9 αληθινές πληροφορίες που μας παραξενεύουν

ben-white-qDY9ahp0Mto-unsplash.jpg

Θα σας φανούν απίστευτες, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικές 9 πληροφορίες που δεν θα πιστέψετε ότι είναι απολύτως αληθινές

Ο πλανήτης μας, και η ζωή γενικότερα, είναι γεμάτη με πράγματα που μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό και μας γεμίζουν χαρά που είμαστε ζωντανοί.

Υπάρχουν πράγματα που μας εντυπωσιάζουν, μας εκπλήσσουν ή ακόμα και μας μπερδεύουν. Πολλές πληροφορίες όμως, παρόλο που είναι 100% αληθινές, στο άκουσμά τους, μπορούν να μας φανούν ψεύτικες. Σαν κάποιος να τις φαντάστηκε. Αυτές είναι 9 πληροφορίες και γεγονότα που δεν θα πιστέψετε ότι είναι απολύτως αληθινές:

  1. Οι ελέφαντες μπορούν να ακούσουν με τα πόδια τους

Οι ελέφαντες είναι αν μη τι άλλο επιβλητικά πλάσματα με τα τεράστια αυτιά τους να δίνουν την εντύπωση ότι ακούνε τα πάντα. Αν και αυτό ισχύει, παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι μπορούν να ακούσουν χρησιμοποιώντας και τα πόδια τους. Όταν λυγίζουν προς τα μπροστά, στηρίζοντας όλο το βάρος τους στα μπροστινά τους πόδια, μπορούν να ακούσουν ήχους από πολύ μακριά.

  1. Τα αιμοφόρα αγγεία του ανθρώπου είναι υπερβολικά μακριά

Αν τοποθετούσαμε στη σειρά το ένα μετά το άλλο, όλα τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται στο σώμα ενός ενήλικα ανθρώπου, αυτά σε μήκος θα έφταναν τα 160.934 χιλιόμετρα συνολικά. Ουσιαστικά, είναι τόσο μακριά που θα μπορούσαν να κυκλώσουν ολόκληρη τη διάμετρο του πλανήτη γη!

  1. Οι μέλισσες μπορούν να ζήσουν μέσα στα μάτια μας

Η πιθανότητα τσιμπήματος δεν θα έπρεπε να είναι το μόνο πράγμα που σας προκαλεί ανησυχία όταν μιλάμε για τις μέλισσες. Μια γυναίκα στο Ταιβάν νόμιζε ότι μπήκε λίγο χώμα στο μάτι της, όταν αυτό άρχισε να πρήζεται. Όταν όμως πήγε στο γιατρό να κοιταχτεί, εκείνος παρατήρησε ένα μικρό μαύρο πόδι εντόμου μέσα στο μάτι της. Αφού το τράβηξε, κατάλαβε ότι μέσα στο μάτι της γυναίκας ζούσαν τέσσερις μικρές μέλισσες, οι οποίες τρέφονταν με τα δάκρυά της.

  1. Τα σύννεφα έχουν περισσότερο βάρος απ’ ότι φαντάζεστε

Τα σύννεφα μπορεί να μοιάζουν ελαφριά αλλά θα σας εκπλήξει το πόσο βαριά είναι στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα συνηθισμένο σύννεφο ζυγίζει περίπου 500 τόνους. Το μεγάλο του βάρος οφείλεται στο νερό που εμπεριέχεται μέσα του.

  1. Κάποτε υπήρξε μια ζόμπι κότα

Όχι ακριβώς, αλλά σχεδόν. Το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου ενός κοτόπουλου είναι συγκεντρωμένο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, και είναι σχετικά μικρό. Λόγω αυτού του ανατομικού χαρακτηριστικού, ένα κοτόπουλο μπορεί να ζήσει για πολύ καιρό μόνο και μόνο χάρη στις νευρικές απολήξεις του εγκεφάλου. Αυτό συνέβη το 1945, όταν ένα κοτόπουλο ζούσε για 18 μήνες από τότε που αποκεφαλίστηκε. Η οικογένεια που το αποκεφάλισε, κράτησε το κοτόπουλο σαν κατοικίδιο και του έδινε φαγητό και νερό μέσα από τον οισοφάγο του.

  1. Καλύτερα να αποφύγετε το χτύπημα γαρίδας

Της γαρίδας μάντης για την ακρίβεια. Το χτύπημα της είναι τόσο γρήγορο που δεν μπορεί να το δει ανθρώπινο μάτι. Η ισχύς του χτυπήματος είναι ίδια με την ισχύ μιας σφαίρας διαμετρήματος 22mm, επομένως καλύτερα να προσέχετε αν βρεθείτε κοντά σε μία τέτοια γαρίδα.

  1. Η Nintendo ιδρύθηκε το 1889

Ναι, σωστά διαβάσατε. Η εταιρεία που είναι γνωστή για τις κονσόλες video games που κατασκευάζει, όπως το GameBoy και το Nintendo Switch, και για χαρακτήρες όπως ο Super Mario και ο Donkey Kong, έχει παραπάνω από έναν αιώνα ζωής. Η Nintendo στην πραγματικότητα ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα κατασκευάζοντας παιχνίδια με κάρτες.

  1. Το μέλι δεν λήγει

Η χημική σύσταση του μελιού είναι τόσο τέλεια που δε μπορεί ποτέ να χαλάσει. Εφόσον κανένας μικροοργανισμός δε μπορεί να ζήσει μέσα του, το μέλι δεν γίνεται να λήξει και μπορεί να καταναλωθεί όσο παλιό και να είναι.

  1. Στην Αφροδίτη, οι μέρες είναι μεγαλύτερες από τα χρόνια

Μια μέρα ορίζουμε ως το χρόνο που χρειάζεται ένας πλανήτης για να περιστραφεί γύρω από τον άξονά του, ενώ ένα έτος είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να εκτελέσει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον ήλιο. Ο πλανήτης της Αφροδίτης, χρειάζεται 243 δικές μας ημέρες για να περιστραφεί γύρω από τον εαυτό του, και 225 ημέρες για να ταξιδέψει γύρω από τον ήλιο.

Photo by Ben White on Unsplash

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top