίτσα (και ίσως έχετε), τότε σίγουρα έχετε δοκιμάσει τη μοτσαρέλα. Αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Σύμφωνα με την Wikipedia Παρασκευάζεται στη νότια Ιταλία και στην αυθεντική της μορφή φτιάχνεται αποκλειστικά από γάλα του τοπικού νεροβουβάλου, αποτελώντας τυρί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτα

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top