Οι τροφές που καταπολεμούν τις αλλεργίες

food.jpg

Αν ταλαιπωρείστε από αλλεργίες και άσθμα θα πρέπει να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες από αυτές τις τροφές… Ανακαλύψτε ποιες είναι και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν…

Αν ταλαιπωρείστε από αλλεργίες και άσθμα θα πρέπει να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες από αυτές τις τροφές φρούτων και λαχανικών, ειδικά όσα έχουν έντονα χρώματα.

Το μπλε, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα των φρούτων και των λαχανικών (πιπεριές μύρτιλλα, σπανάκι ντομάτες), αποτελούν σημάδι ότι διαθέτουν αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Η μια ομάδα λαχανικών και φρούτων αποτελεί την οικογένεια των καροτενοειδών, συμπεριλαμβανομένης της Β-καροτίνης, της λουτεΐνης και του λυκοπενίου.

Η άλλη ομάδα αποτελείται από τα φλαβονοειδή, όπως η κουερσιτίνη (που εντοπίζεται στη φλούδα των μήλων και τα κόκκινα κρεμμύδια) και τέλος η ομάδα των προανθοκυανιδών (η πηγή της μπλε χρωστικής στα μύρτιλλα και του κόκκινου στα βατόμουρα).

Τα φλαβονοειδή (οργανικές φυτικές χρωστικές) επιδρούν ευεργετικά στην αντιμετώπιση και στην πρόληψη των αλλεργιών. Εκτός από τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, δρουν και ως αντιφλεγμονώδεις παράγοντες, που βοηθούν στην επαναφορά της κανονικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Άλλες πηγές αντιοξειδωτικών είναι οι πιπεριές, το μπρόκολο, το λάχανο και οι φράουλες.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top