Θεραπεία γέλιου: που κάνει καλό

laughing-bonobo-crop.jpg

Διαβάστε που κάνει καλό το γέλιο. Τι λένε οι έρευνες των ειδικών και πώς μπορείτε να το εντάξετε στη ζωή σας

Τα παιδιά γελούν πολύ εύκολα και δε χρειάζεται να είστε κωμικοί για να τα κάνετε να γελάσουν, μια γκριμάτσα ή ένα δικό σας χαμόγελο αρκούν. Τα παιδιά έχουν την ικανότητα να βλέπουν πάντα την αστεία πλευρά των πραγμάτων. Σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να γελάσουν έως 400 φορές μέσα στην ίδια ημέρα, σε αντίθεση με τους ενήλικες που στην καλύτερη περίπτωση γελούν μέχρι 17 φορές τη μέρα. Πώς όμως μπορούμε να γελάμε με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας; Το παιδί λοιπόν που “κρύβουμε” όλοι καλά μέσα μας είναι το μυστικό για να γελάμε περισσότερο στη ζωή μας και θα κερδίσουμε πάρα πολλά αν βάλουμε το γέλιο στη ζωή μας. Σύμφωνα με έρευνα του Columbia University, το γέλιο μπορεί να μειώσει έως και 20% τη χρήση φαρμάκων και κυρίως των παυσίπονων. Άλλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης έδειξε ότι το γέλιο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ως εκ τούτου αποτελεί φάρμακο για την καρδιακή λειτουργία. Οι ειδικοί μάλιστα λένε ότι για να κάνουμε καλό στην καρδιά μας, αρκούν 15 λεπτά γέλιου την ημέρα. Το γέλιο λοιπόν είναι το καλύτερο φάρμακο και μάλιστα ένα φάρμακο που δεν κοστίζει τίποτα και δεν έχει καμία παρενέργεια.

Ορίστε και μερικές χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να καλωσορίσετε το γέλιο στη ζωή σας:

 

  • Κάντε παρέα με ευχάριστους ανθρώπους, που έχουν χιούμορ, βελτιώνουν τη διάθεσή σας και σας “μεταφέρουν” τη θετική τους ενέργεια.

  • Βλέπετε συχνότερα κωμωδίες, διαβάζετε ευχάριστα βιβλία ή comics και αποφεύγετε όσο μπορείτε τις ειδήσεις στην τηλεόραση που μπορεί να καταστρέψουν τη διάθεσή σας.

  • Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε σεμινάρια γελωτοθεραπείας. Πρόκειται για μια “θεραπεία” που γίνεται ομαδικά. Σκοπός της είναι να καλλιεργήσει την αισιοδοξία στους συμμετέχοντες και να τους μάθει τρόπους να βάλουν το γέλιο στη ζωή τους.

  • Μην ξεχνάτε ακόμη ότι και οι διάφορες καταστάσεις της καθημερινότητας μπορεί να

μας προσφέρουν αφορμές για άφθονο γέλιο, αρκεί να τις βλέπουμε από την αντίστοιχη οπτική τους γωνία, δηλαδή την εύθυμη. Χρειάζεται βέβαια λίγη εξάσκηση για να αρχίσετε να βλέπετε την κωμική πλευρά των πραγμάτων και η αλήθεια είναι ότι αυτό δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, ωστόσο με λίγη υπομονή στο τέλος θα τα καταφέρετε.

Τα οφέλη της γελωτοθεραπείας

Η γελωτοθεραπεία βασίζεται στις ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου. Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που υποστηρίζουν άλλωστε πως το γέλιο χαρίζει υγεία και μακροζωία. Η γελωτοθεραπεία αποτελεί μέρος της ολιστικής ιατρικής. Δηλαδή δεν ασχολείται με την αντιμετώπιση συγκεκριμένων συμπτωμάτων αλλά ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο ως σύνολο.  Καλλιεργεί την αισιοδοξία και στόχος της είναι η βελτίωση της ζωής μας και η πρόληψη των προβλημάτων υγείας μέσω του γέλιου. Αποτελεί συμπληρωματική θεραπεία.

Που βοηθά

Στη χαλάρωση του μυϊκού συστήματος

Στην απαλλαγή από το άγχος

Στη μείωση της κούρασης

Στην καλή κυκλοφορία του αίματος

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, βοηθώντας τον οργανισμό να καταπολεμήσει μικρόβια και ιούς

Τονώνει το αναπνευστικό σύστημα

Βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού, καταπολεμώντας συμπτώματα δυσπεψίας και στομαχικές διαταραχές

Στην ταχύτερη ανάρρωση. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται σε πολλά νοσοκομεία στο εξωτερικό

Πώς γίνεται

Η γελωτοθεραπεία γίνεται ομαδικά. Ξεκινά με κάποιες διατάσεις (τεντώματα) και ασκήσεις χαλάρωσης. Κάθεστε κυκλικά. Ο θεραπευτής ζητά να κάνετε μασάζ ο ένας στον άλλον. Μετά από αυτή τη διαδικασία σάς δίνει οδηγίες για να αναπνεύσετε σωστά. Στη συνέχεια θα παρακινηθείτε από το θεραπευτή να γελάσετε. Στην αρχή βέβαια αυτό δεν θα είναι αυθόρμητο και ίσως θα σας φανεί σαν μια «στημένη» αντίδρασή σας, στη συνέχεια όμως, όσο εξοικειώνεστε με την ομάδα, θα γελάτε… με την ψυχή σας. Αυτό εξαρτάται και από το πόσο ανοιχτοί είστε στη θεραπεία. Άλλοι δυσκολεύονται πολύ ενώ άλλοι τα καταφέρνουν πιο εύκολα. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου μιάμιση με δύο ώρες.

 

Μάθετε περισσότερα

www.teehee.com/

 γέλιο, έρευνα,γέλιο-και-υγεία, γελωτοθεραπεία, άγχος, στρες, ανάρρωση, κυκλοφορία, οφέλη-γέλιου, gelio, ereuna, ofeli geliou, gelototherapia, agxos, stress

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top