Συνταγές από όλο τον κόσμο: «Μεσογειακή» πίτα

falafelpiccrop.jpg

Οι πίτες είναι ένα πολύ εύκολο φαγητό που μπορείτε να πάρετε μαζί σας παντού από τη δουλειά μέχρι τις εκδρομές… Η συγκεκριμένη μάλιστα συνδυάζει και τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής…

 Υλικά:

(Για 1 άτομο)

2 αραβικές πίτες

Μερικά φύλλα κόκκινου λάχανου
Ένα μικρό αγγούρι ψιλοκομμένο
Μια μικρή ή μισή πράσινη πιπεριά
½ φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 κ.γ. ταχίνι
1 κ.γ. ρίγανη
Λίγα φύλλα πράσινης σαλάτας
περίπου 60 γρ. φέτα
2 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
¼ κ.γ. κύμινο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το λάχανο, το αγγούρι, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε ένα μέτριο μπολ, μαζί με τη φέτα.

  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με πιρούνι το γιαούρτι με το ταχίνι, τη ρίγανη και το κύμινο. Το μείγμα πρέπει να γίνει παχύ και ημίρρευστο.

  3. Ανοίγετε την αραβική πίτα στη μέση, προσεκτικά ώστε να μη σκιστεί. Για να τα καταφέρετε, κόβετε λίγο κάποια πλευρά της, ώστε να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα το οποίο θα μεγαλώσετε περισσότερο με τα δάχτυλα ή κουτάλι.

  4. Κόβετε στη μέση τα φύλλα της πράσινης σαλάτας, ώστε να χωρούν μέσα στις αραβικές πίτες, και βάζετε ένα φύλλο σε κάθε μία. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα και τα προσθέτετε στο σάντουιτς.

  5. Μοιράζετε και το μείγμα των λαχανικών και της φέτας στις δύο πίτες. Προσθέτετε, τέλος, μια πλούσια δόση από το μείγμα με το ταχίνι και το γιαούρτι.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top