Αυτά είναι τα 7 από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα του κόσμου

most-dangerous-jobs-in-the-world-top-10.jpg

Οι εργαζόμενοι αυτοί βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να κάνουν τη δουλειά τους…

Όταν μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε ποια είναι τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα, σίγουρα μεταξύ των πρώτων που σας έρχονται στο μυαλό, είναι οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας. Παρ’ όλα αυτά, κανένα από αυτά τα επαγγέλματα δεν συμπεριλαμβάνεται στην παρακάτω λίστα με τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα του κόσμου.

  1. Καβαλάρης ταύρων

Αν και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή θεάματα, το ροντέο είναι πολύ επικίνδυνο για τους συμμετέχοντες καβαλάρηδες των ταύρων. Λέγεται ότι ένας αγώνας ροντέο περιέχει «τα πιο επικίνδυνα 8 δευτερόλεπτα σε όλα τα αθλήματα». Ο καβαλάρης ανεβαίνει πάνω στον ταύρο με το μόνο βοήθημα για να κρατιέται να είναι ένα σκοινί δεμένο στο σώμα του ταύρου. Το ροντεό είναι εξαιρετικά δημοφιλές άθλημα στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νότια Αμερική, τις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και τη Δυτική Ευρώπη. Οι κορυφαίοι καβαλάρηδες βγάζουν πολλά χρήματα από αυτό το επάγγελμα, αλλά σιγουρά όχι αρκετά, αν αναλογιστεί κανείς ότι ρισκάρουν τη ζωή τους σε αυτό το επάγγελμα. Κάθε χρόνο, χάνουν τη ζωή τους πάρα πολλοί άνθρωποι, ενώ ακόμα και στις επιτυχημένες προσπάθειες, μπορούν να πάθουν κάποια διάσειση ή τραυματισμό.

  1. Επισκευαστές σκεπών

Η πιο συχνή αιτία θανάτου των επισκευαστών σκέπης είναι η πτώση από την σκεπή. Παρόλο που το πέσιμο από τη σκεπή παρουσιάζεται συχνά με χιουμοριστικό τρόπο σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ σοβαρό φαινόμενο που προκαλεί πολυάριθμους θανάτους κάθε χρόνο. Άλλοι τραυματισμοί που μπορούν να συμβούν είναι εγκαύματα και πληγές, ανάλογα με την εργασία που εκτελείται, ενώ ακόμα και τα εργαλεία τους μπορούν να αποβούν επικίνδυνα.

  1. Πετρελαιοεργάτες

Οι εργαζόμενοι στα κοιτάσματα πετρελαίου δουλεύουν κάτω από πολύ ριψοκίνδυνες συνθήκες, λόγω των πολύ συχνών περιστατικών εκρήξεων που συμβαίνουν. Μια πρόσφατη περίπτωση, είναι το 2010 με την περίφημη έκρηξη της πετρελαιοκηλίδας στον κόλπο του Μεξικού, όπου έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι, ενώ η φωτιά αποδείχθηκε πολύ δύσκολος αντίπαλος, προκαλώντας τη μεγαλύτερη διαρροή πετρελαίου στην θάλασσα που έχει συμβεί στην ιστορία.

  1. Οδοκαθαριστές

Οι εργαζόμενοι που μαζεύουν τα σκουπίδια από τους δρόμους των πόλεων, κινδυνεύουν πολύ κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους. Πρόκειται για το 5ο πιο επικίνδυνο επάγγελμα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις στατιστικές, με τον κίνδυνο να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για τον υπόλοιπο κόσμο. Τα περισσότερα ρίσκα δεν βρίσκονται στο στάδιο της συλλογής των απορριμμάτων, το οποίο είναι το μόνο κομμάτι της δουλειάς τους που γνωρίζει ο κόσμος. Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν μακριά από τα μάτια του κόσμου, στις αποθήκες που τα οχήματα και τα μηχανήματα συμπίεσης των απορριμμάτων βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργατών, αλλά και στις χωματερές που απορρίπτονται τα σκουπίδια.

  1. Κτηνίατροι

Οι κίνδυνοι που έρχεται αντιμέτωπος ένας κτηνίατρος δεν είναι μόνο μια πιθανή επίθεση ή δάγκωμα ενός ζώου, ή έκθεση σε κάποιον ζωικό ιό, αλλά είναι και ψυχολογικής φύσεως. Σύμφωνα με μία έρευνα από την Αυστραλία, πολλές φορές οι κτηνίατροι μπορούν να θέσουν οι ίδιοι σε κίνδυνο τη ζωή τους. Η έρευνα συμπέρανε ότι οι κτηνίατροι διακατέχονται από πολύ ψυχολογικό άγχος και είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να επιχειρήσουν να αυτοκτονήσουν. Έχει παρατηρηθεί ότι η ευθανασία που πολλές φορές πρέπει να εκτελέσουν οι κτηνίατροι στα άρρωστα ζώα, προκαλούν κατάθλιψη και αυξάνουν τις αυτοκτονικές τάσεις.

Σιδηροτεχνίτες και μεταλλοτεχνίτες

Στη συνείδηση του κόσμου, τα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με μέταλλα και σίδερα είναι τα πιο επικίνδυνα. Οι εργάτες περπατούν πάνω σε δοκάρια, φορούν στολή που καλύπτει όλο το σώμα, εργάζονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες θέτοντας τη ζωή τους σε υψηλό ρίσκο είτε εργάζονται σε οικοδομές, είτε σε ορυχεία. Ο κίνδυνος έγκειται στις συχνές καταρρεύσεις οικοδομών και ανολοκλήρωτων κτιρίων, στα ατυχήματα με τις ηλεκτρικές γραμμές και τα καλώδια, και κυρίως στο μεγάλο υψόμετρο στο οποίο εργάζονται, με τα περισσότερα ατυχήματα να οφείλονται στις πτώσεις. Οι πιο συχνοί τραυματισμοί είναι: εγκαύματα, σπασμένα κόκκαλα και μυϊκοί τραυματισμοί.

Ξυλοκόποι και ξυλουργοί

Για κάποιο περίεργο λόγο, το επάγγελμα του ξυλοκόπου, είναι πιο επικίνδυνο επάγγελμα τώρα, με τη διαρκή βιομηχανική και τεχνολογική ανάπτυξη, σε σχέση με παλαιότερα, που το μόνο εργαλείο για να κόψει κανείς ένα δέντρο ήταν το τσεκούρι. Τα μεγάλα και βαριά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για την κοπή των δέντρων, αν και έχουν διευκολύνει τη δουλειά, παράλληλα έχουν αυξήσει και την επικινδυνότητά της, καθώς επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τον παράγοντα του ανθρώπινου λάθους.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top